dimecres, 4 de gener del 2017

Sabies que...? L'Europa busca augmentar diumenge un rècord històric

Pots clicar la imatge per fer-la més gran
(FONT: 'Vamos, escapulados!')

Diumenge a La Jonquera, l'Europa comença l'any 2017 i també la segona volta del campionat de lliga. I al marge de la importància dels 3 punts per fugir de la zona baixa de la classificació, el partit tindrà un altre alicient històric: per primera vegada en 53 temporades a Tercera, l'Europa podria sumar un triomf en el primer partit de l'any per cinquena temporada consecutiva. L'equip escapulat va començar guanyant 2013, 2014, 2015 i 2016 (curiosament, els 4 anys de vida d'aquest blog...): al 2013, 1-0 davant l'Olot amb el golàs de falta de Javi Lara; al 2014, 0-1 al Masnou amb diana de Javi Sánchez; al 2015, 1-2 a Vilassar, signat per Camacho i Poves; i l'any passat, la remuntada 2-3 a Granollers, amb les dianes de Poves, Cano i Abel Rita.

L'Europa de 1958
(FOTO: llibre 'Història d'un Històric' / Ramon Vergés)

FONT: Mundo Deportivo
L'única ratxa similar en el primer partit de l'any havia estat quan l'Europa va començar guanyant els anys 1956, 57 i 58: la temporada 55-56 ho va fer amb un triomf per 4-2 en un derbi amb el Sants jugat... l'1 de gener!!! També l'1 de gener de l'any següent, l'Europa va superar el Puigreig per 4-1, i encara més gran va ser la golejada de la temporada següent (la més gran en un primer partit de l'any dels graciencs a Tercera): 7-0 davant l'Horta, , en un altre derbi barceloní, el 5 de gener de 1958.

Darrerament, l'Europa sembla haver-se tret de sobre la mala dinàmica que el perseguia en el primer partit de l'any: ha guanyat en 5 de les 6 darreres ocasions (els partits susdits amb Granollers, Vilassar, Masnou i Olot, i també el primer partit de 2011, davant l'Amposta, per 3-1). Però aquesta no estava sent la tendència de les 3 dècades anteriors. I és que entre 1980 i 2010 només havia guanyat 4 partits en l'estrena anual: el 3-1 davant el Badaloní de l'any 2000, el 0-1 a Terrassa de 1990, el 5-3 contra el Lleida de l'any 1988, i el 4-2 davant La Cava al 1983. 

L'Europa no ha començat mai l'any jugant contra La Jonquera, i guanyar diumenge l'equip fronterer implicaria també una fita gens freqüent en la història escapulada; i és que, de 36 vegades que l'Europa ha començat l'any jugant a fora a Tercera, només ha sumat 5 triomfs: els dels 3 últims anys davant Granollers (2-3), Vilassar (1-2) i Masnou (0-1), i anteriorment, el 7 de gener de 1990 a Terrassa (0-1), i el 6 de gener de 1963 a Vilanova (1-2).


L'EQUIP RECUPERA EFECTIUS I EN PROVA D'ALTRES


'Alejo' González, veneçolà a prova
(FOTO: Estudiantes de Caracas Sport Club)

L'Europa entrena des de la passada setmana, preparant el retorn al campionat. La bona notícia és que l'equip recuperarà efectius de cara a aquest primer partit de l'any: serà el cas d'Uri i Javi Navarro, un cop van complir les respectives sancions. I també estaran a punt Reverter (que ja va jugar uns minuts en l'últim partit a Sabadell), a més de Campoy i Varona, ja recuperats de sengles lesions. Seran baixa Fran Bea per sanció, i encara caldrà estar atents a les recuperacions de Javi Iglesias, Dani Márquez i Abel Rita

D'altra banda, el cos tècnic continua atent a les possibilitats del mercat per reforçar l'equip. La pàgina web oficial de l'Estudiantes de Caracas Sport Club publicava a les darreres hores la marxa a l'Europa del juvenil Alejo González. Es tracta d'un futbolista de 20 anys i a qui atribueixen bon colpeig de pilota (l'any passat, va fer aquest golàs olímpic), i que ja ha debutat a la primera veneçolana en una cessió amb el Deportivo La Guaira, així com també a la Copa Libertadores sub-20. El web oficial de l'Estudiante de Caracas publica també unes declaracions del jugador: "Estic molt emocionat per aquest nou repte a la meva carrera i espero aprofitar-lo al màxim; només tinc paraules d'agraïment per Estudiantes i vull deixar el nom de la institució el més amunt possible". Amb tot, des de l'Europa ens expliquen que es tracta d'un estudiant universitari que, com altres jugadors a les últimes setmanes, entrenarà a prova a partir de demà dijous. En funció del seu rendiment i de si les característiques s'adapten a les necessitats de l'equip, el cos tècnic decidirà si l'incorpora definitivament o no.