divendres, 20 de gener del 2017

Prèvia Vilafranca - Europa; validar la reacció

L'Europa visita diumenge un dels camps més complicats de la categoria, el municipal de Vilafranca, amb l'objectiu de donar continuitat al triomf davant el fins llavors líder, el Peralada, diumenge passat al Nou Sardenya. L'equip de Joan Esteva arriba al partit en bon estat anímic i de confiança, però també amb plena consciència que cal seguir sumant per obrir forat amb la zona baixa de la classificació. Ara els graciencs tenen 2 punts de marge sobre el descens directe, però en una jornada on hi ha algun enfrontament entre rivals directes, sumar 3 punts podria ajudar a donar un petit salt classificatori. La millor garantia on aferrar-se? En els darrers 6 partits, l'equip gracienc només ha encaixat un gol, i va ser en pròpia porteria. Mantenir la porteria a zero ha de ser la base on seguir construint la remuntada; i millorar la punteria, el compte pendent. L'altre repte? Abstreure's de la lamentable imatge que està tacant el club en el procés electoral, i quedar al marge de tot plegat.


Joel Marín es perd el partit per acumulació de targetes
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Joan Esteva recupera Alberto, absent contra el Peralada per acumulació de targetes. En canvi, es perdrà aquest partit pel mateix motiu Joel Marín, que diumenge passat va veure la cinquena groga. Continua de baixa per lesió Abel Rita, mentre Javi Iglesias Dani Márquez ja s'han recuperat, i estaran a punt si els tècnics ho creuen convenient.



EL RIVAL:

El Vilafranca, en el partit de la primera volta contra l'Europa
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Equipàs en el pitjor moment de la temporada pel que fa a resultats i sensacions. El Vilafranca era un dels grans favorits al títol de lliga a principi de temporada i ho va demostrar sobradament en el primer tram de la campanya. Però arriba al partit contra l'Europa amb els dubtes que han provocat els últims resultats: i és que ja fa 7 jornades que l'equip d'Iván Moreno no guanya, havent sumat només 5 punts dels últims 18. De fet, després d'enllaçar 5 empats, la setmana passada l'equip del Penedès va perdre 2-0 al camp del Santfeliuenc, i això el pot fer un equip imprevisible: o li poden les angoixes per la mala ratxa, o surt hipermotivat i es converteix en un rival doblement perillós. Diumenge ho sabrem...

De cara a aquest partit, Iván Moreno no pot comptar amb Bernat Puig.

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen al Vilafranca
(FONT: Futbolcatalunya.com)

Si voleu fer-vos una idea de cóm juga el Vilafranca, aquest és el partit que el va enfrontar al líder Olot a la jornada 17, emès a 'Futbol En Joc' de La Xarxa de Comunicació Local:

FONT: La Xarxa ('Futbol En Joc')


PRECEDENTS:
Faltaria afegir la derrota per 0-1 del partit de la primera volta
(FONT: Futbolme.com)

Segons el CD oficial d'Història i Estadística, Europa i Vilafranca s'han enfrontat 63 vegades en partit oficial, amb un balanç de 33 victòries gracienques, 6 empats i 24 derrotes, 104 gols marcats pels escapulats i 86 d'encaixats. Els precedents dels últims anys són molt favorables a l'Europa, que ha guanyat 18 dels últims 22 enfrontaments amb el Vilafranca. Curiositat? Les 3 darreres derrotes van ser a casa. I en canvi, al Penedès ja fa 32 anys que l'Europa no marxa sense guanyar: i és que els escapulats acumulen 10 victòries seguides al camp del Vilafranca, i no perden allà des de la temporada '85-'86.


A la primera volta, derrota 0-1
(FONT: BTV Esports)



ESTADI:
MUNICIPAL DE VILAFRANCA
Avinguda Catalunya 25, Vilafranca del Penedés
Diumenge 22 gener, 12h.

10 euros General
Gratis socis Vilafranca (poden convidar 2 persones)

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

Temps previst per a diumenge a Vilafranca
(FONT: meteosat.com)

Com passa cada setmana, l'Europa no estarà sol a Vilafranca. Una vintena d'aficionats es desplaçaran en l'autocar organitzat pel club, i d'altres ho faran en cotxes particulars. 


Partits jornada 22:

FONT: FCF.cat



Agenda partits CE Europa:

FONT: CEEuropa.cat



El primer equip femení descansa aquesta setmana. Pots llegir l'entrevista amb el tècnic Álvaro Del Blanco i la capitana Pili Porta que vam fer aquesta setmana, aprofitant l'aturada del campionat.