divendres, 6 de gener del 2017

Prèvia La Jonquera - Europa; l'estrena d'any val 4 punts

L'Europa necessitarà llum i desequilibri atacant per perforar la millor defensa de la lliga
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Comença l'any 2017 i també la segona volta de la lliga. I l'Europa comença l'any amb molts deures per fer, però amb l'esperança que van deixar els últims partits de 2016. L'equip de la Vila de Gràcia visita el municipal de Les Forques de La Jonquera després de 4 partits invicte i imbatut, i amb bones sensacions de joc. Això sí, el conjunt de Joan Esteva és ara mateix setzè a la classificació amb 19 punts, amb només 2 de marge sobre les places de descens directe, i en posició de teòric descens virtual, tenint en compte els catalans que baixarien a dia d'avui des de la Segona B. Per tant, és vital començar l'any sumant 3 punts per intentar fugir de la zona baixa el més aviat possible. I, no ho oblidem, La Jonquera és rival directe, ara amb 2 punts més que els graciencs. Una victòria, a més, implicaria guanyar el goal-average directe amb els fronterers. Així que el partit de diumenge val doble...


Cano pot sumar el seu partit 248 de lliga o play-off amb l'Europa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

No hi ha dubte que la base de tot plegat serà, un cop més, mantenir la porteria a zero. Ja són 360 minuts sense encaixar, que han situat el conjunt escapulat com el tercer equip menys golejat de tot el campionat, amb 17 dianes rebudes. I per davant, curiosament, només hi ha els dos pròxims rivals graciencs: el Peralada (rival la pròxima setmana) n'ha encaixat 12; i el rival d'aquest diumenge, La Jonquera, només 11. Les estadístiques sempre es poden trencar, però amb aquests antecedents, sembla més important que mai acabar ja amb el mal endèmic de l'Europa aquesta temporada: la falta de gol. Només 11 dianes en 19 partits han significat la pitjor volta de la història de l'Europa a Tercera en quant a gols marcats, i toca capgirar aquesta dinàmica. Un altre alicient? Enllaçar, per primer cop a la història, 5 anys seguits guanyant el primer partit de l'any. Seria un rècord històric.

Uri, un dels molts que tornen a l'equip
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

En aquest sentit, Joan Esteva recupera efectius que poden ajudar a acabar amb la sequera golejadora: el retorn del sancionat Javi Navarro, o el desequilibri d'Èric Reverter (que ja va jugar uns minuts a Sabadell), poden ser factors per trobar el camí del gol. També tornaran peces per dotar d'equilibri l'equip, com ara els lesionats Campoy i Varona, o el sancionat Uri. Continuen de baixa per lesió Abel RitaJavi Iglesias Dani Márquez. Tampoc podrà jugar Fran Bea per acumulació de targetes. A causa del divendres de Reis, l'equip farà dissabte el darrer entrenament abans del partit.

Per cert, en àmbit electoral, el fins ara president de l'Europa Guillaume De Bode dimiteix per presentar-se a la reelecció. Entre diumenge al vespre i dilluns està previst que ho anunciï, un cop hagi passat el partit a La Jonquera. El fins ara vicepresident Arturo Ramírez assumirà les tasques de president en funcions durant el període electoral, treballant al costat del tresorer Robert Biete i de secretari Ferran Iraola.


EL RIVAL:

La Jonquera, el dia del debut a Tercera al Nou Sardenya
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

En l'any del debut a Tercera divisió, La Jonquera s'està mostrant com un rival rocós i molt difícil de batre. Com dèiem abans, és l'equip menys golejat de la lliga (només 11 dianes rebudes en 19 partits), i ja en el partit del Nou Sardenya va demostrar la seva fortalesa en aquest aspecte del joc. Amb tot, pateix el mateix problema que l'Europa, i encara agreujat: és l'equip menys golejador de la lliga, amb només 8 dianes en 19 partits. L'equip d'Axel Vizuete arriba en dinàmica negativa, ja que fa 8 jornades que no guanya (des del 30 d'octubre, 1-0 al Castelldefels), i només ha sumat 6 dels últims 30 punts. Ara mateix ocupa la tretzena plaça amb 21 punts, dos més que l'Europa.

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen a La Jonquera
(FONT: Futbolcatalunya.com)

A les últimes setmanes, hi ha hagut diversos moviments a la plantilla jonquerenca, tant pel que fa a a altes com pel que fa a baixes: han marxat Facu (Banyoles), Joan Corominas (Farners), Sergio Moreno (Cistella) i Moñino (Andorra). Aquesta mateixa setmana han fitxat el davanter murcià Toledo, que podria debutar diumenge. I durant la primera volta van arribar Marc Vilà (Farners), Juanpi (Cerdanyola) i Ismael (Poitiers), que serà baixa contra l'Europa per sanció. També és baixa Joan Pons, per lesió.

Si voleu fer-vos una idea de cóm juga La Jonquera a casa, aquest és el partit que el va enfrontar al Palamós a la jornada 10, emès a 'Futbol En Joc' de La Xarxa de Comunicació Local:

FONT: La Xarxa ('Futbol En Joc')


PRECEDENTS:

Europa i La Jonquera només s'han enfrontat una vegada a la història en partit oficial: va ser el 0-0 de la primera jornada de lliga.


A la primera volta, empat sense gols 
(FONT: BTV Esports)



ESTADI:
CAMP MUNICIPAL LES FORQUES
C/ Vell, 13 - La Jonquera
Diumenge 8 gener, 16h.

 8 euros General.
Gratis Socis UE La Jonquera.

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

Temps previst per a diumenge a La Jonquera
(FONT: meteosat.com)


Partits jornada 20:

FONT: FCF.cat



Agenda partits CE Europa:

FONT: CEEuropa.cat