dimarts, 11 de juny del 2013

Els jugadors fan balanç (2): migcampistes

FOTO: CEEuropa.cat / Àngel Garreta

Si ahir publicava la primera de les tres entregues del balanç de temporada que fan els jugadors de l'Europa (porters i defenses), avui al segon capítol ens centrem en els migcampistes. Recordeu que a tots ells els vaig fer 3 preguntes: 1) Balanç global de l'equip; 2) Balanç personal de la temporada; 3) Perspectives de futur (quan vam fer aquests balanços, molts dels jugadors encara no sabien si continuarien a l'equip o no). Això és el que van respondre!:

6. IVÁN ÁLVAREZ
La greu lesió al Vila de Gràcia ha marcat la temporada d'Iván Álvarez (FOTO: CEEuropa.cat / Àngel Garreta)

8 partits (3 de titular)
307 minuts
0 gols
1 targeta groga

1) "La temporada ha estat molt bona, estupenda. L'únic punt dolent va ser caure a la 1ª del playoff, però en línies generals molt bé: en quant a vestidor molt bé, i en el tema esportiu, ja ho heu vist, molt bé."

2) "Estar lesionat 6 mesos, jo que quasi mai m'havia lesionat, i tornar encara amb dolor, i no poder estar al 100%, ha estat una mica difícil; a nivell personal no ha estat tan positiu, però que l'equip estigués tan bé ajuda, i a tirar cap endavant."

3) "Crec que l'equip ha de continuar amb quasi tot el bloc, perquè si ha fet tan bona temporada és per alguna cosa. I a nivell particular, encara no sé què farem l'any que ve."*

*Com explicava a les darreres hores, ja s'ha fet oficial que Iván deixa l'Europa i fitxa pel Terrassa

7. CARLOS GUZMÁN
Guzmán s'ha consolidat com un dels puntals de l'Europa (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

35 partits (34 de titular)
2.947 minuts
4 gols
6 targetes grogues

1) "La veritat és que la temporada a nivell colectiu és quasi perfecta; després d'on veníem l'any passat, ficar-nos a playoff, o inclús lluitar o tenir opcions de quedar líders, és una temporada per recordar en molts sentits, i amb moltes alegries."

2) "A nivell personal, la veritat és que ha estat el meu millor any des que sóc aquí; he jugat molt i m'he sentit molt bé de confiança; però bé, crec que puc millorar encara en moltes coses, i espero fer-ho, i que sigui a l'Europa."

3) "La veritat és que el meu pensament en allò personal és poder continuar a l'Europa; porto ja uns quants anys, i estic com a casa. Està clar que com a jugador vull anar avançant, i el meu objectiu és poder donar el salt a 2ª B, i vull que sigui amb l'Europa. I pel que fa a allò col·lectiu, intentar seguir amb la mateixa línia d'aquest any: partit a partit, i no pensar en res més. Si des del principi ens posem l'objectiu del play-off sí o sí serà més complicat; i cal aprofitar que l'afició aquest any s'ha animat molt amb nosaltres, i que continuï així la temporada vinent."

10. ÀLEX DELMÀS
Dins i fora del camp, Delmàs ha capitanejat l'equip un any més  (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

31 partits (8 de titular)
1.111 minuts
1 gol
2 targetes grogues

1) " Crec que ha estat una gran temporada. L’equip ha demostrat molta regularitat durant l’any i hem aconseguit classificar-nos per a les eliminatòries d’ascens 12 anys després. Crec que l’equip ha tornat a fer somiar a l’afició i, a més, hem demostrat ser un autèntic EQUIP ja que TOTS els jugadors de la plantilla hi hem contribuït de forma molt activa."

2) " Ser el capità de l’equip que ha fet la millor 1ª volta i el rècord de punts de l’historia de l’Europa no pot tenir altre balanç que no sigui positiu. A més i, tot i tenir menys minuts del que ha estat habitual en tota la meva carrera com a jugador, crec que la meva importància a l’equip i al vestidor han estat molt altes."

3) "Crec que la perspectiva de l’equip ha de ser repetir l’objectiu de disputar el play-off i, aprofitant l’experiència que molts jugadors han adquirit durant aquesta temporada, lluitar per l’ascens."

14. DANI VALDERAS

El pulmó escapulat no ha parat de fer kilòmetres un any més (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

33 partits (31 de titular)
2.608 minuts
1 gol
9 targetes grogues 

1) "Penso que ha estat un any magnífic, ja que hem de tenir en compte d'on veníem la temporada passada. A nivell de lliga, penso que en els últims partits a casa se'ns han escapat punts que en principi no s'haurien d'haver escapat. I per últim, a nivell del play-off, ha estat una llàstima no poder passar de la primera ronda; però tot s'ha de dir, que l'Arandina és un molt bon equip."

2) "A nivell personal molt content per tots els partits i minuts acumulats durant la temporada; potser em puc retreure el tema dels gols, on hauria d'haver estat més afortunat."

3) "Penso que s'hauria de mantenir una gran part del bloc degut a la gran temporada realitzada, amb la finalitat que l'any que vinent l'equip pugui tornar a lluitar pels mateixos reptes. A nivell personal, m'agradaria poder seguir, ja que em trobo molt a gust en aquest club, sent d'aquesta manera el cinquè any consecutiu que hi seria."

17. JAVI LARA
Javi Lara ha estat dels jugadors més brillants, amb una direcció del joc clarivident (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

36 partits (35 de titular)
2.739 minuts
6 gols
11 targetes grogues

1) "El balanç de l'equip jo crec que és molt positiu. Hem d'estar molt orgullosos de la temporada que hem fet, perquè l'Europa feia 12 anys que no feia playoff, i amb aquest grup que s'ha mantingut la base després d'un any difícil, crec que és molt important tot el que hem fet: estar entre els 3 primers, fins i tot lluitant pel títol fins a l'última jornada. Després, al playoff hi havia molta gent inexperta, que no havia fet playoff i era el seu primer cop; crèiem que podíem fer alguna cosa més, però l'Arandina va ser millor que nosaltres, i ens servirà per al futur."

2) "A nivell personal també molt content. He comptat amb la confiança del míster tota la lliga, i els resultats m'han sortit. Crec que he estat a un bon nivell, i he marcat 6 gols, que per a la posició on jugo, no està gens malament. Crec que és la línia a seguir per a la temporada vinent. El gol de l'Olot? Va ser important, perquè era guanyar-li al líder, davant de molta gent. Crec que era la millor entrada de l'any fins aleshores, i vam donar molt bona imatge; i el gol, va estar bé, sí (riures)"

3) "A nivell personal, el més segur és que continuï a l'Europa; ja li he fet saber al míster. I l'objectiu per a l'any vinent és seguir la línia d'aquest any: mantenir la base que ens ha portat fins al final de temporada, i amb algun reforç, intentar repetir el mateix d'aquest any; i si cau alguna cosa més, seria important"

18. ROBERTO CAMACHO
El jugador més desequilibrant de l'Europa ha estat un malson per als rivals, tot i les lesions (FOTO: CEEuropa.cat)

32 partits (28 de titular)
2.400 minuts
10 gols
4 targetes grogues

1) "En línies generals, tothom ha quedat molt satisfet. Ha estat una temporada molt bona, on hem estat lluitant per la lliga fins a l'últim partit. I crec que això és un gran mèrit de tota la plantilla, i per poder estar contents. Després al playoff, el sorteig és una loteria, en una eliminatòria pot passar qualsevol cosa; al partit d'anada, aquí a casa, no vam treure el millor resultat que volíem, i després a la tornada, cal reconèixer que van ser superiors i res més. Ara, a gaudir de les vacances, i la temporada vinent, a intentar estar a aquest nivell, o fins i tot millor."

2) "Content, perquè he gaudit de molts minuts, he fet gols... llàstima de la lesió, perquè potser sempre el jugador, quan vol estar més al 100% és al final de temporada, i jo per aquesta lesió no he pogut estar al 100%. Però bé, en línies generals estic molt content. Crec que he fet bona temporada, i tant de bo de cara a l'any vinent també pugui estar en aquest nivell."

3) "En aquests casos sempre cal estar amb més ganes de cara a l'any vinent. Jo sóc una persona molt ambiciosa, i em marco objectius importants. I si aquest any hem estat en tercer lloc, doncs per què no l'any vinent intentar millorar-ho? Ara potser parlo massa, però fins i tot poder estar més amunt, i poder lluitar també per la lliga com aquest any. Jo sóc una persona molt ambiciosa, i sempre vull més."

20. JAUME MAÑOSA
Sense molts minuts a l'Europa, Mañosa marxa a Cerdanyola a provar més sort (FOTO: CEEuropa.cat)

20 partits (12 de titular)
952 minuts
0 gols
5 targetes grogues

1) "El balanç de l'equip és evident que és molt positiu. L'equip ha treballat molt bé, ha estat regular, ha competit molt bé durant tot l'any. Hem abaixat una mica el nivell al tram final, però és normal: tampoc pots pretendre jugar a un nivell tan alt tots els partits. El mateix Olot, el mateix Cornellà, que també han fet anys boníssims, també han vist com a la 2ª volta, al final, la gasolina s'anava acabant. Però el balanç de l'Europa podria dir que és quasi immillorable. El poc que ha faltat és un punt ja d'excel·lència; per tant, el balanç és excel·lent."

2) "A nivell personal, penso que la meva participació ha estat limitada, no? No he acabat de participar tot el que m'esperava, o tot el que qualsevol jugador voldria. Tot i així, estic satisfet pel rendiment que he ofert davant de les oportunitats que he tingut. Penso que, tot i ser un any difícil per a mi personalment, quan m'ha tocat sortir en moments molt difícils per a l'equip o personals, he donat el millor de mi, he donat la cara, i per això satisfet, no? Sempre et queda l'espineta dins de pensar que potser podria haver participat més, però sabem que el futbol és selectiu, que som 21 jugadors i que el míster ha d'escollir als que ell cregui que estan millor; en aquest cas, jo no he estat un pels que ell ha apostat més, però bé, el balanç que hem fet abans de l'equip, com que ha estat tan bo, també demostra que molt tampoc es pot haver equivocat. Per tant, és un balanç positiu en allò personal; sempre queda aquella mica que dius que potser podria haver donat una mica més si m'hagués trobat amb més confiança."

3) "De moment ja sé que l'any vinent no seguiré a l'Europa. Vam parlar amb el cos tècnic, i vam creure que el millor per a tots dos era que separéssim els nostres camins. Jo he de buscar el meu camí, necessito també participar de minuts. Crec que la perspectiva de futur de l'equip serà molt semblant a la d'aquest any. El club farà un esforç per renovar al 80 o al 90% de la plantilla, que és un grandíssim bloc; un dels millors blocs de 3ª, i estic convençut que ho demostrarà l'any vinent. Crec que els resultats seran, si no similars, pràcticament iguals: lluitarà per estar a dalt, serà un dels equips més potents. I jo, a veure si puc trobar un racó on em pugui trobar més a gust, més còmode, més tranquil per poder participar més minuts, i tornar-me a trobar com en els anys anteriors, no? En un equip on pugui participar al 80% de la lliga o més."*

*Com explicava a les darreres hores, ja s'ha fet oficial que Mañosa fitxa pel Cerdanyola.