dimarts, 14 d’abril del 2015

Prèvia Ascó - Europa; orgull propi

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Sense temps per respirar, l'Europa ha fet net del derbi del passat diumenge per afrontar ja la següent cita d'un calendari de bojos: l'importantíssim partit al camp de l'Ascó serà el setè de l'equip gracienc en els últims 26 dies, final de Copa Catalunya inclosa (i segon en gespa natural). Per que us feu una idea de la bajanada que això representa per a un equip amateur, en aquest mateix període de temps, el Barça n'haurà jugat 5 entre lliga i Champions (2 menys que els escapulats, tot i que hi va haver una aturada de seleccions pel mig). Potser els clubs s'ho haurien de fer mirar quan aprovin el calendari de la pròxima temporada...

Passat l'enuig per la derrota i l'arbitratge patit davant la Montañesa, toca oblidar-se de tot allò que no tingui a veure amb la pilota i la gespa, i centrar-se en el repte de dimecres, mirant el partit com una magnífica oportunitat: una gran opció de treure's el mal sabor de boca d'una setmana en què només es van sumar 2 punts de 9 possibles; una gran opció de treure l'orgull propi i demostrar a tothom el potencial d'aquesta plantilla; una gran opció d'apropar-se encara més al tercer play-off consecutiu; i una gran opció també de reenganxar-se a la lluita per, de moment, la segona plaça, i ja veurem si encara hi ha temps de pensar en cotes més altes (de moment, com que la Pobla no jugarà el seu partit fins l'altra setmana, un triomf et situaria a 3 punts del lideratge, però amb 1 partit més). El recent triomf al camp del filial de Nàstic ha de ser el mirall per intentar repetir aquella victòria.

Poves és dubte pel trau al cap que es va fer en aquesta acció
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

De cara a aquest partit, Pedro Dólera no pot comptar amb el lesionat Javi Sánchez i també té el dubte del seu altre davanter centre, Àlex Poves, per culpa del trau al cap que va patir davant la Monta. La bona notícia, encara que sembli increïble, és que l'Europa afronta el partit sense sancionats.


EL RIVAL:

FOTO: 'Vamos, escapulados'

Segon classificat a 3 punts de la Pobla de Mafumet i amb 4 d'avantatge sobre l'Europa, l'Ascó arriba al partit de dimecres després d'una setmana similar a la dels escapulats: en 3 partits jugats en només 9 dies, els de Miguel Rubio només han pogut sumar 3 punts de 9 possibles, per bé que les sensacions poden ser fins i tot més agredolces que les del conjunt gracienc. I és que després de golejar la Pobla per 4-0 i situar-se líder, l'equip de la Ribera d'Ebre va caure a Figueres i a Rubí, i va perdre la posició de privilegi. De fet, ha perdut els 3 darrers partits a domicili, només ha guanyat 1 dels últims 5 partits, i ha sumat 4 punts dels últims 15 disputats. Això sí, estem parlant del millor local de Tercera, amb 35 punts de 45 possibles, havent cedit només dues derrotes (Masnou i Rubí) i dos empats (Terrassa i Palamós). Tot un repte per als homes de Pedro Dólera...

El lateral Munta, baixa per lesió
(FOTO: Lluís Montaner / Tercera.cat)

De cara a aquest partit, el tècnic Miguel Rubio no pot comptar amb Munta i Del Moral per lesió, i haurà de descartar un tercer home per decisió tècnica. Els asconencs no tenen cap sancionat per a aquest partit.


PRECEDENTS:

Cal afegir la derrota per 1-3 del partit de la 1ª volta
(FONT: futbolme.com)

En 6 precedents oficials entre Ascó i Europa (5 de lliga i el de Copa Catalunya d'aquesta temporada), els graciencs només han perdut 1 vegada, i va ser a la 1ª volta. El balanç total és de 2 victòries, 3 empats i 1 derrota, amb 9 gols marcats i 8 d'encaixats. En les visites a Ascó, dos empats: 2-2 la temporada passada, aixecant un 2-0 amb doblet de Javi Sánchez, el dia que Pedro Dólera es convertia en l'entrenador amb més partits de la història de l'Europa; i ara fa gairebé 5 anys, 1-1 amb gol de Parres a última hora.

Un doblet de Javito va aixecar un 2-0 l'any passat, i a Camacho li en van anular dos més
(FOTO: hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA:

Tot i el gol de Poves només començar el partit, l'Europa va caure per 1-3 davant un Ascó que aquell dia va ser superior:


  FONT: BTV Esports


ESTADI:

MUNICIPAL ASCÓ (Carretera Mora-Flix s/n - 43791, Ascó)
Dimecres 15 d'abril, 20:30h



10 euros General
Gratis socis FC Ascó

FOTO: ascocf.com

FONT: Google Maps


Temps previst per a dimecres a Ascó
(FONT: meteosat.com)

L'Europa, per cert, ha confirmat que el partit de diumenge al Nou Sardenya contra el Cerdanyola tornarà a ser a les 18h, per guanyar unes hores de recuperació.


FONT: twitter CE Europa



PARTITS JORNADA 33:

FONT: FCF.cat



VAMOS, ESCAPULADOS!!!