dissabte, 28 de maig del 2016

Prèvia Europa - San Fernando; que jugui el Nou Sardenya!

"Ni els més vells del lloc ho recorden...", s'acostuma a dir. I en aquest cas, és real: l'Europa afronta un partit de tornada d'un play-off d'ascens per primer cop en 27 anys. Des d'aquell 0-0 contra el Vilobí que va significar el retorn a Tercera divisió el 17 de juny de 1989, l'equip escapulat no havia jugat una eliminatòria per pujar amb la tornada a casa. Han estat 8 play-off d'ascens a Segona B des de llavors: 5 en format de lligueta, i els últims 3, amb totes les eliminatòries amb tornada a domicili. Així, doncs, tenim un motiu més per qualificar d'històric aquest partit del pròxim diumenge a les 18h contra el San Fernando. L'empat 1-1 aconseguit a terres gaditanes deixa l'eliminatòria absolutament oberta, i aquesta és una raó de més per que es faci realitat la crida que ha fet el vestidor durant tota la setmana: omplir el Nou Sardenya per començar a guanyar l'eliminatòria des de la grada. Aquesta és la crida que feien en aquest blog a les últimes hores els 4 capitans de l'Europa.

Els capitans fan la crida a la Vila de Gràcia: veniu al Nou Sardenya!!!
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'equip de la Vila de Gràcia afronta el partit amb bones sensacions i optimisme. Una única derrota en els últims 24 partits, o una única desfeta a casa en els últims 13 partits al Nou Sardenya semblen bones garanties per encarar el partit. És cert que el San Fernando va demostrar ser un equip intens, competitiu i amb bons arguments ofensius, però a casa, amb gespa artificial i les mides preses, els homes d'Albert Poch es poden sentir més còmodes que a Cadis, especialment si la grada tona a fer una demostració com la del darrer derbi contra la Montañesa, o la final de Copa Catalunya 2015: animar, animar i animar, fent sentir als jugadors escapulats el seu suport, i als futbolistes 'azulinos' la pressió de jugar en un estadi que li és estrany.

El pitxitxi Poves, la gran absència
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Albert Poch tindrà una baixa important per a aquest important partit: la del pitxitxi Álex Poves, que s'haurà d'estar un parell de setmanes de baixa per la forta entrada que va rebre diumenge passat a Bahía Sur. Com ja va passar en el partit d'anada, aquesta absència pot condicionar l'onze. La incògnita és saber si els tècnics opten per mantenir el dibuix incorpoant homes com Lozano, Montoro o Rovira, o si fins i tot podria recuperar el 4-3-3 també utilitzat aquesta temporada.

FONT: BTV Esports

A les darreres hores, hem pogut escoltar el tècnic Albert Poch i el davanter Abel Rita (que ja va eliminar al San Fernando l'any passat amb la Pobla, i serà el referent ofensiu de l'equip gracienc) a Radio La Isla.

Durant tota la setmana s'han anat venent entrades a diferents punts de la Vila de Gràcia
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Durant tota la setmana, la Vila de Gràcia s'ha anat tenyint d'escapulat amb diferents iniciatives, com la venda de les noves bufandes i banderes, la campanya per engalanar els balcons de la vila amb els colors escapulats, i l'estand de Plaça Revolució que ha apropat les entrades i el marxandatge de l'equip als veïns graciencs al cor de Gràcia.

FONT: BTV Esports

L'Europa estrenarà diumenge samarreta commemorativa del play-off 2016
(FOTO: Elements / CEEuropa.cat)

I a tot això, el club ha presentat una nova samarreta especial del play-off 2016, que incorpora un triple escapulari amb diferents tons de blaus, o un lema posterior amb la inscripcio "No hi ha victòria sense lluita".


EL RIVAL:

El San Fernando, diumenge passat en el partit d'anada
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Tal i com apuntàvem el dia del sorteig, i com vam ampliar amb més calma, el San Fernando gadità ha estat el tercer classificat del grup X de Tercera divisió, corresponent a Andalusia Occidental i Ceuta. Els d'Antonio 'Ñoño' Méndez han sumat 75 punts, però jugant 2 partits més que l'Europa (ja que aquest grup el conformaven 21 equips), i entre les dades més destacades, cal ressenyar que són l'equip menys golejat del seu campionat, amb 30 dianes en contra. Els 'azulinos' arribaven al play-off en el millor moment de la temporada, amb 5 victòries seguides, però l'Europa els va trencar la ratxa diumenge passat a terres gaditanes; això sí, el San Fernando fa 14 partits que no perd: l'última derrota va ser el 14 de febrer, per 0-1 contra l'Alcalá. Des de llavors, 6 victòries i 7 empats.

El San Fernando ha estat l'equip menys golejat del grup X de Tercera
(FONT: Futbolme)

Com també hem anat ressenyant aquests dies, dos noms de la plantilla 'azulina' destaquen, a priori, per sobre de la resta: el de l'ex-futbolista de Primera a Betis i Sporting 'Tati' Maldonado (també ex-Nàstic de Tarragona), i el de l'habilidós davanter 'Ñoño', pitxitxi de l'equip amb 15 dianes. David Zamora i Fran Sánchez han anat alternant a la porteria del San Fernando, i no cal oblidar-se d'homes com Carlitos, Jorge Herrero, Dani Martínez, Édgar o Iván Bazán, golejador en el partit d'anada, i que va ser un revulsiu de molt de caràcter i intensitat. De cara a aquest partit, 'Ñoño' Méndez ha deixat a terres gaditanes al lesionat Solano; el tècnic 'azulino' té el dubte de Jorge Herrero, per una pubàlgia.

Iván Bazán, protagonista mediàtic del San Fernando per les seves declaracions
(FOTOS: sanfernandocd.com)

En el decurs de la setmana, han cridat l'atenció les declaracions d'Iván Bazán: primer en una entrevista amb Deporte de la Isla, i després en una altra conversa a Radio La Isla, el davanter del San Fernando ha reiterat que "matxacaran l'Europa", els "guanyaran 0-2 o 0-3", i que són "molt superiors" a l'equip gracienc. Una motivació extra per als jugadors de l'Europa.

Més prudents han estat a la tertúlia d'Ondaluz els jugadors Sergio Castillo i Édgar Agudo, que creuen que l'eliminatòria continua al 50%. La plantilla del San Fernando dorm divendres a Sagunt, on entrena dissabte al matí, abans de reprendre el viatge cap a la Vila de Gràcia. Aquest dissabte, dormiran a Vilafranca. L'afició azulina ha tancat un autocar de seguidors, que ha sortit dissabte a la nit de San Fernando.

Els jugadors del San Fernando, a l'arribada a l'hotel a Sagunt
(FOTOS: sanfernandocd.com)


PRECEDENTS:

L'Europa no ha jugat mai contra andalusos a un play-off, però sí en lliga de Segona o Copa del Rei
FONT: CE Europa.cat

Segons recull el web oficial de l'Europa, aquest serà el primer partit oficial entre l'equip gracienc i el San Fernando. De fet, al conjunt escapulat mai li havia tocat jugar contra un equip andalús en play-off o promoció d'ascens, per bé que sí que ho ha fet en altres competicions oficials: 5 vegades a la lliga de Segona divisió (totes 5 a la temporada 66-67), i 4 més a la Copa del Rei. El balanç en 19 partits contra rivals andalusos és de 9 victòries de l'Europa, 4 empats i 6 derrotes (curiosament, totes a Andalusia), amb 24 gols marcats i 30 d'encaixats.

Els dos únics equips gaditans que han visitat el camp de l'Europa en partit oficial van perdre per 1-0: van ser Algesires i Cadis, a la lliga de Segona divisió de la temporada 1966-67. El primer en visitar l'antic Sardenya va ser l'Algesires, el 8 de gener de 1967, amb triomf gracienc per 1-0 amb diana d'Elizondo; de la seva banda, el Cadis també va caure per la mínima el 16 d'abril de 1967, amb gol de Rojas.

8 de gener de 1967; 16ª jornada de lliga a Segona divisió: Europa 1 - Algesires 0, amb gol d'Elizondo
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)

16 d'abril de 1967; 29ª jornada de lliga a Segona divisió: Europa 1 - Cadis 0, amb gol de Rojas
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)

De la seva banda, el San Fernando ja sap el que és jugar contra equips catalans: sense anar més lluny, l'any passat va caure eliminat en semifinals davant la Pobla de Mafumet dels ara escapulats Javi Iglesias i Abel Rita (1-0 a San Fernando, i 2-0 a la Pobla).

Javi Iglesias i Abel Rita van eliminar el San Fernando, l'any passat amb La Pobla de Mafumet
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Diumenge 29 maig, 18h.

  12 euros General.
  10 euros Socis CE Europa, i passis federatius.
  Gratis Socis protectors CE Europa, jugadors futbol base, i menors 14 anys.

FOTO: 'Vamos, escapulados!'
FONT: Google Maps


Previsió del temps per a diumenge
(FONT: meteosat.com)

La forta calor serà protagonista
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Les rodalies del Nou Sardenya començaran a fer xup-xup hores abans del partit. A partir de les 13h, a la Ronda del Guinardó entre els carrers Secretari Coloma i Sardenya, s'obrirà una zona d'animació escapulada (com ja s'havia fet, per exemple, en la final de Copa Catalunya 2015). A les 14h començarà un dinar popular amb pica-pica, paella, gelat i beguda, per només 9 euros. A més, també hi haurà música fins a les 16:30h, moment en què obriran les taquilles de l'estadi del carrer Camèlies. A tot això, el club ha publicat unes recomanaciones logístiques per accedir a l'estadi, tenint en compte la gran afluència de gent prevista i les restriccions de trànsit provocades per la organització de la zona escapulada. Es recomana arribar amb temps (especialment si veniu amb vechile que heu d'aparcar), i en la mesura del possible, fer-ho amb l'entrada ja comprada (encara es poden comprar al bar de l'estadi, ja a preus de dia de partit: 10 euros socis i 12 general). L'Europa ha anunciat que ja s'havien venut 1.200 entrades anticipades, i el club treballa amb previsions que superarien els 2.000 espectadors.

Des de les 13h, zona d'animació amb dinar popular i música
(FONT: CE Europa)

BTV ha anunciat aquest dissabte que emetrà el partit en directe per TV, web i ràdio (91.0 FM).

FONT: twitter BTV


TORNADA QUARTS DE FINAL PLAY-OFF ASCENS A SEGONA B:

FONT: Futbolme

*El partit Gavà - Marino de Luanco es podrà seguir en directe a 'Futbol En Joc' de La Xarxa de Comunicació Local, a través de 26 TVs locals catalanes i també per internet a tot el planeta.

FONT: La Xarxa

**(ACTUALITZACIÓ): El Gavà ja és a semifinals, en vèncer 3-2 el Marino de Luanco asturià.


TORNADA QUARTS DE FINAL PLAY-OFF ASCENS A SEGONA A:

FONT: Futbolme


ALTRES PARTITS CE EUROPA:

FONT: CEEuropa.cat