diumenge, 22 de gener del 2017

Vilafranca 1 - Europa 2; ni els més grans ho recorden

Civil i Gonzalo, els golejadors d'un nou triomf a Vilafranca
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Això del futbol és ben capritxós. A un sol partit, no importen ni potencial de les plantilles, ni classificació, ni dinàmiques, ni dificultats d'escenaris... i per raons misterioses que un no pot explicar racionalment, es produeixen ratxes històriques de màxima dificultat. I és que caldria revisar bé la història de l'Europa per trobar algun precedent similar, si és que existeix, al de les visites a Vilafranca en els últims 32 anys: onze partits de lliga al municipal penedesenc, onze victòries escapulades. Increïble. Ni tan sols aquest diumenge, amb un Vilafranca en zona de play-off i un Europa lluitant per evitar el descens, ha variat aquesta dinàmica de resultats. 

No ha estat l'únic apunt ressenyable des del punt de vista estadístic del triomf per 1-2 a Vilafranca. I és que l'Europa no marcava 2 gols en un partit des del 12 d'octubre a Castelldefels. Fins ara, era l'única vegada que els escapulats ho havien aconseguit en tota la lliga. I encara més immemorial és l'altre fet destacable del partit: a l'Europa li han xiulat un penal a favor 357 dies després. Només en faltaven 9 per que es complís un any de la darrera pena màxima favorable als graciencs. Xavi Civil l'ha transformat, i ja sabem que quan marca el dorsal 10 de l'Europa, l'equip guanya sempre. Gonzalo s'ha estrenat com a golejador escapulat abans del descans, però tot i jugar amb 10 per l'expulsió de Durán en la jugada del penal, el millor futbolista de la categoria, Víctor Oribe, ha donat emoció amb un gol al minut 5 de la represa. Tot i el patiment final, l'Europa, ha assegurat la segona victòria consecutiva en el famós 'Tourmalet', i ara se centrarà ja en la visita del líder Olot, amb eleccions incloses.  

Allà on va l'Europa, l'afició també juga i es fa sentir
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

El triomf, sumat a la victòria de diumenge passat contra el Peralada, catapulta els escapulats a una zona un xic més tranquil·la de la classificació, quinzè amb 5 punts de marge sobre el descens directe. Queda moltíssima feina per fer, però en 7 dies l'equip de Joan Esteva pot haver cimentat una reacció que ja ve de lluny: i és que el conjunt gracienc ha sumat 14 dels últims 21 punts. Uns xifres que s'ajusten més al potencial real de la plantilla. Parlant de xifres, avui han seguit fent història el capità Àlex Cano (250 partits de lliga o play-off amb l'Europa), i Alberto, que amb 187 atrapa Fernando en el Top-10 històric. 

FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat


Zona Mixta:

I aquestes eren les valoracions del tècnics Joan Esteva i Iván Moreno en la roda de premsa posterior al partit, recollides per l'Àngel Garreta per al web oficial de l'Europa:


FONT: CEEuropa.cat



Resultats 22ª jornada:

FONT: FCF.cat


FONT: BTV Esports
FONT: BTV Esports


FONT: BTV Esports