dimarts, 11 de juny del 2013

#EuroMercatto: Aitor Torres, Mañosa, Iván Álvarez, Romero, Epitié i Óscar Muñoz deixen l'equip

Després de 4 temporades d'escapulat, Iván Álvarez marxa al Terrassa (FOTO: twitter @TerrassaFC)

Dilluns mogudet pel que fa al mercat estiuenc de l'Europa. Com diu la dita, abans d'entrar, deixin sortir, i aquesta nit s'ha conegut oficialment la llista de renovats i de baixes de jugadors escapulats. Renova el bloc de 14 jugadors amb més presència a l'equip, i marxen 6 futbolistes: el defensa Aitor Torres, els migcampistes Iván Álvarez i Jaume Mañosa, i els davanters Óscar Muñoz, Rubén Epitié i Dani Romero. Aquesta mateixa setmana el club començarà a anunciar quins són els fitxatges que reforcen l'equip per substituir als jugadors que marxen. I estic convençut que il·lusionaran a l'afició escapulada per repetir o millorar la gran temporada que ha fet aquest any l'Europa...

Després de 4 temporades a Gràcia, Iván Álvarez deixa l'equip per fitxar pel Terrassa. Enguany, la greu lesió que va patir a l'estiu al Trofeu Vila de Gràcia el va deixar 6 mesos sense jugar, i només ha pogut participar en 8 partits (3 de titular) i un total de 307 minuts. Segons recull el twitter oficial del club egarenc, el jugador ha manifestat "vinc amb moltes ganes de treballar i ajudar en tot el que pugui. Donaré el màxim per fer una bona temporada entre tots".

Mañosa fitxa pel nouvingut a 3ª Cerdanyola (FOTO: cfc.cat)

Un altre migcentre que ha tingut poca participació aquesta temporada és Jaume Mañosa, que marxa a un dels equips que ha pujat a 3ª: el Cerdanyola de Toni Carrillo. Vingut la passada temporada del Vilanova, Mañosa ha jugat 20 partits (12 de titular), i un total de 952 minuts, i buscarà ser una peça important a l'equip vallesà, en l'estrena a la nova categoria.

FONT: Twitter @aitor_torres2

També aquest dilluns, el mateix Aitor Torres feia públic a travès del seu compte de twitter que no continuarà a l'Europa. El defensa ha jugat 17 partits (16 de titular) i un total de 1.507 minuts, alternant els laterals esquerre i dret, en funció de les necessitats de l'equip i les absències per lesió i/o sanció de Xavi León i Édgar. En el seu cas, estudia diverses ofertes, i molt possiblement l'any vinent el veiem al Nou Sardenya jugant de visitant en un altre equip de 3ª divisió.

FONT: Twitter @ue_cornella

La primera baixa de la temporada la coneixíem ja divendres, pel tuit que va fer el Cornellà a travès del seu compte oficial: Óscar Muñoz deixa l'equip per jugar amb els de Jordi Roger (que molt possiblement perdin el seu golejador Enric Gallego, pretès per diversos equips de 2ª B). Tot i ser titular en 21 dels 25 partits que ha jugat des que va fitxar a mitja temporada, i havent marcat 7 gols d'escapulat en 1.723 minuts disputats, tant el mateix Óscar com Pedro Dólera (i segurament l'afició) esperaven més de la seva etapa escapulada, i tot plegat ha propiciat la marxa del 'killer' gracienc. 

FOTO: L'Independent de Gràcia

També marxa l'altre davanter de l'equip (al marge de Cebri, que tornarà de la lesió just per al principi de temporada): Rubén Epitié. En la seva 1ª temporada, 'Epi' ha tingut una trajectòria irregular marcada per les lesions que no l'han deixat tenir continuïtat. Ha disputat 1.122 minuts en 28 partits (9 de titular),  i ha marcat 6 gols. Caldrà veure quin és el seu destí, i si es creua en el camí de l'Europa aquesta pròxima temporada.

FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat

Per últim, un altre debutant enguany que no ha tingut sort amb les lesions ha estat Dani Romero, que també forma part de la llista de baixes. El menut extrem escapulat es va trencar de gravetat a Manlleu i va tenir problemes de salut un cop recuperat, i només ha pogut jugar 365 minuts, repartits en 8 partits (6 de titular). 

A tots ells, moltes gràcies per haver defensat amb professionalitat i il·lusió la samarreta de l'Europa, i molta sort en el futur! 

El tècnic Pedro Dólera ha explicat a BTV que l'equip farà entre 6 i 7 reforços per oxigenar la plantilla, i ha agraït als jugadors que marxen la seva dedicació:

FONT: BTV Esports