dilluns, 10 de juny del 2013

Els jugadors fan balanç (1): porters i defenses

2012-2013: l'any del retorn al play-off! (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

La temporada 2012-2013 ha estat molt intensa per al Club Esportiu Europa a molts nivells i per a molts dels seus equips. Ara que ja s'ha acabat la competició, és l'hora de fer balanços, i hem volgut començar pels protagonistes a sobre la gespa: els jugadors. Aquesta primera entrega correspon a les valoracions dels 2 porters i els 6 defenses de la primera plantilla escapulada, i als pròxims dies publicaré dues entregues més, amb migcampistes i davanters. A tots ells els vaig fer 3 preguntes: 1) Balanç global de l'equip; 2) Balanç personal de la temporada; 3) Perspectives de futur (quan vam fer aquests balanços, molts dels jugadors encara no sabien si continuarien a l'equip o no). Això és el que van respondre!:

1. RAFA LEVA 
Espectacular aturada contra el Júpiter (FOTO: CE Europa.cat)

32 partits jugats (32 de titular)
2.679 minuts 
22 gols encaixats
6 targetes grogues + 1 doble groga

1) "El balanç ha estat positiu: hem millorat les expectatives que teníem. Volíem estar a dalt, però no tant. I per tant, hem d'estar molt contents i molt orgullosos del que hem fet"

2) "Estic bastant content. Obviament, l'equip ajuda a que la porteria sigui la menys golejada aquest any, i no em puc queixar del rendiment. Sempre a un li agradaria donar més encara, però cal anar mica en mica, i a veure si l'any vinent ho podem millorar."

3) "L'any vinent intentarem arrodonir el que ha estat aquest any. Lluitar un altre cop pel que hem lluitat, i si fem el play-off, si pugem millor que millor. Jo continuo, i molt agraït per la confiança que m'han donat"

25. ELOI MIR
Quan se l'ha necessitat, Eloi ha donat la talla sobradament (FOTO: Àngel Garreta)

8 partits jugats (8 de titular)
710 minuts 
5 gols encaixats
1 targeta groga + 1 vermella

1) "Globalment ha estat espectacular, i hem gaudit molt tots del play-off i d'una temporada tranquil·la, i passant-nos-ho molt bé tots"

2) "A nivell personal, molt a gust. Jo em trobo molt bé en aquest equip, i tot i que no he disputat tots els partits que un jugador vol disputar, els meus 8 partits estan allà i no me'ls treu ningú. Molt content, perquè sé que al davant meu tinc un grandíssim porter. Seguir treballant fins a aconseguir més objectius"

3) "Sempre és difícil. Haurem d'esperar a veure les pròximes incorporacions, les baixes, els que seguim... no? Però bé, després de passar aquest any tan fantàstic, tots volem intentar repetir-ho. Però bé, la 3ª divisió és la 3ª divisió, i tot va partit a partit."

2. AITOR TORRES
Aitor deixa l'Europa després de 2 temporades (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

17 partits jugats (16 de titular)
1.507 minuts 
0 gols
5 targetes grogues

1) "Temporada espectacular. Tant a nivell esportiu com a nivell de grup ha estat un any on hem gaudit molt. L'èxit d'aquest equip ha estat la unió que hem fet dins del vestuari. A nivell de joc, la defensa de tots plegats i a dalt hem tingut molta 'xispa'."

2) "Ha estat un any dificil, dur, ja que no he jugat el que m'agradaria haver jugat, però satisfet perquè quan he jugat ho he donat tot per l'equip. He après molt en quant a experiència. Tot suma a la llarga."

3) "Personals, doncs gaudir de més minuts, que al cap i a la fi el que tots volem és jugar; i d'equip, doncs no ho sé encara perquè no se si seguiré. Si segueixo, doncs objectiu playoff un altre cop; si no segueixo, desitjar-li el millor a l'Europa, i jo allà on vagi, fer una bona temporada."*

*Després de fer aquest balanç, l'Aitor ha anunciat que deixa l'equip. Molta sort! 

FONT: Twitter Aitor Torres

3. VÍCTOR DURÁN
Primer any a l'equip, jugador amb més minuts de la plantilla (FOTO: CE Europa.cat)

36 partits jugats (36 de titular)
3.222 minuts 
2 gols
8 targetes grogues + 1 dobles groga

1) "Jo crec que és per estar molt, molt, molt content. El balanç és molt molt positiu, perquè les expectatives que s'han creat han estat molt bones, tenint en compte que l'any passat aquest equip havia quedat el 16 de la lliga, i l'objectiu era millorar aquesta posició. I aquest any no només l'hem millorat, sinó que a més ens hem ficat a la promoció d'ascens. Jo crec que la temporada ha estat molt molt molt bona. És per estar molt contents"

2) "La veritat és que m'he trobat durant tota la temporada molt bé físicament. M'he trobat també amb la confiança del míster, que això és molt important. En trobar-te bé físicament, si després et surten les coses més o menys bé, és per estar contents"

3) "L'any vinent el veig amb molta il·lusió i moltes ganes. No sé quin pensament té el míster, però jo crec que en aquest equip no cal tocar massa jugadors; la temporada ha estat molt bona, i és clar, ara les expectatves són molt grans. No et diré millorar el que hem fet aquest any, però sí intentar lluitar per estar a dalt; això està clar."

4. ÀLEX CANO
Central, lateral, golejador... tot un referent escapulat (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

32 partits jugats (29 de titular)
2.628 minuts 
5 gols
6 targetes grogues

1) "Ha estat una gran temporada. Feia molts anys que el club i la afició esperaven aquesta classificació per al playoff d'ascens. Hem intentat competir des del primer partit de lliga, no era el nostre objectiu inicial, però és el que hem merescut. Després, a l'eliminatòria és cert que no vam poder mostrar el nostre nivell. Per a la majoria era el primer playoff, i si hi ha alguna cosa positiva per treure, és l'experiència que hem agafat de cara a una possible nova oportunitat."

2) "També crec que ha estat una bona temporada. És la millor classificació que he obtingut a Tercera Divisió, i a nivell personal he intentat aportar el màxim per a l'equip en tot moment. La veritat és que s'aprenen moltes coses a l'hora de disputar un playoff, i aixó és quelcom important que m'emporto d'aquest any."

3) "Per al club, hauria de ser lluitar la temporada que ve per repetir l'èxit del playoff. A nivell personal, sempre s'ha de mirar el més a dalt possible. Porto 4 anys a l'Europa i m'agradaria molt pujar a 2ªB aquí."


5. ALBERTO GONZÁLEZ
El gol del triomf al Cornellà, un dels moments d'èxtasi de la temporada (FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat)

22 partits jugats (16 de titular)
1.553 minuts 
1 gol
9 targetes grogues

1) "Excel·lent. Temporada amb dades històriques i llluita per ser campions."

2) "Competitiu i preparat."

3) "Futur: pendent de renovacions en una gran temporada esportiva i institucional. L'Europa 13-14 hauria de mantenir el bloc."


12. XAVI LEÓN
Tot i la fractura de nas i pòmul, Leon s'ha fet l'amo de la banda esquerra gracienca (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

29 partits jugats (29 de titular)
2.484 minuts 
0 gols
3 targetes grogues

1) "A nivell de grup crec que ha estat una temporada de 10, tant a nivell esportiu amb l'objectiu de la promoció, com a nivell personal del grup per maduresa i companyerisme."

2) "A nivell personal, afrontava un canvi important, nous reptes, més exigència futbolística, i he obtingut un creixement personal i esportiu de 10. La fractura de pòmul i nas va suposar un punt clau de la temporada. Gràcies a la meva dona, companys i cos tècnic tot va ser més fàcil d'afrontar"

3) "En quant a les perspectives personals, espero tenir l'oportunitat de poder seguir defensant la banda esquerra del Nou Sardenya. I en quant a les de l'equip, amb la pressió que comportarà el fet de voler repetir l'èxit d'aquest any, afrontarem l'any amb la màxima il·lusió i confiança possible."

23. ÉDGAR DOMINGO
Sense fer soroll, Édgar s'ha fet un lloc a l'equip en el seu primer any a Gràcia (FOTO: 'Vamos, escapulados')

31 partits jugats (31 de titular)
2.609 minuts 
0 gols
6 targetes grogues + 2 dobles grogues + 1 vermelles

1) "Crec que hem fet una gran temporada quedant tercers y sent l'equip menys golejat de la lliga; hem tornat a jugar un playoff després de 12 anys sense fer-ho al Nou Sardenya, i malgrat quedar eliminats a la primera eliminatòria, la temporada ha estat molt bona en tots els aspectes"

2) "Estic molt content amb l'any que he viscut al club; venia d'un equip on havia estat 5 anys en el primer equip, i l'últim any no vaig comptar amb la confiança del míster; en fitxar per l'Europa he tornat a comptar amb la confiança del mister i m'he trobat un grup humà fantàstic; vull agrair a tots els membres del club la facilitat per integrar-me al club."

3) "Espero poder seguir com a mínim un altre any més a l'Europa, seguir comptant amb la confiança del mister, i esperem que com a mínim igualem la gran temporada que hem fet"