FONT: 'Vamos, escapulados!'

*En vermell, targeta que comporta sanció al pròxim partit

Alberto es perdrà el pròxim partit per doble groga
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

*L'equip deixa la millor ratxa sense encaixar aquesta temporada en 446 minuts. Abans de l'autogol de cano a La Jonquera, l'Europa havia estat gairebé 5 partits consecutius amb porteria a zero: Sant Andreu (0-0), Granollers (0-1), Palamós (1-0), Sabadell (0-0), i 86 minuts del partit a La Jonquera. Els 218 minuts vigents sense encaixar al Nou Sardenya també són la millor ratxa escapulada com a local en aquest campionat.

*L'Europa no enllaçava 4 partits o més sense encaixar des de feia 10 mesos. Va ser des de la jornada 22 a la 26 de la temporada anterior (entre 24 de gener i 21 de febrer), quan va empalmar 5 partits amb porteria a zero: Morell (2-0), Peralada (0-5), Manlleu (1-0, 7 de febrer), Rubí (0-0) i Sabadell B (1-0).

*Amb tot, l'Europa és ara la quarta millor defensa de tota la lliga (empatat amb Vilafranca i Ascó), amb 18 gols encaixats en 20 jornades. Només el superen La Jonquera (11), Peralada (12) i Terrassa (17).

*L'Europa només ha estat 187 minuts per davant en el marcador dels 1.800 acumulats fins ara a la lliga (79' contra la Pobla, 30' a Castelldefels, 22' davant el Júpiter, 41' amb el Manlleu, 15' davant el Palamós, i a Granollers el gol va ser al minut 90).

*De les 12 vegades que l'equip ha anat per darrere en el marcador, només en 3 ha estat capaç de reaccionar i puntuar (empats a Ascó i St. Feliu, i victòria a Castelldefels). A casa, sempre ha caigut derrotat quan ha començat perdent (0-1 contra Vilafranca, Vilassar i Montañesa).

*Les 4 últimes vegades que l'equip s'ha posat per davant, ha mantingut el triomf fins el final (Castelldefels, Pobla de Mafumet, Granollers i Palamós).

Les xifres golejadores, el gran drama de l'Europa 2016-2017

*L'equip només ha marcat 2 gols en els últims 7 partits: els que van suposar els triomfs a Granollers i contra el Palamós. En 20 jornades de lliga, només en 1 partit va marcar més d'un gol: el del triomf per 1-2 a Castelldefels.

*L'Europa acumula 195 minuts sense marcar. L'última diana escaoulada va ser elgol que va fer Xavi Civil contra el Palamós en el minut 75 d'aquell partit. Des de llavors, 2 partits consecutius sense marcar, a Sabadell i La Jonquera.

*El gol de Xavi Civil al Palamós va trencar amb la pitjor ratxa sense marcar a casa aquesta temporada: i és que havien passat 334 minuts des de l'anterior gol de l'Europa al Nou Sardenya (el que va fer Alberto a la Pobla).

*El gol de Xavi Civil a Granollers al minut 90 va trencar amb la mala ratxa de l'equip de 401 minuts sense marcar (des del gol de Navarro a Cerdanyola al minut 49. Pel mig, s'havia quedat sense marcar davant Montañesa, Terrassa i Sant Andreu).

*Quan Xavi Civil marca, l'Europa guanya: el pitxitxi escapulat en va fer els 2 del triomf a Castelldefels (1-2), el de Granollers (0-1) i el del Palamós (1-0). 4 gols, 9 punts.

*Amb 11 gols marcats, l'equip és el segon pitjor golejador del campionat. Només La Jonquera ha marcat menys gols (9), tot i que amb un rèdit considerable (24 punts).

*A La Jonquera, el capità Àlex Cano va superar Antoni Amorós com a quart futbolista amb més partits de lliga i play-off de la història de l'Europa (248). Es troba a 61 del Top-3, que marca Pep Rovira (309 partits).

'CapiCano' continua fent història

*L'Europa ha fet la pitjor primera volta de lliga dels últims 24 anys, acabant en la setzena plaça amb 19 punts: des de la temporada 1992-1993 no es completava una primera meitat del campionat amb tants pocs punts ni una posició tan baixa. Aquella temporada, l'Europa era cuer amb 11 punts en la jornada 19, amb un balanç de 2 triomfs, 7 empats i 10 derrotes, amb 17 gols a favor i 34 en contra.

*Els 11 gols marcats en 19 partits suposen la pitjor marca golejadora de l'Europa en tota una volta en 53 anys a Tercera (aquesta va ser la xifra que va fer també l'equip la temporada 1954-55 a la fase d'ascens, però aquesta només durava 9 partits). Des que la lliga la formen 20 equips (i per tant cada volta dura 19 jornades), el pitjor registre anotador en una primera volta havien estat els 16 gols de la campanya '91-'92; i en una segona volta, els 15 gols marcats les temporades 1973-1974 i 2003-2004.

*Javi Navarro va marcar a Cerdanyola el gol 3.100 de l'Europa a Tercera. Aquesta és la llista de gols 'rodons' de l'equip escapulat en aquesta categoria, a partir de les dades de l'Agustí Tenllado publicades en el seu dia al web oficial del club:

*L'Europa ha deixat escapar 17 dels 27 partits disputats al Nou Sardenya. És el segon pitjor local de la lliga (10 punts), només millor que el Vilassar (4).

*L'Europa ja suma 9 derrotes en 20 jornades de lliga; ja són tres desfetes més que en tota la lliga anterior (6).

*El Cerdanyola es referma com a bèstia negra de l'Europa, ja que l'ha derrotat en 5 dels 7 partits oficials que han disputat (tots en lliga, i en les 4 darreres campanyes).

*L'Europa va trencar amb la imbatibilitat del Castelldefels a casa, 1 any menys 3 dies després de l'última desfeta marinera als Canyars (15 octubre 2015, 1-2 amb el Balaguer)

*Feia 24 anys que l'Europa no es quedava sense guanyar cap dels 8 primers partits de lliga. El darrer cop que això va passar va ser la temporada 1992-1993, quan l'equip escapulat va sumar només 1 punts de 24 possibles: empat a casa contra el Terrassa (0-0), derrotes consecutives davant vilobí (4-2), Reus (2-3), Roda de Barà (2-1), Manresa (2-0), Igualada (0-1) i Balaguer (2-1), i empat amb el Palafrugell (1-1). De fet, la mala ratxa va durar les 10 primeres jornades, amb dues derrotes més: Barça C (10-2) i Júpiter (1-2).

La pitjor ratxa de l'últim quart de segle: l'Europa no va guanyar fins a l'onzena jornada
(FONT: resultadosfutbol.com)

*Segons explica el web oficial del club, el d'aquesta segona temporada ha estat el segon pitjor inici de temporada de la història en quant a jornades que ha trigat en arribar la primera victòria.

*Feia 3 anys que l'Europa no empalmava 3 derrotes consecutives: va ser en les jornades 5, 6 i 7 de la temporada 2013-2014, quan va caure davant Montañesa (1-0), Cerdanyola (1-3) i Manlleu (1-0).

*L'Europa ha estat 405 minuts sense anar per davant en el marcador, fins al minut 45' de la 5ª jornada.

*Amb el debut de Gueri i Varona davant el Sant Andreu, l'Europa ja ha utilitzat 25 jugadors en lliga.

*A Peralada va acabar una ratxa de 9 mesos invictes a domicili (des del 22 de novembre, quan l'Europa havia caigut 2-0 a Manlleu. Des de llavors, el balanç era de 7 triomfs i 5 empats en 12 partits a fora de lliga i play-off. El web oficial de l'Europa explica que no s'ha pogut superar, doncs, la millor ratxa històrica sense perdre a domicili, que queda igualada amb 12 partits.

*Segons explica el web oficial de l'Europa, ja fa 44 anys que l'Europa no aconsegueix guanyar els dos partits a un equip que s'estrenava a Tercera divisió.