dimarts, 24 de maig del 2016

Operació Nou Sardenya: "La grada ha de guanyar l'eliminatòria"

El Nou Sardenya ha de tremolar, literalment, com el dia de la final de Copa Catalunya 2015
(FOTOMUNTATGE: 'Vamos, escapulados!)

L'endemà del meritori empat a San Fernando, l'Europa ha començat ja a preparar el decisiu partit de tornada del pròxim diumenge a les 18h al Nou Sardenya. L'empat 1-1 aconseguit a terres gaditanes és un bon marcador (començaràs el partit classificat per a semifinals del play-off d'ascens a Segona B), però no és ni molt menys definitiu. Tot i que l'Europa va tenir el partit prou controlat durant molts minuts al Bahía Sur, el San Fernando va demostrar també als últims minuts que té potencial per complicar-li la vida al conjunt de la Vila de Gràcia. I és per això que al club escapulat saben perfectament que, per primer cop en 4 anys de play-off, hi haurà un factor que pot ser fonamental: la grada. Per primera vegada en aquests 4 anys consecutius aspirant a l'ascens, l'Europa tindrà la tornada a casa, i tècnics i jugadors saben perfectament que el suport de l'afició escapulada jugarà un paper molt i molt important. I, en aquest sentit, l'equip vol, més que mai, que el caliu que li ha donat la grada des del primer partit fins a l'últim de lliga regular, es noti encara més que mai.

El vestidor vol sentir l'escalf de la grada diumenge per accedir a semifinals
(FONT: twitter)

En aquest sentit, s'han manifestat el tècnic Albert Poch, el president Guillaume De Bode, i el membre de l'àrea social i de la penya Eskapulats Ramon Ortiz, en el primer pograma del recuperat '100% Europa' de Ràdio Gràcia. Entrades anticipades a 6 euros per als socis (fins a 4 entrades, a comprar abans del cap de setmana), o un dinar popular i concerts davant de l'estadi des de diumenge al migdia són algunes de les primeres iniciatives per que el Nou Sardenya faci xup-xup i es vesteixi de gal·la, com en les grans ocasions. Amb el mateix tarannà amable i cordial de sempre, però fent sentir amb força les ganes i la passió per uns colors i per un somni: l'ascens a Segona B.

FONT: Ràdio Gràcia


De la seva banda, el San Fernando ha engegat una campanya de recaptació econòmica per finançar el desplaçament d'un autocar d'aficionats 'azulinos' cap a la Vila de Gràcia.


ENTRADES DES DE 6 EUROS ANTICIPADES

FOTO: CEEuropa.cat

L'Europa ha anunciat oficialment al seu web els preus de les entrades per al partit de diumenge contra el San Fernando. Tal i com havia avançat el president De Bode al programa de Ràdio Gràcia, els socis podran comprar fins a 4 entrades per carnet de manera anticipada a només 6 euros cadascuna. Haurà de ser abans de divendres a les 20h, en 4 punts de la Vila de Gràcia: les oficines del c/ Secretari Coloma 140 (de dilluns a divendres, d'11h a 14h i de 17h a 20h); la Botiga de Productes de La Terra de la Plaça de la Vila de Gràcia cantonada amb c/ Goya; un estand de punt de venda que s'ubicarà a la Plaça Revolució (dimarts a divendres de 17:30h a 19:30h). O el bar del Nou Sardenya (de dijous a dissabte en l'horari habitual del bar). Els no socis també podran comprar entrades anticipades en aquests punts de venda a un preu de 10 euros. El dia de partit, des de les 16:30h, les entrades que quedin a les taquilles del Nou Sardenya tindran un preu de 10 euros per als socis i per als posseïdors de passis federatius, i 12 euros per al públic en general. Socis protectors, menors de 14 anys, i jugadors i entrenadors del futbol base i l'Escola tindran entrada gratuïta.

FOTO: CEEuropa.cat


POVES, GAIREBÉ DESCARTAT 

La lesió del pitxitxi de l'Europa, la pitjor notícia del viatge a San Fernando
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Tret de miracles d'última hora, l'Europa no podrà comptar amb el seu màxim golejador diumenge contra el San Fernando. Àlex Poves va patir un esquinç al turmell esquerre en una contundent entrada d'un defensor 'azulino' que li va enganxar el peu de ple, just al costat de la banda, en una acció de la primera part del partit. Tal i com es veu perfectament en la part final del vídeo del resum de viatge que ha publicat BTV, la inflamació del turmell del davanter escapulat és considerable, i ara per ara, els tècnics no són gens optimistes per que es pugui recuperar abans de diumenge. Això obriria moltes opcions de cara a l'onze de diumenge, tant pel que fa a possibles recanvis amb el mateix dibuix tàctic, com fins i tot a un possible canvi de sistema. Un maldecap per als tècnics de l'Europa... però també per als del San Fernando.


FONT: BTV Esports


MÉS IMATGES I VÍDEOS DE SAN FERNANDO


L'expedició escapulada, en el vol de dissabte passat Barcelona-Jerez
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Tot i que ja he anat actualitzant l'apartat de l'Així ho han vist' de la crònica del partit d'ahir (amb enllaç a una vintena d'articles, vídeos i recopil·lacions fotogràfiques del San Fernando - Europa), deixo també aquí a mà algunes de les galeries d'imatges i un parell de vídeos que s'han anat publicant al respecte a les últimes hores. Si vau anar a San Fernando, potser us veieu per allà...

FOTOS: A. Vázquez / La Voz Digital

FOTO: cdsanfernandocd.com

-Web oficial CE Europa (Galeria extra imatges)
-Web oficial San Fernando CD (Galeria extra imatges)
-La Voz Digital (Galeria imatges)
-Deporte de la Isla (Galeria imatges)

-Onda Luz Bahía (vídeo resum)

Youtube Mila Gue


PARTIT DE RÈCORDS ESTADÍSTICS

'CapiCano' atrapa Delmàs en el Top-5 de partits jugats a la història de l'Europa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

El primer partit del play-off 2016 ha deixat un reguitzell de rècords i fites estadístiques entre els jugadors de l'Europa. El més destacat: el capità Àlex Cano entra en el Top-5 de jugadors amb més partits de lliga i play-off de la història escapulada. Amb 235 partits disputats, atrapa el seu predecesor en la capitania, Àlex Delmàs. Just per darrere dels dos ÀlexRamon Rovira atrapa Surrallès en el Top-7, amb 199 partits, i diumenge podria complir el seu bicentenari escapulat. Carlos Guzmán iguala Fernando amb 187 partits i se situa en el Top-10 històric. Alberto González ja ocupa la catorzena plaça històrica amb 173 partits, superant Dani Valderas. I segons apunta Agustí Tenllado, Padilla es troba ja a només 3 partits del centenari gracienc, i Nils va sumar-ne el seu nº 90. 

Ramon Rovira ja se situa com a setè futbolista amb més partits jugats a la història de l'Europa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)