dimarts, 24 de gener del 2017

Ruben Canelada: "L'Europa és un club important i la Tercera un repte personal"

El lateral esquerre Rubén Canelada, segon reforç d'hivern de l'Europa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

El primer va ser Dani Pujol, i ara arriba un segon reforç d'hivern per a l'Europa de Joan Esteva: es tracta del lateral esquerre Rubén Canelada, procedent del Badalona. De fet, en la darrera dècada ha jugat sempre a la Segona B. Després d'haver debutat a Tercera com a juvenil amb l'Espanyol B, Canelada ha disputat 10 temporades i mitja i un total de 287 partits a la categoria de bronze del futbol estatal, amb Espanyol B, Gramenet, Sant Andreu, Olot i Badalona. Amb 29 anys, arriba a l'Europa buscant minuts i nous reptes, en una categoria on fa 11 anys que no competeix. 

Hores després del seu fitxatge, parlem amb Rubén Canelada per conèixer les seves primeres valoracions com a nou jugador de l'Europa:

Canelada, en l'entrenament de dilluns al Nou Sardenya
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

1) Sensacions d'aquest primers dies entrenant a l'Europa? Cóm t'han rebut els companys? Havies coincidit amb algun d'ells?    

Les primeres sensacions són bones; l'equip m'ha rebut molt bé, la veritat. Quan arribes nou a un lloc costa una mica adaptar-se. Però l'adaptació serà ràpida. Havia coincidit amb Jorge Rojas (Olot) i amb Xavi Civil (Badalona). També conec personalment a Joel i Dani Márquez. 

Civil, dempeus a l'esquerra, i Canelada, ajupit a la dreta, en el Badalona 2015-2016
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')
                
2) Què suposa per a tu fitxar per l'Europa? T'hem vist jugar l'última dècada a Segona B; tens experiència prèvia a Tercera? Creus que hi ha molta diferència de nivell entre una categoria i l'altra? 

És una nova experiència a la meva carrera. Mai havia deixat el grup 3 de Segona B, però m'ho prenc com un repte personal. Vull ajudar l'equip a base de treball. Crec que el grup català de Tercera també està molt igualat. No et sabria dir les diferències entre Segona B i Tercera, ja que hi vaig debutar fa 11 anys (riures).
                       
En l'etapa a la Grama
(FOTO: esportiu.cat)
3) Com et definiries com a jugador per a tots aquells socis i aficionats que no t'hagin vist jugar?    

Sóc un lateral esquerre que, sobretot, aportarà feina i experiència a l'equip. Amb el pas dels anys, és cert que m'incorporo menys a l'atac, però m'he anat convertint en un jugador més equilibrat que quan tenia 20 anys. 
                    
4) Com ha anat el fitxatge? Tenies més ofertes? Per què has triat l'Europa?          

A Badalona em van comunicar que em busqués equip fa gairebé 2 mesos. La meva prioritat era no sortir de Barcelona, i l'Europa és un club important de la ciutat. Intentaré tornar la confiança que han dipositat en mi. 
              
Amb l'Olot 2014-2015
(FOTO: UEOlot.com)
5) Pots debutar contra un ex-equip, l'Olot. Ni més ni menys que el líder. Partit especial? Com a mínim, serà de gran dificultat...                      

Està clar que ara mateix l'Olot és l'equip més en forma de la lliga. Així ho demostra la classificació, i serà un partit molt dur. Vaig estar una temporada allà, i sempre és especial jugar contra un ex-equip, però al final és un partit de futbol.

6) Cóm estàs veient l'Europa, i quines opcions li veus de cara a la segona volta a la lliga?

L'equip ha agafat una molt bona dinàmica, sobretot contra els equips importants. És cert que l'inici de lliga no va ser bo, però mica en mica es van traient endavant els partits. L'objectiu és anar partit a partit i ja es veurà on arribem.


JOAN ESTEVA: "ÉS UN JUGADOR AMB EXPERIÈNCIA I TRAJECTÒRIA AMPLÍSSIMA"



FONT: BTV Esports