dijous, 2 d’abril del 2015

Un mes i mig de vertigen per lluitar per un doblet inèdit

Equip i afició volen repetir imatges com aquesta en lliga i/o play-off...
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Encara amb el record recent de la màgica nit del 25 de març, l'europeisme mira ja al futur immediat i les pròximes fites per les que lluitar. El tercer títol de Copa Catalunya sumat contra el Girona és, ja de per sí, històric, però ara l'equip té al davant un repte completament inèdit al club gracienc: el doblet Lliga + Copa. En els anteriors títols de Copa Catalunya, l'Europa va ser quart a la lliga de l'any 1997 (i va fer play-off), i vuitè en la de 1998, i ara té la opció de millorar aquestes marques. A més, no hem d'oblidar que l'últim títol de lliga de Tercera va ser fa 52 anys, la temporada 62-63 (la de l'ascens a Segona divisió), i des de la 76-77 no es guanya un campionat de lliga (el de Regional Preferent d'aquella campanya). Una oportunitat històrica, doncs, per multiplicar esforços i convertir aquesta temporada i aquest equip en llegendes completament inoblidables.

L'Europa no és campió de Tercera des de la temporada 62-63, la de l'ascens a Segona
(FOTO: CEEuropa.cat)

Amb tot, venen 42 dies d'autèntic vertígen, on l'Europa haurà de jugar els 9 partits de lliga que li resten. O el que és el mateix, un partit cada 4 dies i mig (4'66, concretament). Una autèntica bogeria per a futbolistes amateurs que compaginen futbol i feina (o estudis), i que acabarà de decidir campió, els 4 equips de play-off, i també els que baixen a Primera Catalana. L'Europa té ara 6 punts de marge respecte al cinquè en la lluita pel primer objectiu, assegurar el play-off (i l'avantatge podria augmentar fins als 9 punts si l'Europa guanya dimecres vinent el partit ajornat al camp del Sabadell B). I pel que fa a la lluita pel títol, l'equip escapulat es troba 3 punts per sota de l'Ascó, i a 5 de la Pobla de Mafumet (però el líder té 1 partit més). Tenint en compte que Ascó i Pobla de Mafumet juguen aquest divendres el partit de la jornada del cap de setmana, que l'Europa encara ha de jugar contra l'Ascó, i que l'equip gracienc li té guanyat el goal-average a la Pobla, la conclusió és clara: si demà Ascó i Pobla empaten, l'Europa dependria de sí mateix per ser campió. Evidentment, tot són comptes de la lletera, i passaran moltes coses d'aquí al final de lliga, així que res com repassar el calendari dels 3 primers, i posar-se a somiar...

FONT: 'Vamos, escapulados!'


EL DVD DE LA FINAL, AMB L'INDEPENDENT

El DVD de la final costarà 5 euros, amb l'Independent del 10 d'abril
(FOTO: L'Independent de Gràcia)

L'Europa-Girona de la passada setmana va entrar a formar part de la història recent del club gracienc, i el triomf i el tercer títol de Copa Catalunya romandran per sempre en la memòria dels aficionats escapulats. I si la memòria falla, res com poder-lo reviure mirant la gravació del partit. La mateixa nit de la final, adjuntàvem en aquest mateix blog el partit íntegre, que havia penjat TV3 al seu web. Unes hores després, advertíem també que la Penya Jandrista havia penjat la final a Youtube (Primera part / Segona part). Però ara també podrem reviure el partit en qualitat televisiva, gràcies al DVD que oferirà l'Independent de Gràcia en el seu número de la pròxima setmana. Concretament, serà divendres 10 d'abril, adjunt amb el nº 571 de la publicació que setmanalment informa de tot el que passa a la Vila de Gràcia. Tindrà un cost de 5 euros, i a més inclourà un val de descomte del 50% per comprar una entrada per a algun partit de l'Europa al Nou Sardenya.

Si voleu recuperar el número de L'Independent de Gràcia dedicat al triomf a la final, ho podeu fer en aquest enllaç. També podeu recuperar l'especial de l'Escapulat, en aquest altre link.


El triomf de l'Europa va ser portada a l'Independent
(FONT: L'Independent de Gràcia)

Per cert, el web Passió Esportiva ha escollit l'Europa 'personatge de la setmana', pel seu triomf a la final de Copa Catalunya.


TORNEN LES MONES DE L'EUROPA

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Per quart any consecutiu, la pastisseria Formentor del carrer Camèlies 19-21 (ben a prop del Nou Sardenya, a la vorera contrària) inclou les mones de l'Europa entre la seva oferta de pastissos de Pasqua. Enguany disposen de 3 models de diferents formes i preus: el més econòmic, a 19 euros, són un parell de botes amb una pilota gran i l'escut de l'Europa fet amb una novedosa tècnica de serigrafiat amb mantega de cacau. També inclou un missatge de felicitació als campions de Copa Catalunya. El segon model és una bota tamany real amb una pilota petita i la foto del Nou Sardenya serigrafiada amb la mateixa tècnica, i costa 30 euros. I el plat fort és el Nou Sardenya de xocolata, amb grada, coberta de la tribuna, terreny de joc, l'escut de l'Europa... aquesta darrera mona té un preu de 40 euros. Si voleu passar una Pasqua dolça i escapulada, podeu encarregar la vostra mona de l'Europa, passant per la pastisseria, o trucant al telèfon 93 213 35 40.

Un rètol penjat a l'aparador felicita als campions de Catalunya 2015
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')