dilluns, 2 de maig del 2016

Europa 1 - Júpiter 2; l'1 de maig no es fa la feina

L'equip ha perdut un partit que guanyava, en una mala tarda escapulada
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

El Dia Internacional del Treballador, l'Europa no ha fet la feina. Després de la derrota matinal de la Montañesa, els escapulats podien assegurar-se matemàticament el play-off si guanyaven el Júpiter, però han acabat perdent 1-2. S'ha posat fi així a l'espectacular ratxa de 20 jornades invictes, i s'ha perdut al Nou Sardenya just el dia que es complien 6 mesos de la darrera derrota a casa. El pitjor de tot, l'equip perd la segona plaça, i haurà d'esperar una derrota del Gavà (o dos empats) per recuperar-la, sempre i quan guanyi els dos partits que li queden. Com que el Vilafranca també ha perdut, hi ha moltes opcions d'assegurar play-off la setmana vinent: l'equip d'Albert Poch en tindrà prou amb empatar o guanyar al camp del Santfeliuenc diumenge a les 19h (Cano serà l'únic central disponible, perquè Alberto ha vist avui la cinquena groga del cicle); i fins i tot pot garantir-lo abans de jugar, si el Vilafranca no guanya la Montañesa en el duel directe que es disputarà diumenge a les 12:30h (emès en directe per TV a l'espai 'Futbol En Joc' de La Xarxa, que es pot veure per 26 televisions locals, o també des de qualsevol lloc del món per internet).

Dedicatòria del vestidor al lesionat de llarga durada David López
(FOTO: Fran Capell) 

Tot i les baixes que han condicionat la línia defensiva, l'Europa ha començat bé: manant sobre el camp, i amb una gran ocasió d'Àlex al primer minut que ha sortit fregant el travesser. El Júpiter no inquietava la porteria que avui defensava Fer (segon partit en lliga, i primer com a titular), i al minut 12, les coses semblaven posar-se molt de cara amb un gol ben simbòl·lic: Padilla, avui central i dorsal nº 5 en el lloc del lesionat David López, ha anat avançant metres i ha llençat un obús marca de la casa que ha superat a un impotent Unzué. Golàs i dedicatòria cap a David, que s'ho mirava des de la grada. L'equip hauria pogut incrementar diferències amb sengles cops de cap d'Alberto i Cano, però el cert és que el Júpiter s'ha anat refent molt bé, i li ha anat guanyant terreny al conjunt gracienc. Kuku ha començat a treure les urpes abans del descans, i només començar la segona, ha mossegat al coll escapulat: control espectacular d'Èric al mig del camp, passada a l'espai per a Kuku, i el davanter gris-grana guanya l'esquena de la defensa gracienca i supera Fer de vaselina impecable. Al següent minut, Abel Rita ha estat a punt de fer el 2-1 superant el porter de vaselina i rematant de volea al lateral de la xarxa; i poc després, ha estat Poves qui ho ha intentat amb una xilena. Però el domini de la 2ª part ha estat d'un Júpiter molt còmode i desacomplexat, davant un Europa un xic nerviós, i espès en atac. Als 60 minuts, el gol de l'ex que ha estat definitiu: passada llarga a Josu, i rematada creuada imparable des de fora de l'àrea. Tercer golàs de la tarda, que ha acabat de deixar molt tocat a un Europa impotent. A la contra els de Juanjo García (250 partits a la banqueta) haurien pogut sentenciar, i els graciencs només han pogut inquietar Unzué amb rematades llunyanes o una falta a l'últim instant de Fran Bea fregant el travesser. Al final un 1-2 que fa justícia al que s'ha vist sobre el camp, i que ajorna una setmana la possible consecució del play-off escapulat.

FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat

FONT: 'Vamos, escapulados!'


Zona Mixta:

Aquestes són les valoracions en roda de premsa dels tècnics Albert Poch i Juanjo García, recollides per l'Àngel Garreta per al web oficial del club:

FONT: CEEuropa.cat


Així ho han vist:


-FCF
-L'Esportiu
-El Travesser


El parTUIT de la grada:

FONT: twitter


Resultats Jornada 36:

 FONT: FCF.cat


Montañesa - Ascó



FONT: BTV Esports

St. Andreu - Vilafranca



FONT: Gavà TV / La Xarxa

Prat - Santfeliuenc


FONT: Zoom Barcelona / Santfe TV


El femení A ha remuntat per derrotar l'Espanyol B per 2-3
(FOTO: Josep Maria Clemente / CEEuropa.cat)

Pel que fa a la resta d'equips principals escapulats, l'Europa B ha perdut 4-0 al camp del Besós Barón de Viver, i continua ubicat en la novena plaça amb 41 punts. L'Europa juvenil assoleix la permanència virtual, gràcies al triomf amb remuntada per 2-1 contra el Badalona, que deixa l'equip escapulat en el catorzè lloc, amb 38 punts. L'Europa femení ha tornat a remuntar fins al triomf, 2-3 al camp de l'Espanyol B, i es manté en la cinquena plaça, amb 39 punts.

La remuntada del juvenil A el deixa virtualment salvat
(FOTO: Sònia Pérez / CEEuropa.cat)