divendres, 13 de gener del 2017

Prèvia Europa - Peralada; comença l'ascensió

L'Europa vol tombar el líder per sortir del descens
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Poc ens hauríem imaginat fa una volta que l'Europa-Peralada al Nou Sardenya tindria els condicionants i el context en el que arriba aquest partit. Però la realitat és la que és, i el cert és que l'equip de la Vila de Gràcia comença el tram més complicat del calendari en zona de descens directe. En les 5 pròximes jornades, l'equip s'enfronta als 4 primers classificats i a un rival directe, i amb les eleccions pel mig. Preparem-nos, doncs, que venen revolts i fa pujada...


Fran Bea torna després de sanció
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Per començar, l'Europa rep el líder aquest diumenge a les 12h: un Peralada que està protagonitzant una apassionant lluita cos a cos amb l'Olot per ser campió. Dos equips que a principi de temporada havien de ser rivals directes del conjunt gracienc, que ara té una magnífica oportunitat per reivindicar-se: sí, seran equips d'extrema dificultat. Però si sumes un bon rèdit de punts en aquest tram de campionat, el trampolí anímic pot ser immillorable. Tot i el cop moral de la derrota amb autogol al minut 86 a La Jonquera, l'equip de Joan Esteva només ha encaixat 1 gol en els últims 5 partits. I aquesta fortalesa ha de ser la base dels èxits. La gran carència, la manca de gol, és el llast a superar per tal de rellançar l'equip.

El nou fitxatge, Dani Pujol, pot debutar amb l'Europa
(FOTO: Sonia Pérez / CEEuropa.cat)

De cara a aquest partit, Joan Esteva recupera Fran Bea, absent a La Jonquera per acumulació de targetes. Podria fer ja el seu debut Dani Pujol, fitxat aquesta setmana del Terrassa. No pot jugar Alberto per l'expulsió del passat diumenge, i continuen de baixa per lesió Abel RitaJavi Iglesias Dani Márquez, tot i que ja entrenen amb el grup.



EL RIVAL:

El Peralada, en el partit de la primera volta contra l'Europa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

La primera volta ha demostrat que el potencial del Peralada que molts ja preveien a l'estiu és una realitat. Líder amb 47 punts, un més que l'Olot, l'equip d'Arnau Sala i Xavi Punsí s'està mostrant ferm, regular i solvent. Dues dades per entendre per què és líder? 43 gols marcats (gairebé 4 vegades més que l'Europa...) que el situen com a màxim golejador del campionat. I 12 gols encaixats, només superat pels 11 de La Jonquera. Coro, Boniquet, Konaré, Keita, Traoré, Jorge Marta, Valho, Albert Estellés, Gianni... han conformat un bloc que per ara només ha perdut 3 partits (Palamós 1-0, Vilafranca 2-3 i Ascó 2-1). Dades per ser optimistes? A les 6 últimes jornades han cedit dues derrotes i un empat, i no guanyen a fora des del 6 de novembre. Que s'allargui la ratxa...

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen al Peralada
(FONT: Futbolcatalunya.com)

De cara a aquest partit, són baixa al Peralada els lesionats Nacho Ruiz, Sergi Álamo i Cesc Clotet. També l'ex-porter escapulat Gianni Cassaro, que no podrà tornar al Nou Sardenya, ja que anirà convocat amb el Girona. És dubte Jorge Marta amb problemes físics.

Gianni no podrà tornar al Nou Sardenya perquè està convocat amb el Girona

(FOTO: Fran Capell)

Si voleu fer-vos una idea de cóm juga el Peralada, aquest és el partit que el va enfrontar al Terrassa a la jornada 8, emès a 'Futbol En Joc' de La Xarxa de Comunicació Local:

FONT: La Xarxa ('Futbol En Joc')


PRECEDENTS:

Faltaria afegir la derrota per 2-1 del partit de la primera volta
(FONT: Futbolme.com)

Europa i Peralada s'han enfrontat 13 vegades en partit oficial, i sempre ha estat a Tercera divisió. El balanç fins ara és de 5 victòries, 5 empats i 3 derrotes, amb 14 gols marcats i 10 d'encaixats. Al Nou Sardenya, 2 triomfs, 3 empats i 1 única derrota, al gener de 2004. Una curiositat? L'últim penal a favor de l'Europa va ser contra el Peralada, fa pràcticament 1 any: el 31 de gener de 2016, en el triomf per 0-5.


A la primera volta, derrota 2-1
(FONT: BTV Esports)



ESTADI:
NOU SARDENYA  
C/ Camèlies 42 - Vila de Gràcia
Diumenge 15 gener, 12h.

  10 euros General.
5 euros Pensionistes, i socis Palamós CF.
  Gratis Socis CE Europa, jugadors base, familiars, i menors 14 anys.

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

Temps previst per a diumenge a La Jonquera
(FONT: meteosat.com)


Partits jornada 21:

FONT: FCF.cat



Agenda partits CE Europa:

FONT: CEEuropa.cat



EL FEMENÍ REP L'AEM LLEIDATÀ, RIVAL DE LA ZONA ALTA


Després de guanyar al camp del Barça B, l'Europa femení necessita el suport de l'afició pel somni de l'ascens!
(FOTO: Josep Maria Vintró / CEEuropa.cat)

Com explicàvem dilluns, l'Europa femení (2a plaça, 33 punts) rep diumenge a les 16h un rival directe a la zona alta de la classificació, l'AEM lleidatà (5a posició, 28 punts). En el partit de la primera volta, les escapulades van guanyar 2-4, i ara volen repetir victòria. Serà diumenge a les 16h al Nou Sardenya, en un nou partit importantíssim per refermar el somni de l'ascens a Primera. Us animem a completar una jornada d'europeisme, fent el doblet Europa-Peralada a les 12h i Europa femení-AEM a les 16h!