divendres, 13 de maig del 2016

Prèvia Europa-Granollers; posició i rècords pendents

L'Europa s'acomiada de la lliga regular ja amb el play-off tancat, però encara amb coses en joc. La primera, i ben important: assegurar la tercera posició a la classificació, que li permetria enfrontar-se en primera ronda del play-off a un altre tercer de grup, i amb el factor camp a sortejar (recordeu que si acabes quart, jugaries contra un segon -teòricament rival més potent-, i amb la tornada a fora). Per assolir aquesta tercera plaça, l'Europa en té prou amb un empat davant el Granollers (recordeu que la jornada és unificada a les 12:30h de diumenge), o amb què el Vilafranca no guanyi a Cerdanyola (els penedesencs s'estan jugant la darrera plaça de play-off). Però és que, a banda d'aquest objectiu de mínims un cop deixada escapar la segona plaça, i d'arribar amb bones sensacions al primer partit de la promoció d'ascens, el vestidor té l'oportunitat d'entrar al llibre dels rècords de la història de l'Europa, per un doble motiu: i és que si l'equip guanya al Granollers, tancaria la millor segona volta de la història del club (fins ara acumula 39 punts, i el rècord són els 40 de la temporada 1995-96). A més, de retruc, això significaria també millorar la millor volta absoluta de la història escapulada, que fins ara marquen els 41 punts de la 1ª volta en la temporada 2013-14. Algú vol entrar a la història d'un club amb 109 anys de vida...?

Pedro Bilbao torna al Nou Sardenya
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'equip arriba a l'últim partit de lliga regular després de dues setmanes sense guanyar, i acumula 166 minuts sense marcar. Dues circumstàncies que no deixen de ser notícia després de la magnífica ratxa de 20 jornades invicte. Diumenge el tècnic Albert Poch admetia que l'equip potser ha arribat una mica cansat al tram final del campionat, i per tant, un altre objectiu en aquest partit ha de ser recuperar sensacions físiques i anímiques per afrontar el play-off en les millors condicions.

Uri, Àlex i Fran Bea, els 3 apercebuts en perill per targetes
(FOTOS: 'Vamos, escapulados!')

El tècnic Albert Poch va recuperant efectius mica en mica. En principi ja només serien baixa els lesionats Javi Iglesias i David López (que continua treballant al màxim per arribar al debut del play-off). Després de jugar un parell de partits amb el filial per anar agafant ritme de competició, Iván Vidal podria entrar per primera vegada a una llista del primer equip. L'altra bona notícia és el retorn després de sanció d'Alberto. Un fet pot condicionar l'onze inicial diumenge: i és que l'Europa té tres jugadors apercebuts que es perdrien el debut en el play-off si veuen una groga aquest diumenge: ÀlexFran Bea i Uri. Cal recordar que si un jugador és expulsat o veu la cinquena groga en l'última jornada de lliga, es perdria el primer partit de play-off (o també els següents, en cas de sancions de més d'un partit). La resta faran net i començaran tots de zero en el comptador de targetes. Cal matisar que els cicles que comporten sanció en el play-off són de 3 grogues, i no pas de 5, tal i com reflecteix el Reglament de Competició de la Federació Espanyola de Futbol.


Articles del Reglament referits a les targetes de l'última jornada i els cicles del play-off
(FONT: Reglament de Competició RFEF)


EL RIVAL:

Els jugadors del Granollers van lluir samarretes d'ànim a Roger Martínez, lesionat de lligaments
(FOTO: twitter EC Granollers)

Molt s'ha complicat la vida el Granollers des que l'Europa va visitar el seu camp, en el primer partit de 2016. Llavors els vallesans s'havien convertit en l'equip revelació de la primera volta, i lluitaven en la zona alta de la classificació. Ara, però, són quarts per la cua, en posició de descens virtual (ja que com a mínim un dels equips catalans de Segona B baixarà segur; i encara en podrien ser dos, o fins i tot, tres). La davallada s'explica a partir de les 10 derrotes en els últims 14 partits, amb un pobre balanç de 10 punts dels últims 42 disputats. Quan Antonio Hidalgo va prendre el relleu a la banqueta de la dupla Albert Garcia-Víctor Vera l'equip va semblar reaccionar amb dos triomfs seguits, però ara fa 3 jornades que no guanya, i haurà d'esperar una carambola per intentar salvar-se. Ha de guanyar sí o sí al Nou Sardenya, i esperar que rivals com Santfeliuenc, Palamós, Manlleu o Peralada perdin. O, en última opció, creuar els dits per que pugin tants equips catalans de Tercera com els que baixin des de la Segona B. 

L'ex-futbolista del Sabadell Antonio Hidalgo és, des de fa unes setmanes, l'entrenador del Granollers
(FOTO: Ramon Ferrandis / Esport del V.O.)

Segurament si mirem la plantilla del Granollers, ens estranyarà encara més que es trobi en la zona baixa de la classificació, perquè compta amb jugadors contrastats i de qualitat: el porter Ortega, ex-escapulats com Ramon Suárez, Aitor Torres o Pedro Bilbao, Didi, Roger MartínezFerran Vila, Àlex Gil, o el germà del capità escapulat, Carlos Cano, pitxitxi dels vallesans amb 15 gols marcats.

De cara a aquest partit, Antonio Hidalgo no pot comptar amb els lesionats Roger Martínez, Didi, Marcelo Luna i Edu Cosme.

Carlos Cano, pitxitxi vallesà amb 15 dianes... i germà del capità escapulat
(FOTO: Jaime Pérez Gallardo / Flickr Santfeliuenc FC)

Com sempre, si voleu saber millor cóm juga el Granollers, ho podeu fer en aquest article d'anàlisi amb enllaç a un munt de partits íntegres del rival escapulat:

  FONT: Santfe TV / Zoom Barcelona


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Fa més de 10 anys que el Granollers no visita el Nou Sardenya en partit de lliga de Tercera. El darrer precedent a la Vila de Gràcia va acabar amb empat 2-2. De fet, l'última victòria escapulada a casa contra els vallesans va ser fa gairebé 20 anys, l'1 de novembre de 1996, en partit jugat en divendres festiu: victòria 2-0, amb gols de Raul Verdú i Sergio. Els vallesans van guanyar als anys 1986 i 2004 (en ambdós casos, per 1-2), i la victòria gracienca més espectacular contra el Granollers va ser el 7-1 de l'any 1957.

Fa 10 anys que el Granollers no visita Gràcia en lliga, i 20 de l'últim triomf escapulat a casa
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va iniciar el 2016 de la millor manera possible: amb un triomf amb una altra gran remuntada, passant del 2-0 al 2-3 final:


FONT: BTV Esports


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Diumenge 15 maig, 12:30h.

  10 euros General.
  5 euros Pensionistes (+ 65 anys), i socis Montañesa.
  Gratis Socis CE Europa, jugadors futbol base, familiars, i menors 14 anys.

FOTO: 'Vamos, escapulados!'




FONT: Google Maps

Previsió del temps per a diumenge
(FONT: meteosat.com)

FONT: facebook Eskapulats

Des d'aquí recomanem com sempre anar al Nou Sardenya a donar suport a l'Europa. En cas que no hi pugueu anar, podeu seguir el desenvolupament final del campionat per TV, a través de La Xarxa de Comunicació Local, amb la doble retransmissió dels dos partits amb el play-off en joc, Cerdanyola-Vilafranca i Montañesa-Figueres, a més de connexions amb el Rubí-Palamós on els empordanesos lluiten per la permanència, i el seguiment puntual del que estigui passant a la resta de camps. Precisament, el comentarista que ens acompanyarà diumenge serà l'ex-tècnic del Granollers Albert Garcia. Si voleu interactuar amb la retransmissió i que llegim els vostres missatges en antena, ho podeu fer a través de twitter, fent servir l'etiqueta #FutbolEnJoc.

La Xarxa farà un seguiment especial de la jornada final del grup català deTercera
(FOTO: La Xarxa)


JORNADA 38:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:

FONT: CEEuropa.cat