dimecres, 12 de juny del 2013

Cristian Del Moral, Albert Alegre, Guille Ramón i Charly Ruiz, nous jugadors de l'Europa

Del Moral, un punyal per trencar defenses per les bandes (FOTO: fcsantboia.cat)

Després dels primers fitxatges ja confirmats del golejador del Rubí Javi Sánchez i el migcentre de la Grama Marc Esteban, el cos tècnic de l'Europa ha acabat de fer els deures sense perdre el temps: el club escapulat es reforçarà també amb 4 jugadors més: l'extrem del Santboià Cristian Del Moral, el lateral esquerre del Gavà Albert Alegre, el lateral dret de la Grama Guille Ramón, i el migcampista del Prat Charly Ruiz. En principi, amb aquests 6 fitxatges el cos tècnic ja no farà més reforços. Tots ells seran presentats la setmana vinent al Nou Sardenya, amb dia i hora encara per determinar. El cert és que l'equip fa mot bona pinta...

Pel que fa a Cristian Del Moral, es tracta d'un extrem molt ràpid i habilidós que a les dues darreres temporades ha jugat al Santboià. Del Moral, de 26 anys, és un jugador molt desequilibrant en l'u contra u, que ocuparà la vacant que deixa la marxa de Dani Romero. Al club de Sant Boi jugava preferentment com a extrem dret, per bé que en alguna ocasió també entrava pel cantó esquerre. Enguany ha fet 5 gols, i a les dues temporades anteriors, 6 i 4, respectivament. Abans del Santboià, l'extrem barceloní havia jugat també a equips com Caravaca, Manlleu, Múrcia B, Dènia, Gavà, València Mestalla o Puzol. Si no l'heu vist jugar, el futbolista de l'Europa amb un perfil més similar seria Diego. Personalment, si no cau en la irregularitat que ha patit enguany en una difícil temporada col·lectiva del Santboià, em sembla un fitxatge molt i molt il·lusionant.

Albert Alegre, un lateral amb molta projecció (FOTO: cfgava.blogspot.com)

Un altre fitxatge que pot donar molt de sí és Albert Alegre. Aquest jove jugador de només 21 anys ha estat el lateral esquerre titular del Gavà, on ha jugat des de categories inferiors. Segons les dades del sempre imprescindible blog de Havok, en la seva tercera temporada a 3ª divisió (segona amb presència continuada), Alegre ha jugat enguany 33 partits (tots ells de titular), i ha sumat 2.922 minuts (una mitjana de 88'5 minuts per partit; és a dir, sempre que l'ha tingut disponible, Albert Poch l'ha fet jugar pràcticament tots els minuts). El jugador de Sant Joan Despí ha vist 11 targetes grogues, i ha marcat 1 gol (al camp del Manlleu).

Guille Ramón, 'el Dani Alves de la Grama' (FOTO: El Periódico)

Alegre no serà l'únic jove lateral que fitxa per l'Europa: l'altre és Guille Ramón, lateral dret de la Grama. Amb només 21 anys, Guille és un jugador de molta projecció, i fins i tot va arribar a la final del concurs 'The Chance' de Nike per descobrir nous valors del futbol. Després de jugar 3 anys al Sant Martí Comtal, Guille Ramon ha jugat a la Grama des de la categoria benjamí, on fins i tot va debutar a 2ª B amb Ramon Moya a la banqueta. Enguany va tenir una inoportuna lesió a la planta del peu que el va tenir 5 mesos fora, però al maig va tornar amb les piles carregades per deixar enrere aquesta absència. Tot i que el comparen amb Dani Alves, diu que els seus laterals de referència són Lahm i Gareth Bale (no està gens malament!), i és que el seu lema personal és "fort en defensa i valent en atac":

FONT: Twitter @guilleee4

Tant Alegre com Guille Ramon cobriran la plaça que ha deixat Aitor Torres al lateral, i augmentaran la competència amb Xavi León i Édgar Domingo per fer-se un lloc de titular a ambdós costats de la defensa escapulada.

Charly Ruiz aportarà l'experiència adquirida a 2ª B (FOTO: AEPrat.com)

I per últim, el sisè i (en principi) darrer fitxatge de l'Europa 2013-2014 és el migcampista Charly Ruiz. Amb 24 anys, el futbolista d'Esplugues ha jugat les 2 últimes temporades al Prat, havent aconseguit l'ascens de 3ª a 2ª B, i jugant enguany a la categoria de bronze del futbol estatal. Ha participat en 29 partits, 6 dels quals de titular. A més, també va formar part de la selecció catalana amateur que va guanyar per 1ª vegada la fase estatal de la Copa de les Regions UEFA, l'any 2012 a Astúries (en pujar el Prat a 2ª B, ja no ha pogut participar en les fases europees de la competició). Abans de jugar al Prat, Charly Ruiz havia estat també al Badalona, Cornellà, Espanyol juvenil, Cornellà infantil i cadet, i al Barça en categoria aleví. Ell mateix s'ha mostat molt feliç pel fitxatge, al seu twitter personal:

FONT: Twitter @Charly_ruizm

Juntament amb el també nou fitxatge Marc Esteban, cobriran les vacants al mig del camp d'Iván Álvarez i Jaume Mañosa.

Aquí teniu algunes imatges dels nous fitxatges que ha recollit BTV:

FONT: BTV Esports


PEDRO DÓLERA RECULL EL PREMI AL MILLOR TÈCNIC DE 3ª


FONT: Twitter @pdolera

A tot això, Pedro Dólera ha recollit aquest vespre a Lloret el premi 'Som Superior' al millor entrenador de 3ª divisió que li han concedit els lectors del web Portal 7. El tècnic escapulat ha volgut compartir amb el seu cos tècnic i els jugadors aquest premi, a travès del seu compte de twitter:

FONT: Twitter @pdolera

Aquest no serà l'únic premi que reculli Dólera aquesta temporada, ja que dimarts també rebrà el guardó al millor tècnic de la categoria en els premis que concedeix Ràdio Marca. Entre d'altres, també serà premiat el defensa escapulat Àlex Cano.