dissabte, 21 de gener del 2017

La campanya electoral comença amb més polèmica

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Ha trigat 24 hores més del que estava previst, però la proclamació dels dos candidats a la presidència de l'Europa en les eleccions del pròxim 29 de gener ja és un fet. Això sí, després d'un nou capítol surrealista que taca, encara més, la imatge del club en aquest procés electoral. Després de la impugnació de la precandidatura 'Europa Sempre Endavant' (que encapçala Víctor Martínez) per que dilluns se'ls va negar la presència del seu interventor en l'acte d'entrega dels avals de la precandidatura de 'Sumem+' (encapçalada per Guillaume De Bode), avui s'ha repetit la validació dels avals, tal i com va obligar ahir la Federació Catalana de Futbol. Pel mig, la precandidatura de De Bode ha presentat avui una queixa a l'ens federatiu, en considerar que la presència d'un interventor de l'altre candidatura podia vulnerar el dret a la privacitat i la protecció de dades. La Federació, però, ha remès 'Sumem+' al Comitè d'Apel·lació o al Tribunal Català de l'Esport si així ho creuen convenient, i els assessors jurídics d'aquesta candidatura estudien aquesta possibilitat.

Amb tot, un cop repetit l'acte de validació dels avals aquesta mateixa tarda, la Junta electoral ha donat com a vàlides la totalitat de les 115 signatures presentades per Víctor Martínez. La polèmica ha vingut en les 57 presentades per De Bode: una ha estat declarada nul·la perquè no anava acompanyada de fotocòpia del DNI; i 36 presentaven defecte de forma, ja fos per absència del membret amb l'escut del club i/o perquè no constava la data de recollida de la signatura. Després d'una votació entre els 3 membres de la Junta electoral, el president Javier Guillén ha considerat que no es podien validar, i els altres dos membres, Tomàs Santiago i Miquel Perelló, les han donat com a bones, argumentant que preval la intenció de fons dels socis avaladors. La decisió ha indignat els membres de la candidatura de Martínez, que ara estudien presentar una impugnació.

Amb tot, Víctor Martínez i Guillaume De Bode són ja oficialment candidats a la presidència de l'Europa. Aquest mitjanit ha començat ja la campanya electoral que s'allargarà fins divendres vinent. Dissabte serà jornada de reflexió, i diumenge 29 de gener, coincidint amb l'Europa-Olot, es faran les eleccions, en horari de 10h a 16h, a la sala de premsa de l'estadi Nou Sardenya.

FONT: BTV Esports