divendres, 20 de maig del 2016

Prèvia San Fernando - Europa; amb l'esperit de la remuntada

El somni de tot un any ja forma part del present real: després d'una temporada d'entrebancs, patiments, sacrificis i enorme feina, l'Europa arriba a la tan desitjada data del debut al play-off d'ascens a Segona B. Diumenge a les 19h, a San Fernando (Cadis), l'equip d'Albert Poch inicia la segona fase del campionat, i ho fa reforçat moralment per una segona volta de somni (la millor de la història de l'Europa, amb 42 punts de 57 possibles), i una remuntada digna d'equip gran. Una situació idònia per que l'equip afronti el repte del play-off amb plena confiança en les pròpies possibilitats d'una plantilla de qualitat i garanties. Però, això sí, ense caure en confiances ni prepotències, perquè tothom pot estar ben segur que el San Fernando serà un rival complicadíssim. Per tant, màxima autoestima i seguretat en el potencial i la varietat de registres de l'equip gracienc, però cal estar mentalitzats que l'eliminatòria durarà, mínim, 180 minuts, i hi haurà moments en què tocarà saber patir i ser molt fort mentalment. Si aquest equip va ser capaç d'aixecar 3 gols en contra abans del descans a La Verneda, ha de tenir prou serenor i tranquil·litat si les coses es torcen en moments determinats d'aquests quarts de final.

El bloc, la gran força de l'Europa d'Albert Poch
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

La quarta participació consecutiva en un play-off d'ascens a Segona B té un tret diferencial respecte als precedents immediats: i és que per primera vegada des que hi participa en format d'eliminatòries (abans es jugava en lliguetes d'ascens), l'Europa jugarà la tornada a casa. A priori, un avantatge que pot permetre afrontar el primer partit sense tantes urgències, per bé que el tècnic Albert Poch ja deixava ben clar a les últimes hores, en una entrevista a La Xarxa, que no pensa canviar la forma de jugar, i que mantindrà la recerca del gol com a modus operandi i objectiu fonamental de l'equip. Així va construir l'increïble remuntada en lliga, des d'aquella última derrota fora de casa: i és que L'Europa no perd a domicili des del 22 de novembre (2-0 al Masnou). Des de llavors, 23 partits, amb un sensacional balanç de 15 victòries, 7 empats i 1 única derrota (l'1-2 davant el Júpiter). El camí està marcat, i cal continuar igual...

Amb la recuperació de David López, l'Europa té tot l'equip disponible per primer cop
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Sense cap mena de dubte, la millor notícia de cara al play-off és que Albert Poch podrà comptar amb tota la seva plantilla per primera vegada en tota la temporada. Javi Iglesias va disputar diumenge passat contra el Granollers els primers minuts després de la greu lesió d'ara fa més de 6 mesos; David López ja ha entrenat aquesta setmana amb l'equip tocant pilota; i fins i tot Iván Vidal podria jugar si els tècnics ho creuen convenient. Així, el cos tècnic s'endú tota la plantilla en el vol cap a Jerez de dissabte al vespre (material, resta de cos tècnic i expedició escapulada viatgen en autocar dissabte de bon matí). L'equip té previst entrenar suaument diumenge al matí. Diumenge, tota l'expedició gracienca tornarà en autocar cap a la Vila de Gràcia, després del partit.


Sporthotel Sittard; des de l'stage d'estiu de 2005 a Holanda, l'Europa no viatjava en avió
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Com us explicàvem ahir, Albert Poch va ser entrevistat dijous al programa 'En Fuera de Juego' de Radio La Isla (minut 10'30" del player). També en aquesta emissora, han emès declaracions a BTV de Gianni, Rovira i Javi Iglesias.

FONT: BTV Esports


EL RIVAL:

El San Fernando també ha passat moments complicats aquesta temporada
(FOTO: sanfernandocd.com)

Tal i com apuntàvem dilluns, i com vam ampliar amb més calma dimarts, el San Fernando gadità ha estat el tercer classificat del grup X de Tercera divisió, corresponent a Andalusia Occidental i Ceuta. Els d'Antonio 'Ñoño' Méndez han sumat 75 punts, però jugant 2 partits més que l'Europa (ja que aquest grup el conformaven 21 equips), i entre les dades més destacades, cal ressenyar que són l'equip menys golejat del seu campionat, amb 30 dianes en contra. Els 'azulinos' arriben al play-off en el millor moment de la temporada, amb 5 victòries seguides, i fa 13 partits que no perden: l'última derrota va ser el 14 de febrer, per 0-1 contra l'Alcalá. Des de llavors, 6 victòries i 6 empats.

El San Fernando ha estat l'equip menys golejat del grup X de Tercera
(FONT: Futbolme)

Com també hem anat ressenyant aquests dies, dos noms de la plantilla 'azulina' destaquen, a priori, per sobre de la resta: el de l'ex-futbolista de Primera a Betis i Sporting 'Tati' Maldonado (també ex-Nàstic de Tarragona), i el de l'habilidós davanter 'Ñoño', pitxitxi de l'equip amb 15 dianes. David Zamora i Fran Sánchez han anat alternant a la porteria del San Fernando, i no cal oblidar-se d'homes com Carlitos, Jorge Herrero, Dani Martínez, Édgar o Iván Bazán. Tot i que alguns d'aquests homes han arrossegat molèsties o han sortit de lesions recentment (cas també d'Óscar Oliva), de cara a aquest partit, 'Ñoño' Méndez podrà comptar amb tota la seva plantilla (si no hi ha cap contratemps de darrera hora).

'Tati' Maldonado i Ñoño; experiència i qualitat en l'atac del San Fernando
(FOTOS: sanfernandocd.com // deportedelaisla.com)

L'entrenador del San Fernando ha fet aquest divendres al migdia una roda de premsa prèvia al partit de l'Europa. Al web 'Deporte de la Isla' també publicaven a les últimes hores una entrevista amb el davanter 'azulino' Édgar. Aquest portal també recull el fitxatge d'un nou davanter de futur, Iván Navarro, d'edat juvenil.


PRECEDENTS:

L'Europa no ha jugat mai contra andalusos a un play-off, però sí en lliga de Segona o Copa del Rei
FONT: CE Europa.cat

Segons recull el web oficial de l'Europa, aquest serà el primer partit oficial entre l'equip gracienc i el San Fernando. De fet, al conjunt escapulat mai li havia tocat jugar contra un equip andalús en play-off o promoció d'ascens, per bé que sí que ho ha fet en altres competicions oficials: 5 vegades a la lliga de Segona divisió (totes 5 a la temporada 66-67), i 4 més a la Copa del Rei. El balanç en 19 partits contra rivals andalusos és de 9 victòries de l'Europa, 4 empats i 6 derrotes (curiosament, totes a Andalusia), amb 24 gols marcats i 30 d'encaixats. L'Europa només ha guanyat dues vegades a Andalusia: el 8 d'abril de 1923, 1-2 al camp del Sevilla en partit de tornada dels quarts de final de la Copa del Rei,  amb gols de Cros i Pelaó; i el 13 de novembre de 1966, 0-1 al camp del Betis en partit de lliga de Segona Divisió, amb gol de Rubio.

Les úniques visites a terres gaditanes es van saldar amb un empat i una derrota, en partits de lliga d'aquella mateixa temporada: empat 1-1 a Algesires, en el debut de lliga, l'11 de setembre de 1966, amb gol gracienc de Pérez; i desfeta per 3-0 al camp del Cadis, el 18 de desembre de 1966.

13 de novembre de 1966; 9ª jornada de lliga a Segona divisió: Betis 0 - Europa 1, amb gol de Rubio
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)

8 d'abril de 1923; tornada de quarts de final de Copa: Sevilla 1 - Europa 2, amb gols de Cros i Pelaó
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)

De la seva banda, el San Fernando ja sap el que és jugar contra equips catalans: sense anar més lluny, l'any passat va caure eliminat en semifinals davant la Pobla de Mafumet dels ara escapulats Javi Iglesias i Abel Rita (1-0 a San Fernando, i 2-0 a la Pobla).

Javi Iglesias i Abel Rita van eliminar el San Fernando, l'any passat amb La Pobla de Mafumet
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


ESTADI:

ESTADIO IBEROAMERICANO 2010 (C/ María de los Dolores s/n, San Fernando, Cadis)
Diumenge 22 maig, 19h.

  15 euros Tribuna.
 10 euros Tribuna (socis San Fernando).
 8 euros General.
5 euros General (socis San Fernando), i Tribuna infantil.
 3 euros General infantil.
  3 euros General infantil (socis San Fernando). 

FOTO: CE Europa































































FONT: Google Maps

Previsió del temps per a diumenge a San Fernando, Cadis
(FONT: meteosat.com)

Finalment, es calcula que una quarantena d'aficionats de l'Europa acompanyaran l'equip a terres gaditanes, en desplaçaments particulars en cotxe, tren o avió. Tot i que les estimacions inicials de públic al Bahia Sur parlaven d'entre 5.000 i 6.000 seguidors, fonts oficials del club 'azulino' ens apuntaven avui que hi poden haver entre 2.000 i 3.000 espectadors diumenge a l'estadi. Per als que no viatgin, el partit es podrà seguir per ràdio, a Barcelona FM (91.0 FM), o per l'emissora local Radio Madariaga.

L'afició de l'Europa va començar a sortir ahir cap a terres andaluses
(FOTO: Ramon Ortiz)


ANADA QUARTS DE FINAL PLAY-OFF ASCENS A SEGONA B:

FONT: FCF.cat

*El partit Vilafranca - Màlaga B es podrà seguir en directe a 'Futbol En Joc' de La Xarxa de Comunicació Local, a través de 26 TVs locals catalanes i també per internet a tot el planeta.

FONT: La Xarxa


La TV del Principat d'Astúries emet el Marino de Luanco - Gavà. Si no hi ha incompatiblitats o limitacions geògrafiques, s'hauria de poder veure en directe per internet.


ANADA QUARTS DE FINAL PLAY-OFF ASCENS A SEGONA A:

FONT: FCF.cat

El Racing - Reus es podrà veure en directe per Esport 3.


ALTRES PARTITS CE EUROPA:

FONT: CEEuropa.cat