divendres, 17 d’abril del 2015

Prèvia Europa - Cerdanyola; diumenge, dimecres... i diumenge!

I 30 dies després de rebre el Rubí, l'Europa acaba finalment diumenge al vespre l'esgotadora marató de partits de l'últim mes: un total de 8 (com dèiem a la prèvia de la jornada intersetmanal, n'haurà jugat 2 més que el primer equip del Barça en el mateix període de temps), que deixen una bonica mitjana d'un partit cada 3 dies i 18 hores. Un ritme completament inassumible per a un equip amateur, i que s'ha acabat traduïnt en molts punts perduts darrerament per petites errades de precisió, concentració o arribar tard i sense forces a la darrera rematada. L'equip escapulat acumula per primer cop en tota la temporada 4 partits sense guanyar, i només ha sumat 3 dels últims 12 punts; un rèdit realment curt pels mèrits acumulats en aquests partits, però ja sabem que en futbol el que toca és fer entrar la piloteta dins la porteria rival...

...precisament per això, en la roda de premsa posterior al partit d'Ascó del passat dimecres, el tècnic gracienc Pedro Dólera insistia que davant el Cerdanyola només val guanyar, més enllà de consideracions estètiques. A 5 jornades per acabar la lliga, el pragmatisme guanya importància, i més si tenim en compte que l'Europa encara no ha lligat l'objectiu bàsic de la temporada: repetir play-off per tercera temporada consecutiva. Amb la lluita pel títol realment complicada, l'equip escapulat està obligat a tancar el més aviat possible una plaça per poder aspirar a l'ascens a la Segona B, i això passa obligatòriament per tallar d'una vegada la sangria de punts perduts al Nou Sardenya (21) i tornar a guanyar a casa.

Javi Lara arrossega molèsties musculars d'Ascó, i serà dubte fins a última hora
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Dólera no pot comptar amb el lesionat Javi Sánchez, ni tampoc amb el sancionat Alberto, per culpa de la cinquena groga del segon cicle que va veure a Ascó. A més, és dubte Javi Lara, que va haver de ser substituït a la Ribera d'Ebre per unes molèsties als isquiotibials. 


EL RIVAL:

FOTO: cfc.cat

Dotzè amb 42 punts, el Cerdanyola és a prop de certificar un any més la permanència a Tercera. Ara mateix, els de Toni Carrillo tenen 7 punts de marge sobre el descens directe que marca el Santfeliuenc (que té un partit menys), i 6 respecte a la quarta plaça per la cua que ocupa el Martinenc (i que pot acabar implicant perdre la categoria en funció dels ascensos i descensos entre Segona B i Tercera). Dimecres van guanyar 2-0 a tot un Rubí, sumant la segona victòria dels 3 darrers partits. A fora només han guanyat 2 partits en tota la lliga (Sabadell B i Peralada), però només n'han perdut 6 de 16, convertint-se en el segon equip que més empats acumula a domicili (8, només superat pels 9 del Prat). Un equip de caràcter i força física, i que compta amb el talent de l'ex-escapulat Joan Vives, el gol de Quim Solano, o el perill a pilota aturada d'un altre ex-Europa recent, Albert Cuadras.

El davanter Roland Garrós es va lesionar contra la Pobla i no podrà jugar
(FOTO: Juanma Ramos / L'Esportiu.cat)

De cara a aquest partit, el tècnic Toni Carrillo no pot comptar amb dos lesionats que ho tindran complicat per tornar a jugar en el que resta de temporada: el migcampista Edu i el golejador Roland Garrós, autors de 3 gols cadascun en el que portem de campionat. L'entrenador del conjunt vallesà, per cert, ha renovat aquest divendres amb el Cerdanyola per una altra temporada.


PRECEDENTS:

Cal afegir la victòria per 0-1 del partit de la 1ª volta
(FONT: futbolme.com)

Europa i Cerdanyola només s'han enfrontat 3 vegades en partit oficial, i ha estat als campionats de lliga de les dues darreres campanyes. De moment el balanç és desfavorable, amb un únic triomf (el de la 1ª volta) i dues derrotes (en els polèmics partits de l'any passat); els escapulats han marcat 2 gols al conjunt vallesà, i n'han rebut 4. L'únic precedent al Nou Sardenya, l'1-3 de la temporada passada.

22 de setembre de 2013, únic precedent al Nou Sardenya
(FONT: BTV Esports)


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va aconseguir el seu primer triomf a Tercera contra el Cerdanyola amb un afortunat autogol al darrer minut de partit, en un partit en què Rafa Leva havia aturat prèviament un penal:


  FONT: BTV Esports


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Diumenge 19 abril, 18h

10 euros General
5 euros pensionistes, socis de la Montañesa, Martinenc i Santfeliuenc
Gratis* socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius

FOTO: 'Vamos, escapulados!'





FONT: Google Maps


Temps previst per a diumenge
(FONT: meteosat.com)



Els Eskapulats fan la crida habitual per crear gran ambient a la grada
(FONT: twitter Eskapulats)


PARTITS JORNADA 34:

FONT: FCF.cat


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-EUROPA B (28ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):

FONT: FCF.cat

-JUVENIL A (29ª jornada Lliga Nacional Juvenil, Grup 7):

FONT: FCF.cat

-FEMENÍ A (25ª jornada Segona Divisió, Grup 3): 

FONT: FCF.cat

FONT: CEEuropa.cat


VAMOS, ESCAPULADOS!!!