dijous, 5 de maig del 2016

Així juga el Santfeliuenc

FOTO: Jaime Pérez Gallardo / Santfeliuenc FC


Ja és dijous, i és dia de començar a donar un cop d'ull al pròxim rival de l'Europa: serà diumenge a les 19h a Les Grases, davant el Santfeliuenc. Un equip que se l'està jugant, però per la zona delicada de la classificació, i això el converteix en un rival doblement perillós. I és que al conjunt d'Andrés González només li val la victòria. Ara mateix és quinzè amb 43 punts, i com que té 7 punts sobre el teòric descens directe, hauria d'estar salvat matemàticament. Però el cert és que, a dia d'avui, tant el quart com el cinquè per la cua també baixarien, perquè a Segona B hi ha dos equips catalans en descens directe, i això provocaria descensos compensats (a no ser que algun català de Tercera aconseguís l'ascens a Segona B). És a dir, Palamós (42 punts) i Peralada (també 43 punts, com el Santfe), ara serien equips de Primera Catalana, i per respirar tranquil, el Santfe no pot deixar que cap d'aquests dos equips el superi si no vol perdre la categoria. En definitiva, que a l'Europa li espera una autèntica batalla el pròxim diumenge a Les Grases...

El Santfe és l'equip amb més vídeos per veure cóm juga, ja que Santfe TV / Zoom Barcelona emet els partits per a la web del club i posteriorment els penja. Com a mostra, els dos últims partits (al Prat, i a casa contra el Terrassa) més un altre emès per La Xarxa al camp del Rubí. Tota la resta de partits, els podeu veure al canal de Youtube de Zoom Barcelona. Els blanc-i-blaus tenen jugadors a destacar, com els porters Santi i Oliver, defenses com Faura o Joserra (compte amb els seus excel·lents llençaments de falta amb cama dreta!), pivots d'equilibri com Tena, jugadors imaginatius amb gran passada final (i també gran llençador de faltes) com Bolaños, punyals per banda com Éric Pacheco o Adri Ruiz, o davanters com el jove Guille Sarmiento o el pitxitxi del Santfe David Toro, que s'ha reconvertit a la perfecció a aquesta nova posició més avançada respecte a la que ocupava al Marianao.


FONT: Zoom Barcelona / Santfe TV

FONT: Zoom Barcelona / Santfe TV


FONT: La Xarxa


ALBERTO, SANCIONAT AMB UN PARTIT



Alberto, diumenge passat contra el Júpiter
(FOTO: Fran Capell)

Com advertíem en la crònica del passat diumenge, Alberto González va veure contra el Júpiter la cinquena targeta del cicle. Així, el Comitè de Competició l'ha castigat aquest dimecres amb un partit de sanció, i Alberto no podrà jugar aquest diumenge a Les Grases. Sense ell ni el lesionat David López, l'Europa es queda amb només un central pur per a aquest partit, com és el capità Àlex Cano. Ara mateix la incògnita és si Albert Poch optarà per fer l'habitual defensa de 3 readaptant a dos migcampistes, o si canviarà de sistema. Dos dels homes que podrien fer aquesta funció, Fran Bea i Uri, són precisament els jugadors apercebuts del conjunt gracienc.


Normativa de targetes per al play-off

Cal recordar que si un jugador és expulsat o veu la cinquena groga en l'última jornada de lliga (en l'hipotètic cas que ens preocuparia, l'Europa-Granollers de la pròxima setmana), es perdria el primer partit de play-off (o també els següents, en cas de sancions de més d'un partit). La resta de jugadors, començaran tots de zero, però cal matisar que els cicles que comporten sanció en el play-off són de 3 targetes grogues, i no pas de 5, tal i com reflecteix el Reglament de Competició de la Federació Espanyola de Futbol.


Articles del Reglament referits a les targetes de l'última jornada i els cicles del play-off
(FONT: Reglament de Competició RFEF)