divendres, 21 de juny del 2013

Nous fitxatges (5): Javi Sánchez (per Jordi Mestres)

FOTO: CE Europa.cat

En la setmana en què han estat presentats 5 dels 6 nous fitxatges de l'Europa, continuem repassant els seus perfils. En aquesta cinquena i penúltima entrega, ens apropem a la figura del golejador JAVI SÁNCHEZha seguit de ben a prop la seva gran temporada a Rubí el redactor de La Jornada.cat o Futbolcatalunya.com (entre altres) Jordi Mestres:

Javi Sánchez va aterrar a Can Rosés el passat estiu després de dos anys a Castelldefels, on hi va marcar un total de 13 gols. No obstant el fitxatge mediàtic va ser Baby, el seu company de davantera, qui li va prendre la titularitat en els primers partits. La banqueta, doncs, va ser la seva residència fins que va arribar un punt d’inflexió en forma de gol al darrer minut contra la Pobla de Mafumet. A partir d’aquest moment, el badaloní va fer-se amb un lloc a l’onze titular que no va abandonar en la resta de la temporada.

L’arribada a la titularitat de Javi Sánchez va coincidir amb els millors mesos d’una Unió Esportiva Rubí que va ocupar la quarta posició durant algunes jornades. El ‘9’ feia de punta referència, mentre que Baby l’acompanyava formant una de les millors parelles de la primera volta a Tercera Divisió. En aquest període el nou fitxatge de l’Europa va anar a més, però va ser amb les baixes de futbolistes a Can Rosés – en especial la de Baby – quan Javi Sánchez va deixar palès de tot el que era capaç.

Es va quedar ‘sol’ com a única referència ofensiva i va assumir aquest rol amb professionalitat i responent amb encara més gols que a la primera volta. Era el líder de l’equip, no hi havia dubte, i així ho confirmen els 22 gols que va marcar el curs passat (37% del total del Rubí). Però més enllà de ser el tercer màxim golejador de Tercera Javi Sánchez té uns intangibles que, a nivell col·lectiu, potser són més preuats per un equip.

No crec que l’Europa l’hagi fitxat perquè marqui 20 gols, ja que això només ho va fer l’any passat i al Sardenya ningun jugador va marcar aquesta quantitat i es va fer play-off. Els intangibles dels que parlava consisteixen en que Javi Sánchez és un jugador centrat, amb feina de professor i que als seus 29 anys les ha viscut de tots colors al món del futbol. No va dubtar en assumir la capitania a Can Rosés en el seu primer any i en exercir de representant del vestidor davant del club. A l’Europa segueix la majoria del bloc guanyador i el ja ex davanter rubinenc ve a sumar.

Javi Sánchez no va emetre cap tipus de queixa a Rubí, ni quan era suplent ni en la pitjor època del club a la segona volta i va demostrar, per sobre de tot, professionalitat i treball per a arribar a tenir una oportunitat com la que se li presenta. Tot i que la gran temporada passada indiqui el contrari, en Javi no arriba al Sardenya amb aires d’estrella i s’adaptarà al que en Pedro Dólera li demani. Així va arribar a Rubí i ja saben com li ha sortit la temporada.