divendres, 6 de maig del 2016

Prèvia Santfeliuenc - Europa; més que un play-off en joc

FONT: Santfeliuenc FC
Nou diumenge d'emocions fortes. Per segona setmana seguida, l'Europa té l'opció d'assegurar-se matemàticament el quart play-off consecutiu per pujar a Segona B. Per que això passi, ha d'empatar o guanyar al camp del Santfeliuenc, en el partit que clourà la jornada de Tercera, a partir de les 19h. Però fins i tot hi ha la opció que l'equip gracienc ja sigui matemàticament de play-off al migdia, i sense haver jugat, si el Vilafranca NO guanya la Montañesa en el duel directe entre els dos rivals que lluiten amb l'Europa per les dues places de play-off que encara estan obertes. Amb tot, aquest no serà l'únic partit del que hauran d'estar pendents els escapulats diumenge al migdia: i és que el Gavà rep el Sabadell B, en un altre duel de la zona alta que representa la penúltima esperança de recuperar la preuadíssima segona plaça que donaria factor camp en el sorteig de 1ª ronda d'un hipotètic play-off. I després de l'experiència dels 3 últims anys, aquest ha de ser el gran objectiu de mínims dels homes d'Albert Poch.

Igual que contra el Júpiter, a l'Europa li espera una batalla a Sant Feliu
(FOTO: Fran Capell)

L'incògnita és saber cóm afectarà a l'equip la derrota en el derbi davant el Júpiter, que va trencar amb la segona millor ratxa invictes de la història de l'Europa (20 jornades sense perdre). Després d'un mal dia, l'equip haurà de recuperar la millor cara per sumar els 3 punts, i més en un partit que serà una autèntica batalla: i és que el Santfe s'està jugant la permanència, i a Les Grases hi haurà una gran ambient per animar els seus. Més que mai, els homes d'Albert Poch necessitaran també del suport massiu d'aficionats escapulats. Dos reptes més per als graciencs? Amb un triomf, l'Europa de Poch superaria la millor 2ª volta de la història del club (40 punts la temporada 1995-96), i igualaria la millor volta total en 109 anys de vida de l'entitat (els 41 punts de la 1ª volta de la temporada 2013-14), amb una altra jornada per endavant per superar el rècord. Serà per alicients...

Alberto va veure la cinquena groga contra el Júpiter i serà baixa
(FOTO: Fran Capell)

El tècnic Albert Poch torna a tenir diverses baixes. A banda dels lesionats Javi Iglesias i David López, tampoc poden jugar Iván Vidal (com la setmana passada, tindrà minuts amb el B per anar agafant ritme) i el sancionat Alberto. Caldrà veure si el fet de només comptar amb un central pur com és el capi Cano condicionarà el dibuix inicial dels tècnics escapulats. La bona notícia són els retorns després de sanció d'Oriol Dot i Lozano. L'Europa té dos jugadors apercebuts que es perdrien el darrer partit de lliga contra el Granollers de la setmana vinent si veuen una groga aquest diumenge: Fran Bea i Uri. Cal recordar que si un jugador és expulsat o veu la cinquena groga en l'última jornada de lliga, es perdria el primer partit de play-off (o també els següents, en cas de sancions de més d'un partit). La resta, començaran tots de zero, però cal matisar que els cicles que comporten sanció en el play-off són de 3 targetes grogues, i no pas de 5, tal i com reflecteix el Reglament de Competició de la Federació Espanyola de Futbol.


Articles del Reglament referits a les targetes de l'última jornada i els cicles del play-off
(FONT: Reglament de Competició RFEF)


EL RIVAL:

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Tot i que en la teoria el Santfeliuenc ja estaria salvat matemàticament (té 7 punts de marge sobre l'avantpenúltim Rubí, a dues jornades per acabar la lliga), la realitat dels possibles descensos compensats fa que l'equip blanc-i-blau tingui encara tota la feina per fer. I és que ara mateix Olot i Pobla de Mafumet estan en places de descens directe en la lliga de Segona B, de manera que arrossegarien al quart i cinquè per la cua de Tercera i els condemnarien a baixar a Primera Catalana (a no ser que pugin 2 equips catalans de Tercera en el play-off d'ascens a Segona B). El Santfe és sisè per la cua amb 43 punts, els mateixos que el Peralada, que és el primer equip que baixaria... i rival del Santfeliuenc en la dramàtica última jornada de lliga. En resum, que al Santfe només li val guanyar diumenge contra l'Europa per dependre de sí mateix en la darrera jornada.

La penya Sentiment Immortal farà una cercavila des de la Plaça de la Vila de St. Feliu de Llobregat
(FOTO: twitter Santfeliuenc FC)

Els blanc-i-blaus tenen jugadors a destacar, com els porters Santi i Oliver, defenses com Faura o Joserra (compte amb els seus excel·lents llençaments de falta amb cama dreta!), pivots d'equilibri com Tena, jugadors imaginatius amb gran passada final (i també gran llençador de faltes) com Bolaños, punyals per banda com Éric Pacheco o Adri Ruiz, o davanters com el jove Guille Sarmiento o el pitxitxi del Santfe David Toro (tercer màxim golejador de la lliga, amb 17 dianes), que s'ha reconvertit a la perfecció a aquesta nova posició més avançada respecte a la que ocupava al Marianao.

De cara a aquest partit, Andrés González té el dubte d'Éric, amb molèsties al maluc.

David Toro, tercer màxim golejador de la lliga, amb 17 dianes
(FOTO: Jaime Pérez / Santfeliuenc FC)

Com sempre, si voleu saber millor cóm juga el Santfeliuenc, ho podeu fer en aquest article d'anàlisi amb enllaç a un munt de partits íntegres del rival escapulat:



FONT: Santfe TV / Zoom Barcelona



PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Santfe només han disputat 11 partits oficials en els 219 anys d'història que sumen entre tots dos clubs. El balanç és de 5 victòries escapulades, 4 empats i 2 derrotes, 19 gols marcats i 16 d'encaixats. A Tercera, els 5 enfrontaments de les 3 últimes temporades, amb la curiosa dinàmica de 3 empats a casa, i 2 triomfs en les visites a Les Grases. Que sigui la tercera diumenge...

Poves i Padilla van ser els golejadors en el triomf escapulat per 1-3 a St. Feliu de l'any passat
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va deixar escapar 2 punts a última hora, davant un Santfe que va tornar a ser un rival incòmode i disciplinat. Va ser el dia del debut del jove Xavi Camps en lliga, i del darrer gol de Montoro:


FONT: BTV Esports


ESTADI:

LES GRASES (C/Mataró s/n, Sant Feliu de Llobregat)
Diumenge 8 maig, 19h

10 euros General
5 euros Socis CE Europa
Gratis* socis Santfeliuenc FC i residents Sat Feliu de Llobregat


FONT: Google Maps

Previsió del temps per a diumenge a Sant Feliu de Llobregat
(FONT: meteosat.com)

Com en els últims desplaçaments, desenes d'aficionats escapulats es desplaçaran en autocar i cotxes particulars per donar suport l'equip gracienc a Les Grases. Per cert, si voleu veure en directe el transcendental Vilafranca-Montañesa que pot donar a l'Europa la classificació matemàtica per al play-off, el partit serà emès diumenge a les 12:25h per TV a través de 26 televisions locals de La Xarxa. També el podreu veure al web de La Xarxa des de qualsevol racó del món. El comentarista del partit serà el capità de l'Europa Àlex Cano. Si voleu interactuar amb la retransmissió i que llegim els vostres missatges en antena, ho podeu fer a través de twitter, fent servir l'etiqueta #FutbolEnJoc.

El capi Cano comentarà per TV el transcendental Vilafranca-Monta que pot donar el play-off a l'Europa
(FOTO: La Xarxa)


JORNADA 37:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:

FONT: CEEuropa.cat