dissabte, 21 de gener del 2017

Qüestionari als candidats a la presidència de l'Europa


De Bode i Martínez ja són candidats oficials a la presidència de l'Europa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Amb l'objectiu que els socis de l'Europa amb dret a vot puguin tenir la màxima informació possible sobre els dos projectes aspirants a la presidència del club, el passat dilluns al vespre, vaig enviar alhora un qüestionari amb 10 preguntes idèntiques als dos aspirants:

1) Quins són els punts destacats del vostre programa electoral en l'àmbit esportiu?
2) I, específicament, pel que fa al futbol base?
3) Quins són els punts destacats del vostre programa electoral en l'àmbit econòmic? Seria viable un Europa a la Segona B? I un primer equip femení a Primera divisió?
4) Quins són els punts destacats del vostre programa electoral en l'àmbit social?
5) Quins són els punts destacats del vostre programa electoral en altres àmbits (institucional, patrimonial, etc)?
6) Quina és la virtut que més destaques de l'altre candidat?
7) Què és el millor i el pitjor de l'etapa De Bode a la presidència?
8) Una aspiració realista del futur a curt i mig termini de l'Europa com a club?
9) Què hauria de canviar en la manera de dirigir el club el guanyador de les eleccions del 29 de gener? I quines coses s'haurien de mantenir?
10) Per què li diries al soci que el vostre projecte és el més convenient per a l'Europa?

La idea era que, a partir d'aquestes preguntes, tots dos poguessin exposar amb tant de detall com creguessin convenient la seva idea de club per al mandat resultant de les eleccions del dia 29. I que ho fessin en igualtat de condicions, sense estar condicionats per les respostes de l'altre aspirant, ja que tots dos qüestionaris serien publicats també de manera sincronitzada, el mateix dia i a la mateixa hora: a partir de la mitjanit del dia d'inici de la campanya electoral, per que els socis tinguin temps de llegir i estudiar els punts dels respectius projectes. Martínez va enviar la resposta dijous a primera hora, i De Bode ha comunicat aquesta nit que la candidatura 'Sumem+' no es pronunciarà públicament sobre les eleccions fins diumenge a les 15h, "per no interferir en temes de club ni en el partit de diumenge a Vilafranca". Respectant les opcions de cadascú, i tot i que m'hauria agradat publicar tots dos aquesta nit per evitar greuges comparatius, aquestes són les respostes al qüestionari del candidat Víctor Martínez:


VÍCTOR MARTÍNEZ: "L'OBJECTIU ÉS TORNAR A FER UN EUROPA GRAN"

FONT: europasempreendavant.cat

1)            Quins són els punts destacats del vostre programa electoral en l'àmbit esportiu?

L’àmbit esportiu nosaltres el veiem des de l’òptica de quatre grans branques:
·      Primer Equip, on es crearà el càrrec de SECRETARI TÈCNIC, les missions principals del qual seran:
o   Encapçalar el departament de scouting i mantenir una base de dades de jugadors àmplia i actualitzada.
o   Conèixer el perfil d’entrenadors susceptibles de ser contractats pel Club, per tal de poder elaborar un informe per la Junta Directiva, en possibles processos de selecció.
o   Estar en contacte amb el Director del Futbol formatiu per tal de valorar jugadors de l’Europa B i/o Juvenil A que poden incorporar-se al 1r Equip. Fer també seguiment directe i personal d’aquest dos equips.
o   Aconseguir informes dels equips rivals del nostre 1r Equip.
o   Fer de pont, si s’escau, entre els jugadors i cos tècnic del 1r Equip i la Junta Directiva.
·      Futbol Formatiu, on es crearà el càrrec de DIRECTOR TÈCNIC del Futbol Formatiu, que serà el màxim responsable tècnic dels equips federats del Club, des de Prebenjamins fins a l’Europa B, les seves principals funcions seran:
o   Organitzar la infraestructura esportiva del Club, nomenant als seus dos coordinadors adjunts (Futbol 7 i Futbol 11), així com als entrenadors corresponents pels diferents equips.
o   Organitzar i dirigir el departament de scouting.
o   Gestionar els recursos humans i materials del Futbol Formatiu.
o   Definir i implementar la metodologia d’entrenament i seqüenciar els continguts a treballar per cada etapa.
o   Dirigir sessions de formació pels entrenadors de tots els equips federats. És a dir formar als formadors.
·      Escola de Futbol, tenim una Escola de Futbol que és un referent dins de Barcelona, amb una bona organització i gestió.
Volem seguir comptant amb l’equip de treball actual, tot donant-li més eines i idees per seguir millorant la nostra escola, valorant amb ells les diferents vies i propostes per assolir els objectius pretesos.
Els principals objectius seran:
o   Millorar encara més el nivell de la nostra Escola, incidint principalment en la formació dels monitors, per donar una millor formació als jugadors i jugadores.
o   Establir conveni de col·laboració amb col·legis de l’entorn per tal d’oferir la possibilitat de gestionar la seva secció de futbol extraescolar.
o   Establir convenis de col·laboració amb clubs de l’entorn: ús d’instal·lacions, cessió de jugadors...
Valorarem la creació d’una secció de Futbol Sala com a alternativa als jugadors que surten de la nostra Escola de Futbol i no poden entrar al Futbol Formatiu.
·      Futbol Femení, El futbol femení està creixent molt i volem que l’Europa sigui un referent. Tenim el Femení A plenament consolidat a categoria nacional i flirtejant fa temporades amb les posicions d’ascens. Per contra, la temporada passada vam perdre la màxima categoria juvenil i vam perdre l’equip cadet.
Els principals objectius seran:
o   Reforçar el Femení A i fer una aposta ferma per lluitar per la promoció d’ascens.
o   Disposar d’un patrocinador propi per poder plantejar-se l’ascens a la 1a Divisió.
o   Formar més i millors jugadores a la base que puguin promocionar al 1r Equip.
o   Evitar fugues de jugadores amb projecció a altres clubs.
o   Recuperar l’equip Cadet que es va eliminar la temporada passada.
Seguirem apostant per una coordinació específica pels equips de futbol femení del club. Farem una campanya de captació de jugadores a les diverses escoles que hi ha al nostre entorn, per incorporar-les de petites a la nostra estructura.

2) I, específicament, pel que fa al futbol base?

En primer lloc estabilitzar l’organigrama, que en els últims anys s’ha anat variant constantment i han anat marxant coordinadors i entrenadors força vàlids, de forma que s’ha perdut la metodologia d’entrenament i els models de joc ja definits. Una vegada aconseguit això, l’objectiu principal, és la formació de bons jugadors per tal de poder nodrir al 1r equip amb el nombre màxim de jugadors formats a la nostra base.

Paral·lelament, i no menys important, donarem molta importància a la formació dels entrenadors.
També volem evitar fugues de jugadors amb projecció a altres clubs, que en molts casos surten descontents i per la porta del darrera després de molts anys al club.

3) Quins són els punts destacats del vostre programa electoral en l'àmbit econòmic? Seria viable un Europa a la Segona B? I un primer equip femení a Primera divisió?

No tenim cap dubte de la viabilitat de l’Europa a 2aB, però és necessària una bona planificació i no perdre el cap ni posar-se nerviós, i en aquest projecte el planter també té una gran importància.   
No solament considerem viable un primer equip femení a Primera Divisió, sinó que posarem tota la il·lusió i els mitjans al nostre abast per aconseguir-ho. L’interès i la popularitat en el futbol femení està creixent en els últims temps i estem segurs d’aconseguir un patrocinador propi per mantenir l’equip a la Liga Iberdrola passejant l’escapulari europeista per tot l’estat.

4) Quins són els punts destacats del vostre programa electoral en l'àmbit social?

Veiem que la massa social de l’Europa és d’una mitjana d’edat alta, tot i que en els dos darrers anys hi ha hagut un increment de seguidors més joves; per tant, s’hauria de rejovenir la massa social del club intentant fidelitzar i implicar en la vida del club als jugadors, jugadores i familiars de la base del club.

Tenim diferents penyes, de diferents característiques, i amb diferent grau d’activitat durant la temporada, però molts socis ja no viuen a Gràcia i, per tant, s’hauria de reforçar la presència europeista en altres barris, especialment els més propers als dos camps: Guinardó, Eixample, Carmel, Sant Gervasi.

5) Quins són els punts destacats del vostre programa electoral en altres àmbits (institucional, patrimonial, etc)?

Institucionalment pensem que les relacions amb les institucions socials i esportives no passen pel seu millor moment; considerem imprescindible reprendre-les el més immediatament possible, per més que se’ns vulgui fer veure a les Assemblees que les relacions amb les institucions gracienques són cordials i fluides, sabem que això és gràcies a la feina i l’interès de l’Àrea Social.

El pla d’actuació seria la sol·licitud d’una reunió amb els màxims dirigents de la FCF i el Districte.
Patrimonialment, actualment disposem de dos camps: el Nou Sardenya i l’Àliga, aquest últim a l’espera de la resolució del concurs per a la concessió per part de l’Ajuntament. Esperem que es renovi la concessió, vital pel futur immediat del Club.

El Nou Sardenya ja té més de vint anys i, al marge de les limitacions d’espai que pateix per la seva ubicació, necessita una remodelació urgent per millorar-ne les prestacions, tant pels espectadors com pels usuaris.

L’Àliga necessita urgentment un canvi de gespa i també millorar-ne el manteniment general.
El pla d’actuació en aquest cas seria la sol·licitud d’una reunió amb els màxims dirigents del Districte per tractar la concessió de l’Àliga, la substitució de la seva gespa i plantejar una remodelació del Nou Sardenya.

6) Quina és la virtut que més destaques de l'altre candidat?

En aquests moments i per diverses circumstàncies que prefereixo reservar-me, no tinc arguments per destacar cap virtut.

7) Què és el millor i el pitjor de l'etapa De Bode a la presidència?

El millor, aparentment, podríem dir que han estat els quatre play-off aconseguits, que no han estat més que un miratge, ja que després de la gran alegria per aconseguir-los, pràcticament no hem arribat a competir en ells, quedant eliminats 3 vegades a la primera ronda i una a la segona.

El pitjor han estat dos successos molt rellevants, el primer el canvi dels Estatuts del Club sense el consentiment dels socis; i el segon, la permissibilitat per negar el dret de paraula als socis assistents l’Assemblea del 27 d’octubre de 2015, per part de l'aleshores vicepresident i secretari en funcions de la seva Junta Directiva. Aquest últim fet, a més a més, va provocar la dimissió del Síndic dels socis i sòcies del Club.

8) Una aspiració realista del futur a curt i mig termini de l'Europa com a club?

Com a club, en el tema social, l’Europa ha d’arrelar-se definitivament al barri i aconseguir que tots els graciencs l’identifiquin com a propi. L’Àrea Social, des de la seva creació, amb la seva feina i dedicació, ha aconseguit construir uns fonaments, però per aixecar definitivament l’estructura necessita el suport directe de la directiva i un pressupost que els hi permeti treballar en condicions de tranquil·litat i seguretat.

En el tema esportiu, ara per ara, l’objectiu més realista a curt termini és salvar la categoria com més aviat millor per començar a fer una planificació de cara a la temporada vinent, on volem lluitar per quedar campions de lliga i assolir la 2aB.

9) Què hauria de canviar en la manera de dirigir el club el guanyador de les eleccions del 29 de gener? I quines coses s'haurien de mantenir?

El que hauria de canviar és la planificació; actualment no existeix; en els últims anys la dinàmica per solucionar els problemes és no fer-les cas i intentar que s’oblidin, cosa que no succeeix; al contrari, es fan més grans i de més difícil solució. D’aquesta forma, tenim problemes amb la roba, amb el pagament als àrbitres...
La forma d’actuar, en el millor dels casos, és improvisant sobre la marxa, de forma que contínuament els temes urgents no et permeten fer els importants.

10) Per què li diries al soci que el vostre projecte és el més convenient per a l'Europa?

Perquè és un projecte diferent del que estem acostumats a veure en els últims anys, SOM UN EQUIP, amb el mateix objectiu comú que és TORNAR A FER UN EUROPA GRAN, amb una  Junta Directiva d’europeistes, molts d’ells ja amb experiència com a directius i que són els que han de governar el Club, marcant els objectius a assolir i encarregant les tasques i funcions als càrrecs professionals executius de cada àrea.