divendres, 27 de gener del 2017

Prèvia Europa - Olot; futbol sense urnes

L'Europa afronta un nou examen de màxim nivell, diumenge al Nou Sardenya. L'equip escapulat rep el líder, l'Olot, després de dues victòries consecutives davant equips de play-off, i mirant de continuar obrint forat respecte a la zona de descens. Els de Joan Esteva tenen ara mateix 5 punts de marge respecte a la zona de descens directe, però continuen enganxats a les places perilloses que podrien caure en descensos no compensats. Així, sumar de 3 en 3 es fa absolutament necessari per sortir de la zona vermella de la classificació. Finalment, els 450 socis amb dret a vot que estaven cridats a les urnes en les eleccions a la presidència es podran centrar exclusivament en el futbol. I és que la renúncia aquest divendres del candidat i president als 10 últims anys Gilles De Bode ha convertit automàticament Víctor Martínez en el 33è president de la història del club.



Rubén Canelada ja té la fitxa a punt per debutar
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

La prèvia esportiva ens porta a parlar en positiu: després de guanyar el Peralada (que arribava com a líder) i al camp del Vilafranca (que llavors era tercer), els homes de Joan Esteva arriben amb l'autoestima reforçada, i amb plena confiança que també poden plantar cara a un equip tan poderós com l'Olot. Mantenir la fortalesa defensiva serà clau: des de la debacle a Terrassa de fa 2 mesos, l'equip ha encaixat només 2 gols en 7 partits, i ha sumat 14 punts de 21. O el que és el mateix, és el tercer millor equip de la lliga en aquest tram de calendari, només superat pels 16 punts de 21 sumats per Ascó i Vilassar (l'Olot n'ha sumat 11 o el Peralada 10, per posar dos exemples). Una altra dada molt meritòria: l'Europa acumula 308 minuts sense encaixar cap gol al Nou Sardenya, des del que va fer Montoro el 13 de novembre.


Reverter, un dels 3 lesionats aquesta setmana que seran baixa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

De cara a aquest partit, Joan Esteva recupera Joel Marín, absent contra el Vilafranca per acumulació de targetes. Per primer cop en moltíssimes setmanes, l'Europa no tindrà cap baixa per sanció. També torna a la convocatòria Abel Rita, després de 3 mesos lesionat, i podria debutar l'últim fitxatge de l'Europa, el lateral esquerre Rubén Caneladaamb qui parlàvem aquesta setmana. La mala sort amb les lesions, però, continua atacant el vestidor, i aquesta setmana han caigut 3 jugadors per problemes físics: el més greu és Javi Navarro, per una lesió al menisc del genll dret que el pot tenir entre 4 i 8 setmanes de baixa. I tampoc podran jugar per lesió Joel Coch i un dels ex de l'Olot, Éric Reverter.


EL RIVAL:

L'Olot, en el partit de la primera volta contra l'Europa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Gairebé intractable. Estava cridat a ser un dels favorits per lluitar pel títol de lliga i l'ascens, i està complint les expectatives: l'Olot de Ramon Maria Calderé arriba al Nou Sardenya com a líder, amb el doble de punts que l'Europa, i havent perdut només 2 partits: l'últim, a la Pobla de Mafumet, va ser el 2 d'octubre. O el que és el mateix, fa gairebé 4 mesos, i 16 jornades de lliga. Segon equip més golejador de la lliga amb 41 dianes, ha marcat gairebé el triple de gols que els graciencs. I, de fet, el pitxitxi de l'Olot i de la lliga, Marc Mas, suma 18 gols, 6 més que tot l'Europa junt. El segon màxim golejador del campionat també és del conjunt olotí: el veneçolà Sergio Álvarez, amb 10 dianes. Xifres com per posar-se a tremolar... de no ser perquè les últimes jornades han demostrat que el potencial de l'Europa es pot equiparar al dels principals equips de la lliga. Com a mínim, a un sol partit. I pel que fa a gols encaixats, l'Olot n'ha rebut 20, un més que el conjunt de la Vila de Gràcia. Agafem-nos a això...

Calderé torna al Nou Sardenya
(FOTO: CEEuropa.cat)

De cara a aquest partit, Ramon Maria Calderé no pot comptar amb el lesionat Micaló. En canvi, recupera un dels golejadors, Sergio Álvarez.

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen a l'Olot
(FONT: Futbolcatalunya.com)

Si voleu fer-vos una idea de cóm juga l'Olot de visitant, aquest és el partit que el va enfrontar al Vilafranca la jornada 17, emès a 'Futbol En Joc' de La Xarxa de Comunicació Local:

FONT: La Xarxa ('Futbol En Joc')


PRECEDENTS:

Faltaria afegir la derrota per 1-0 del partit de la primera volta
(FONT: Futbolme.com)

Segons el CD oficial d'Història i Estadística, Europa i Olot han jugat 59 vegades en partit oficial, amb un balanç de 30 victòries gracienques, 11 empats i 18 derrotes, amb 120 gols marcats i 75 d'encaixats. Ara fa 4 anys que l'Olot no visitava el Nou Sardenya en partit de lliga, amb aquell triomf per 1-0 amb gol de falta de Javi Lara (curiosament, el primer partit que vam explicar en aquest blog). En el partit d'anada, que es va poder seguir en directe per La Xarxa, derrota per 1-0, amb diana del pitxitxi Marc Mas:


FONT: La Xarxa ('Futbol En Joc')



ESTADI:
NOU SARDENYA  
C/ Camèlies 42 - Vila de Gràcia
Diumenge 29 gener, 12h.

  10 euros General.
5 euros Pensionistes.
  Gratis Socis CE Europa, jugadors base, familiars, i menors 14 anys.

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

Temps previst per a diumenge a la Vila de Gràcia
(FONT: meteosat.com)


Partits jornada 23:

FONT: FCF.cat



Agenda partits CE Europa:

FONT: CEEuropa.cat



EL FEMENÍ VISITA EL PENÚLTIM, EL SABADELL

L'Europa reprèn la lliga buscant 3 punts per recuperar la segona plaça
(FOTO: Fran Capell / CEEuropa.cat)

El femení A de l'Europa juga també diumenge a les 12h, al camp del Sabadell. Les escapulades visiten el penúltim classificat buscant 3 punts que permetin continuar lluitant de tu a tu amb el Barça B i el Seagull per aquesta primera plaça que dóna dret a jugar el play-off d'ascens a Primera. Les futbolistes que entrena Álvaro Del Blanco sumen 8 jornades sense perdre, mentre les arlequinades han perdut 5 dels 6 últims partits, sumant només 1 punt dels últims 18. En el partit d'anada, les gracienques es van imposar per la mínima, amb gol d'Andrea Porta.

FONT: FCF.cat