divendres, 24 d’abril del 2015

Prèvia Santfeliuenc - Europa; ens hi va el play-off

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

L'Europa comença la recta final de la lliga amb tota la feina per fer. Seran 4 partits davant 4 dels últims 5 classificats, i al contrari del que podria indicar la lògica, això incrementa l'exigència i la dificultat d'aquest tram final de calendari. Els equips que juguen a la desesperada per salvar la categoria són encara més agressius i competitius en aquesta fase de la lliga, i en aquest sentit, no es pot dir que l'equip gracienc hagi tingut massa fortuna. Però és el que hi ha, i les necessitats escapulades també obliguen a deixar-s'hi la pell com si fos una final en cada partit: tercer amb només 2 punts de marge sobre el Prat i 3 sobre el Rubí (i en tots dos casos, amb el goal-average perdut), a l'Europa només li val guanyar a Sant Feliu per conservar intactes les opcions de play-off; una promoció d'ascens que semblava garantida fa només 3 jornades, quan la renda sobre el cinquè era de 7 punts més goal-average, i que ara es troba en perill real per la pròpia indolència escapulada de les darreres jornades...

...i és que l'equip gracienc ha sumat només 3 punts dels últims 15, tot i merèixer molt més per futbol i ocasions generades. La manca de punteria, un càstig excessiu en les pròpies errades defensives, i la poca 'fortuna' en accions arbitrals francament inexplicables han tirat per terra les opcions de lluitar pel títol o, fins i tot, per la segona plaça: amb l'Ascó a 7 punts més el goal-average, i la Pobla a 6 (però amb el goal-average per als graciencs), l'Europa haurà d'esmolar les dents per conservar una tercera plaça que seria un premi de consolació en una lliga que hauria d'haver disputat fins a l'última jornada. Una victòria escapulada el tornaria a situar com el millor visitant de la competició, i permetria superar el rècord històric d'imbatibilitat a domicili igualat a Ascó (10 jornades consecutives sense perdre fora de casa).

Oriol Dot no podrà jugar per acumulació de targetes
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Dólera no pot comptar amb el lesionat Javi Sánchez, ni tampoc amb el sancionat Oriol Dot, per culpa de la cinquena groga que va rebre contra el Cerdanyola. Torna després de sanció Alberto, i en principi també ho faria Javi Lara, que es va perdre l'últim partit per molèsties musculars.


EL RIVAL:

FOTO: santfefc.com

Dissetè amb 38 punts, 2 per sobre de les places de descens directe, el Santfeliuenc ocupa ara mateix aquesta quarta plaça per la cua que no li garanteix la permanència. I és que, amb Sant Andreu i Cornellà en perill de baixar des de Segona B a Tercera, i en espera de possibles ascensos dels equips de la lliga que jugaran el play-off, tot el que no sigui quedar de la quinzena posició en amunt equival a patir pels descensos compensats. Després d'haver sumat només 2 punts dels anteriors 24 disputats, el Santfe va rebre una enorme injecció de moral aquest dimecres, quan va derrotar per 1-0 al segon classificat, la Pobla de Mafumet, i va sortir de la zona de descens directe. Un resultat teòricament bo per a l'Europa (per la derrota d'un rival directe), però que pot ser contraproduent per l'augment de l'autoestima i la confiança que provocarà en els jugadors d'Andrés González. I és que no és el mateix jugar contra un equip que acumulava 7 partits a casa sense guanyar (no ho feia des del 13 de desembre), a enfrontar-te a un que acaba de derrotar a un dels dos aspirants al títol. Preparem-nos...

La classe i el talent de Josele, un dels grans perills del Santfe
(FOTO: santfefc.com)

De cara a aquest partit, el tècnic Àndrés González no pot comptar amb els lesionats Carlos i Alberto. Per contra, recupera Joserra, absent contra la Pobla de Mafumet per sanció.


Dimecres el Santfe es va 'carregar' un dels aspirants al títol, la Pobla de Mafumet; avís per a navegants...
(FONT: FutbolCatMedia)



PRECEDENTS:

Cal afegir el 2-2 del partit de la 1ª volta
(FONT: futbolme.com)

Aquest serà el quart enfrontament en partit de Tercera entre Santfe i Europa, i els 3 anteriors van ser molt i molt igualats fins a l'últim suspir: fins ara, un únic triomf (el 0-1 de l'any passat amb gol de Javi Sánchez al minut 86), i 2 empats (la lliga passada, amb gol de Cebri al '88; i el d'aquesta temporada, amb una diana de cada equip als últims instants...).

A nivell global d'enfrontaments oficials en totes les categories, el balanç en 9 partits és de 4 victòries gracienques, 3 empats i 2 derrotes, 15 gols marcats i 14 d'encaixats. En els 4 precedents a Sant Feliu, 2 triomfs i 2 derrotes; l'última es va produir l'1 de novembre de 1987, per 4-2. En aquest article del blog del Santfe, repassaven els 6 precedents a la lliga de Regional Preferent de finals de la dècada dels '80.

1 de novembre de 1987; la darrera derrota de l'Europa amb el Santfe
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)

Diumenge es viurà també el setè enfrontament entre els germans Carlos (Santfe) i Àlex Cano (Europa), amb un balanç fins ara molt igualat: 1 victòria per a cada germà, i 4 empats. Curiosament, l'únic que ha aconseguit marcar en aquests duels fraticides ha estat el defensa escapulat, i no pas el davanter santfeliuenc: 2 gols per a l'Àlex, cap per al Carlos.

Àlex Cano va marcar així el gol 3.000 de l'Europa a Tercera sota l'atenta mirada del seu germà Carlos (dorsal 9)
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va veure cóm li volaven 2 punts a l'últim suspir, per un gol encaixat en temps afegit que contrarrestava el que havia fet Guzmán pocs instants abans. Al final, 2-2, en un partit en què Cano va fer el gol 3.000 de la història de l'Europa a Tercera:


  FONT: BTV Esports


ESTADI:

LES GRASES (C/Mataró s/n, Sant Feliu de Llobregat)
Diumenge 26 abril, 18h

10 euros General
5 euros Socis CE Europa
Gratis* socis Santfeliuenc FC i residents Sat Feliu de Llobregat



FONT: Google Maps


Temps previst per a diumenge a Sant Feliu de Llobregat
(FONT: meteosat.com)


PARTITS JORNADA 35:

FONT: FCF.cat


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-EUROPA B (29ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):

FONT: FCF.cat

-JUVENIL A (30ª jornada Lliga Nacional Juvenil, Grup 7):

FONT: FCF.cat

-FEMENÍ A (26ª jornada Segona Divisió, Grup 3): 

FONT: FCF.cat

FONT: CEEuropa.cat


VAMOS, ESCAPULADOS!!!