Expulsions a favor:      6 (vs. Terrassa, Castelldefels, Sabadell B, Rubí, Peralada i Peralada)

Expulsions en contra:  9 (Sabadell B, Palamós, Gavà, Cerdanyola, Terrassa, Masnou, Vilafranca, Gavà i Peralada)

Gols de falta:  1 (Padilla vs. Montañesa)

Quan encaixa l'Europa?:

CONCLUSIONS / CURIOSITATS:

Ja han volat 24 punts del Nou Sardenya; l'Europa només suma el 53% de punts a casa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

*L'Europa acumula 5 partits sense guanyar, la pitjor ratxa de tota la temporada. És també també la pitjor ratxa en tota la lliga en quant a punts (3 de 15).

*L'equip suma 230 minuts sense marcar a casa: el darrer gol al Nou Sardenya va ser el segon davant el Gavà, marcat per Ignacio al minut 40 d'aquell partit; des de llavors, dos partits sencers sense anotar (Monta i Cerdanyola).

*L'equip escapulat suma 27 punts de 51 possibles com a local (53%), 9 menys que l'any passat en aquesta jornada. És només el tretzè millor local, superat per Ascó, Montañesa, Terrassa, Pobla, Prat, Peralada, Vilafranca, Gavà, Cerdanyola, Figueres, Masnou, i Palamós.

*L'Europa ja ha deixat escapar 24 punts a casa, 6 més que en les dues últimes temporades (18). Tant en la campanya 2012-13 com en la 13-14 van volar 18 punts del Nou Sardenya.

*L'equip gracienc només ha guanyat 1 dels últims 5 partits a casa, sumant 4 punts dels darrers 15 com a local.

*El gol del Vilafranca va trencar amb 2 mesos i mig (i 392') sense encaixar al Nou Sardenya: l'equip havia empalmat 4 partits a casa sense encaixar (Masnou, Sabadell en Copa Catalunya, Figueres i Martinenc), i el darrer gol rebut va ser el de l'empat a 2 contra el Santfeliuenc a 2 minuts per acabar aquell partit jugat el 6 de desembre.

*A Can Peixauet, l'Europa va fer un balanç com a local de 2 triomfs i 4 empats (lliga + Copa Catalunya), i 5 punts de 9 en lliga.

*L'assistència oficial acumulada a Can Peixauet en els tres primers partits de lliga va ser de 1.200 espectadors (400 + 450 + 350). La passada campanya, el Nou Sardenya va acumular 21.198 espectadors en 21 partits de lliga i play-off, amb una mitjana de 1.009 persones per partit.

*La mitjana d'espectadors de l'Europa com a local aquesta temporada en lliga és de 608 per partit (10.340 espectadors en 17 partits).

*En Copa Catalunya, els espectadors acumulats en 6 partits són 5.765, amb una mitjana de 960 per partit.

*En total, la xifra d'espectadors dels partits de l'Europa com a local aquesta temporada és de 16.105 amb una mitjana de 700.

3 punts sumats dels últims 15, i 5 partits sense guanyar; la pitjor ratxa de tota la temporada

*L'equip no perd fora de casa des de fa 5 mesos: la darrera derrota lluny del Nou Sardenya va ser el 16 de novembre, quan l'Europa va perdre el derbi al camp de la Montañesa per 2-1. Des de llavors, 6 victòries i 4 empats a domicili.

*L'últim cop que l'Europa va empalmar 10 partits a domicili sense perdre en lliga va ser entre la jornada 21 de la temporada 2012-13 (27 gener 2013, 1-0 amb la Rapitenca) i la jornada 5 de la campanya 2013-14 (15 setembre 2013, 1-0 al camp de la Montañesa). En les dues darreres lligues, havia empalmat un màxim de 8 partits invicte a domicili.

*Feia 4 anys que l'equip no acumulava 10 partits invicte a domicili en una mateixa lliga: va ser entre les jornades 3 (12 setembre 2010, 2-1 al camp de la Monta) i la 25 de la temporada 2010-11 (13 febrer 2011, 2-0 a Manlleu), quan va acumular 5 victòries i 5 empats.

*L'equip és només el desè màxim golejador de la lliga, amb 41 dianes (superat per l'Ascó, Terrassa Palamós, Vilafranca, Manlleu, Martinenc, Pobla de Mafumet, Prat, i Rubí).

*D'altra banda, és el segon equip menys golejat, amb 29 gols rebuts (superat per Pobla amb 25)

*L'Europa és el setè millor equip de la 2ª volta (24 punts de 45, superat per Prat -28-, Ascó -26- i Pobla, Montañesa, Vilafranca i Cerdanyola -25).

*El conjunt escapulat ha cedit 3 derrotes als 20 últims partits de lliga, i totes 3 a casa i per 0-1 (Cerdanyola, Montañesa i Rubí). Si li afegim Copa Catalunya, només 3 partits perduts dels últims 22 jugats.

*L'Europa és el millor visitant de la lliga, amb 29 punts de 51 possibles. Està igualat amb la Pobla de Mafumet, que ha sumat 29 punts de 48).

*Més de la meitat de gols encaixats per l'Europa han estat a pilota aturada (17 de 29; un 58%): 4 de penal (Sabadell B, Ascó, Terrassa i Rubí), 4 de falta directa (Palamós, Montañesa, Ascó i Santfe), 7 en rematades a servei de falta (Rubí, Montañesa, Santfe, Castelldefels, Vilafranca, Gavà i Sabadell B), i 1 en segona rematada a llençament de córner (Palamós). Curiosament, d'aquests 16 gols rebuts, cap ha estat en rematada directa de córner.

*Per contra, l'Europa ha marcat 17 dels seus 41 gols a pilota aturada (41'5%): 2 de penal (Peralada i Terrassa), 1 de falta directa (Montañesa), 5 de rematada directa a servei de falta (Castelldefels, Prat, Rubí, Manlleu i Palamós), 5 a rematada directa en servei de córner (Santfeliuenc, Vilafranca, Pobla de Mafumet, Gavà i Sabadell B) i 4 més de segona rematada a servei de cantonada (Castelldefels, Peralada, Manlleu i Gavà).

*El gol de Nils a Ascó és el primer que fa l'Europa amb el peu des de l'1 de març. Des del gol d'Ignacio al Palamós, l'equip ha acumulat 782 minuts sense marcar amb el peu entre lliga i Copa Catalunya.

*Entre lliga i Copa, l'Europa ha marcat de cap 10 dels últims 12 gols (els únics amb el peu en aquest període de temps van ser el d'Ignacio a Palamós i el de Nils a Ascó)

*Ara mateix, l'Europa suma 9 punts menys (56) que la passada temporada en aquesta mateixa jornada (65). Llavors, l'equip era segon a 1 punt de la Montañesa, després de guanyar 1-0 al Vilafranca, i ara és tercer a 7 punts del líder Ascó i a 6 de la Pobla de Mafumet (que té 1 partit menys).

Amb els 2 d'ahir de Padilla, l'Europa acumula 9 pals a la lliga; 7 d'ells, travessers

*L'equip ja ha estat castigat amb 6 penals (Sabadell B, Palamós, Ascó i Rubí a casa, i Cerdanyola i Terrassa a fora) i 9 expulsions (contra Sabadell B, Palamós, Gavà, Cerdanyola, Terrassa, Masnou, Vilafranca, Gavà i Peralada). Per contra, ha rebut 5 penals i 6 expulsions a favor.

*L'equip va estar una volta sencera sense veure's afavorit per l'expulsió d'un rival: l'anterior vermella a la del jugador del Peralada Tidiane en la jornada 31 (5 d'abril) havia estat en el partit de la 1ª volta contra el mateix rival (9 de novembre; llavors va ser expulsat Ignasi).

*L'Europa ha rebut tants penals en contra (6) com la suma de les dues temporades anteriors (4+2).

*En tota la lliga passada, l'equip va ser castigat amb 6 expulsions.

*L'expulsió de Camacho a Peralada va ser la novena que veu un jugador de l'Europa en aquesta lliga (abans, quatre d'Alberto, contra Sabadell B, Palamós, Cerdanyola i Gavà; dues de Padilla -davant Terrassa i Masnou- una de Putxi contra el Vilafranca, i una altra de Camacho a Gavà). Dels 9 partits amb 10 homes, 6 victòries, 2 empats i 1 única derrota. En tota la lliga passada, 6 jugadors escapulats van ser expulsats.

*L'Europa ha rebut per ara 6 expulsions a favor (4 d'elles a casa): Tidiane en la tornada a Peralada, Ignasi en el partit de 1ª volta amb el mateix rival, Ahufinger pel seu clar penal en el partit contra el Sabadell B, Pelegrín davant el Castelldefels, i Pere Segarra en el debut amb el Terrassa. I a Rubí, Adri. L'any passat, 10 rivals de l'Europa van veure la vermella (9 jugadors en lliga i 1 en play-off)

*De 6 vegades jugant contra 10 homes, l'Europa només ha pogut guanyar 2 partits (contra el Castelldefels, per 4-0, i davant Peralada, amb el 2-1 que ja reflectia el marcador en el moment de l'expulsió)

*Rafa Leva ha aturat 2 dels 5 penals que li han llençat en aquesta lliga (en tots dos casos, l'equip va acabar guanyant el partit)

*L'equip ha fallat 3 dels 5 penals a favor en aquesta lliga (Camacho contra el Sabadell B i Javi Lara davant el Figueres i el Masnou; en els dos primers casos, el partit va acabar amb empat, i en el tercer, amb triomf). En les dues lligues anteriors, els 11 penals llençats per l'Europa havien acabat en gol (8 de manera directa, i els altres 3 en el rebot posterior).

*Abans dels 2 fallats seguits, Javi Lara havia marcat els 6 penals anteriors llençats a la lliga (enguany, a Terrassa i davant el Peralada; la darrera temporada, contra Cerdanyola i Cornellà; i fa dues temporades, a Figueres i a Gavà). El darrer penal fallat per Lara va ser el 23 de desembre de 2012 a Vic (però Cano va marcar en el rebot). Dels 10 darrers penals llençats en lliga per Javi Lara, 9 van acabar en gol (8 directes i el de Cano).

*Els 2 gols de penal que ha marcat l'Europa en lliga els ha fet Javi Lara (a casa davant el Peralada i a Terrassa).

*L'Europa no rebia un penal a favor a domicili des de feia 9 mesos (13 d'abril de 2013; el va marcar Javi Sánchez en l'històric 1-7 a Santa Coloma)

*En només 20 jornades, l'equip ja havia estat castigat amb més penals que en tota la lliga passada (5, pels 4 rebuts en tot el campionat anterior). Amb els 5 penals a favor, ja supera els 3 de la darrera campanya.

*Contra el Sabadell B a la 1ª volta, l'equip va rebre el primer penal a favor i el primer en contra en aquesta lliga. Camacho va fallar l'escapulat, i Oriol va marcar l'arlequinat.

Dólera va sumar el seu partit 225 en lliga amb l'Europa, i el 244 en partits oficials

*L'equip acumula 8 derrotes en 44 partits de la temporada 2014-2015 (amistosos + Copa Catalunya + lliga): el balanç és de 21 victòries, 15 empats i 8 derrotes, 57 gols marcats i 34 d'encaixats.

*L'Europa ha estat aquesta temporada 13 jornades consecutives de lliga invicte, i un total de 14 partits oficials seguits sense perdre (13 de lliga -jornades 15 a la 28, amb l'excepció de la 24, ajornada per vaga- + el de Copa Catalunya contra el Sabadell)

*Segons explica el web oficial, aquesta és la tercera millor marca històrica de l'Europa: el rècord està situat en 26 partits invicte, entre la jornada 16 de la temporada 62-63 (a Tercera divisió) i la 7 de la 63-64 (ja a Segona). La segona millor marca va ser de 15 partits, entre les jornades 3 i 17 de la temporada 61-62 (a Tercera). I després ja vindria aquesta, que iguala les aconseguides la temporada 2010-2011 (jornades 9 a 21 de la lliga a Tercera), i la campanya 93-94, entre la jornada 32 i la final de play-off.

*Amb la lesió de Rafa Leva a la Pobla, ja no hi ha cap jugador de l'Europa que hagi disputat tots els minuts a la lliga.

*Amb el debutant Sergio Fernández, l'Europa ja ha utilitzat 22 jugadors en aquesta lliga.

*9 dels 10 nous fitxatges ja han debutat amb l'Europa en lliga: Oriol DotPastellsPutxiIgnacioPovesPadilla, Nils Vives. Queda per estrenar-se el porter Víctor Cócera

*Abans dels debuts de Josa i Guti, l'anterior estrena d'un jugador del filial en lliga havia estat el d'Isaac Moreno l'1 de desembre de 2013 davant el Palamós.

*Enguany també ha debutat amb el primer equip Carles Torrentbó, en el partit de Copa Catalunya cntra el Sabadell.

*L'any passat, l'equip va perdre 5 partits a fora en tota la lliga. Ara n'acumula 4 en 33 jornades.

*L'Europa va acumular 283 minuts sense encaixar un gol com a visitant. Va ser des del de Masip (Montañesa) en el minut 66 d'aquell partit, i fins al minut 79 a Vilassar (entre mig, porteria a zero a Cerdanyola i Manlleu).

*L'equip va estar 485 minuts sense encaixar cap gol a principis de temporada. El darrer abans del gol del Sabadell B havia estat el de l'Ascó a Copa Catalunya, al minut 55 d'aquell partit.

*En lliga regular, van ser 507 minuts sense rebre un gol: l'anterior al del Sabadell B havia estat el d'Aitor en el 0-2 del Masnou de la darrera jornada de la passada temporada, al minut 33 d'aquell partit.

L'equip suma 230 minuts sense marcar al Nou Sardenya

*De 9 vegades en què l'equip s'ha quedat sense marcar aquesta lliga, va puntuar en 6 (els empats a zero davant Terrassa, Masnou, Martinenc, Figueres, Prat i Peralada). Va perdre amb el Cerdanyola, Rubí i Montañesa, en tots tres casos per 0-1.

*L'equip només ha marcat 2 gols en els últims 5 partits de lliga, i 4 gols en els 7 darrers.

*L'Europa s'ha quedat sense marcar en 9 dels 34 partits de lliga jugats fins ara.

*Per contra, l'equip ha deixat la porteria a zero en 12 dels 34 primers partits de lligaLa passada temporada, l'equip no va encaixar en 14 dels 38 partits de lliga (6 a casa) i en 3 dels 4 partits de play-off (2 a casa). La millor ratxa sense encaixar van ser els 365 minuts que van passar des del gol d'Aitor en el 0-2 del Manlleu a la diana de Santi Cabeza en el 2-0 a Socuéllamos.

*L'equip s'ha fet fins ara un únic autogol en el que portem de lliga (El de Víctor Durán al Prat)

*Per 2ª vegada a la història, l'Europa acumula 3 temporades seguides guanyant el primer partit de l'any: 2013 (1-0 davant l'Olot), 2014 (0-1 al camp del Masnou) i 2015 (1-2 a Vilassar de Mar).  Aquest fet només havia passat 1 cop abans en la història escapulada des que es va inaugurar la lliga de Tercera divisió: va ser els anys 1956 (4-2 davant el Sants), 1957 (4-1 amb el Puig-reig) i 1958 (7-0 contra l'Horta)

*El gol d'Àlex Alba (Cerdanyola) va ser l'únic en pròpia porteria que va afavorir l'Europa en tot l'any 2014

*Els 41 gols de l'Europa els han marcat 12 jugadors diferents (11 de l'Europa i 1 autogol d'un rival). Ignacio i Poves són els pitxitxis escapulats amb 7 dianes cadascun (també han estat pitxitxis absoluts en Copa Catalunya, amb 3 gols). Els segueixen Javi Sánchez Camacho, amb 5 dianes cadascun.

*El gol d'Àlex Cano contra el Santfeliuenc va ser el nº 3.000 de la història de l'Europa a Tercera.

*Els 4 gols de Cano en aquesta lliga han estat de cap i a passada de Javi Lara.

*Els 3 gols de Nils en lliga han estat amb peu esquerre.

*Roberto Camacho és el jugador amb millor promig golejador de l'Europa en lliga, amb 1 diana cada 234 minuts disputats (5 gols en 1.172minuts); després vindrien Àlex Poves (1 gol cada 251 minuts),  Javi Sánchez (1 cada 287') i Ignacio (1 cada 298')

*En les dues últimes temporades, cap equip li havia remuntat un partit a l'Europa. L'última derrota en un partit que havies començat guanyant va ser el 5 de febrer de 2012: curiosament, també va ser al camp del Prat, després d'avançar-te amb gol de Cano, i el partit també va acabar 2-1. Enguany ja van dues remuntades en contra: Prat (del 0-1 al 2-1) i Ascó (de l'1-0 a l'1-3).

*L'equip ja ha deixat escapar 14 punts en partits en què anava guanyant: de les 6 vegades que això ha passat, 4 partits van acabar amb empat, i 2 en derrota.

*Per contra, ha sumat 11 punts en partits que anava perdent: dels 5 cops que això ha passat, en 2 partits l'equip va igualar el marcador, i en 3 va acabar remuntant fins al triomf.

La d'ahir és la derrota nº 650 de l'Europa en lliga de Tercera divisió

*Al Prat l'Europa va rebre els primers gols com a visitant en aquesta lliga. L'últim gol encaixat a fora en lliga o play-off havia estat a Socuéllamos, en el play-off (van ser 319 minuts imbatut a domicili); i el darrer gol rebut en lliga regular com a visitant havia estat el de l'ara escapulat Oriol Dot a Terrassa, en la penúltima jornada de la passada lliga (362 minuts sense encaixar a fora en lliga).

*Javito ha marcat 6 gols contra el Castelldefels en 6 partits com a escapulat (l'any passat, 2 als Canyars i 1 al Nou Sardenya en lliga; enguany, 1 en Copa Catalunya i 2 a l'anada de la lliga. Només es va quedar sense marcar en el partit de Copa Catalunya de la passada temporada).

*A Figueres, l'equip va trencar amb 377 minuts sense marcar com a visitant en lliga/play-off. Abans de la diana de Javito a Figueres al minut 1, l'últim gol a fora havia estat el setè contra la Grama, marcat també per Javi Sánchez al minut 74 d'aquell partit. Era el 13 d'abril.
*La de Palamós és la tercera remuntada completa de la temporada, i la 1ª a domicili (abans, Peralada i Vilafranca a casa)

*Feia 2 anys menys 8 dies que l'Europa no remuntava fins al triomf fora de casa: va ser el 9 de març de 2013, a Gavà (es va passar de l'1-0 a l'1-3 final)

*Segons explica el web oficial de l'Europa, aquesta temporada és la 4ª vegada a la història que l'Europa suma 4 victòries seguides a domicili en una mateixa campanya: abans ho havia fet les temporades 97-98, 68-69 i 61-62; en aquest darrer cas, va allargar la ratxa fins als 5 triomfs seguits fora de casa.

*El tècnic Pedro Dólera va sumar ahir el seu partit oficial nº 244 a l'Europa (225 de lliga, 6 de play-off i 13 de Copa Catalunya), rècord absolut del club (l'anterior era Pep Moratalla, amb 190 partits en dues etapes)

*Segons explica el web de l'Europa, Carlos Guzmán va sumar a Castellar del Vallès contra el Sabadell B el seu partit nº 150 entre lliga i play-off amb la samarreta de l'Europa. Ara ja en són 153.

*Segons explica el web d'Arrels Europeistes, Javi Lara ja supera els 100 partits amb l'Europa (ara ja en són 135 entre lliga i play-off; va complir els 100 a Socuéllamos). Al partit de la 1ª volta contra el Sabadell B, Rovira va complir els 150, i Cano arribava als 170, situant-se en el Top-10 de jugadors amb més partits de la història de l'Europa (dades des de la temporada 50-51)

*Segons les dades anteriors, Àlex Cano va complir contra el Cerdanyola el seu partit nº 198 amb l'Europa, i ocupa la setena plaça dels jugadors amb més partits de la història escapulada. Just per davant té a Jordi Surrallés (199 partits), i el Top-1 el marca Ventura Gómez (383 partits).

L'Europa suma 9 punts menys que la temporada passada en aquesta jornada

*L'equip ha marcat 20 dels 41 gols de lliga a la 1ª part (48'8%) i els altres 21 a la 2ª (51'2%). El tram de partit en què l'Europa marca més gols és el darrer quart d'hora, amb 9 dianes (també és el tram en què més encaixa, 10)

*Els 41 gols de l'Europa es reparteixen així: 8 amb l'esquerra, 16 amb la dreta i 16 amb el cap (+1 autogol)

*Amb el gol de cap contra el Sabadell B, l'Europa ja n'ha fet 16 de 41 en lliga, un 39% del total.

*L'Europa va trencar amb 22 mesos i 11 dies sense marcar un gol de falta. El darrer abans del marcat per Padilla al camp de la Monta havia estat el de Javi Lara a l'Olot, el 5 de gener de 2013, que va donar el triomf i els 3 punts a l'equip escapulat.

*Javi Lara és líder d'assistències de l'Europa en aquesta lliga, amb 7 passades de gol (3 a Cano, 2 a Javi Sánchez i 1 a Poves); el segueix Nils, amb 6 (3 a Ignacio, i una a PovesCamacho i Javi Lara).

*Els 2 travessers de Padilla contra el Cerdanyola fan pujar fins a 9 les rematades a la fusta de l'Europa en aquesta lliga (abans, hi va haver 1 travesser d'Ignacio contra el Rubí, 2 travessers d'Alberto i Ignacio contra el Martinenc, un pal de Poves al camp de la Monta; un altre d'Ignacio contra el Peralada, un travesser d'Oriol Dot contra el Sabadell B, i Javito va fer un altre travesser contra el Terrassa). La passada temporada l'equip va estavellar 13 pilotes contra la fusta.

*L'equip ha rebut 5 pals: el de Chicho (Figueres), el de Ferran Vila (Rubí) i els travessers d'Argilaga (Ascó), Xavi Civil (Gavà) i David Jiménez (Sabadell B).

*Contra el Cerdanyola, l'Europa va jugar el seu partit nº 1902 de la història a Tercera (951 a casa i 951 a fora en aquesta categoria). A partir de les dades del CD oficial d'història i estadísitica del CE Europa, el balanç és de 802 victòries, 450 empats, i 650 derrotes, 3013 gols marcats, 2548 d'encaixats, i 2349 punts sumats en 51 temporades a Tercera.

Una altra bèstia negra: 4 partits contra el Cerdanyola, 3 derrotes

*El Cerdanyola continua tenint-li la presa mida a l'Europa: els escapulats han perdut 3 dels 4 enfrontaments contra l'equip vallesà.

*L'Europa no ha pogut guanyar l'Ascó en cap dels 3 partits jugats aquesta temporada: el balança ha estat de 2 empats (1 en lliga i 1 en Copa Catalunya, amb triomf final als penals) i 1 derrota.

*L'Europa ha perdut els 2 partits contra la Montañesa en aquesta lliga. A més, ja fa 3 anys que l'equip ni tan sols és capaç de marcar-li un gol al seu rival en els derbis al Nou Sardenya.

*L'Europa no ha estat capaç de guanyar cap dels 2 partits davant el Sabadell B (2 empats). Curiosament, però, va derrotar el primer equip arlequinat a les semifinals de Copa Catalunya (3-0).

*L'Europa ha puntuat en 4 de les 5 visites a Peralada (2 victòries, 2 empats i 1 única derrota en partits oficials a terres empordaneses, l'any 2003; tots els precedents, en partits de lliga de Tercera divisió).

*L'Europa suma 3 victòries consecutives contra el Gavà al Nou Sardenya. Dels 6 últims partits a casa i fora en lliga, 5 victòries i 1 derrota (a la 1ª volta d'aquesta lliga).

*Feia 22 anys que l'Europa no perdia els 2 partits de lliga contra el Rubí: va ser la temporada 92-93, quan els escapulats van caure 2-0 a terres vallesanes, i 0-1 a Gràcia.

*L'Europa ha guanyat els dos partits contra la Pobla de Mafumet per idèntic resultat (2-1 / 1-2)

*L'Europa va sumar el segon triomf a Palamós als 3 últims anys, i ja fa 7 anys que no perd en les seves visites al Municipal empordanès.

*El balanç dels últims 18 partits de lliga contra el Vilafranca a casa i a fora és de 16 triomfs, 1 empat i 1 única derrota.

*Amb l'empat als Canyars, l'Europa trenca una ratxa de 4 triomfs seguits en partits de lliga contra el Castelldefels: a l'anada 4-0, l'any passat 2-1 i 0-2, i fa dues temporades el 0-3 dels Canyars.

*L'Europa no ha perdut mai com a local davant el Figueres en 11 enfrontaments a Tercera Divisió (7 victòries i 4 empats). Feia 32 anys que els empordanesos no puntuaven a Gràcia en aquesta categoria (a Segona B, havien guanyat 0-1 ara fa 20 temporades)

*L'Europa no li marcava un gol al Terrassa ni el guanyava des de feia 13 mesos. Va ser en el 2-0 al Nou Sardenya del 23 de desembre de 2013, amb gols de Diego i Óscar Muñoz.

*Europa i Vilassar continuen sense empatar en un partit oficial; fins ara, 8 victòries escapulades i 11 derrotes, amb 29 gols marcats i encaixats. Ahir, tercer triomf a la història a Vilassar de Mar.

*Feia 21 anys menys 19 dies que Europa i Martinenc no s'enfrontaven en un partit de lliga.

*L'Europa va guanyar per 3ª vegada a la història a Manlleu. A més, feia 10 partits (5 anys menys 2 dies) que no derrotava al conjunt osonenc en tots els enfrontaments a Gràcia o Manlleu (la darrera vegada també havia estat a Manlleu, per 1-3, el 16 de desembre de 2009)

*Els 3 enfrontaments entre Europa i Santfeliuenc a Tercera s'han decidit als últims minuts de partit: dissabte, el gol de Guzmán als 85' va ser contrarrestat per Nacho als 92'. La temporada passada, Cebri va fer l'1-1 al minut 88 del partit a Gràcia, i Javi Sánchez va marcar el definitiu 0-1 a Sant Feliu al minut 86.

*L'Europa va sumar el seu primer triomf de la història en 3 enfrontaments contra el Cerdanyola. L'any passat, havia perdut els 2 anteriors, en 2 partuts molt pol·lèmics.

*L'Europa va perdre per primera vegada en la història contra l'Ascó. Fins ara, els 5 precedents anteriors (4 en lliga i 1 en Copa Catalunya) s'havien saldat amb dues victòries i 3 empats.

*L'equip continua patint la malastrugança davant la Monta a Tercera: 9 partits, 0 victòries, 4 empats i 5 derrotes.

*El 2-1 d'ahir contra el Peralada és el segon triomf en 5 partits com a local davant el conjunt empordanès. Feia 9 anys de l'última i única victòria aconseguida a Gràcia contra ells.

*Feia 3 anys que l'Europa no perdia contra el Gavà. La darrera derrota davant els gavanencs havia estat el 6 de novembre de 2011, per 2-0. Des de llavors, s'havien guanyat 3 partits i empatat 1 contra els blaugranes.

*Feia 2 anys, 9 mesos i 4 dies que l'Europa no perdia contra el Rubí; els 4 darrers enfrontaments havien estat victòries escapulades, i l'última derrota havia estat el 22 de gener de 2012, en caure per 2-1 a Can Rosés.

*L'Europa ha guanyat 4 dels 8 partits contra la Pobla a casa a Tercera Divisió, i n'ha perdut els altres 4.

*L'Europa acumula 3 derrotes consecutives en les seves visites al Sagnier. L'última vegada que va puntuar al camp del Prat va ser el 21 de febrer de 2010 (1-1), i l'últim (i únic) triomf a Tercera va ser el 29 d'abril de 2007 (0-1 amb gol de Delmàs)

*Feia gairebé 2 anys que l'Europa no marcava i guanyava al Palamós (9 de desembre de 2012, 1-3 a terres gironines). Feia més de 3 anys i mig que no el derrotava a casa (3-0 el 20 de març de 2011).

*L'Europa ha guanyat les 9 últims visites a Vilafranca. La darrera desfeta a terres penedesenques va ser el 24 de gener del 1988, quan va caure 3-1 en partit de Regional Preferent. A Tercera, l'última derrota a Vilafranca va ser el 27 d'octubre de 1985, ara fa gairebé 29 anys, quan va perdre per un contundent 5-0.

*L'empat 1-1 contra el Sabadell B és el primer resultat oficial entre els dos conjunts en tota la història.

*L'empat contra el Masnou acaba amb una ratxa de 7 victòries seguides al camp de l'equip maresmenc. Feia 33 anys de l'última visita escapulada al Masnou sense victòria: el 24 de maig de 1981 (també 0-0)

*Feia 44 anys que l'Europa no guanyava a Figueres. L'últim cop havia estat el 25 de gener de 1970 per 0-2, amb gols de Litri i Gil.

*El 0-1 de la 2ª jornada de lliga és el primer cop que l'Europa guanya a Vilatenim, després de 4 visites en lliga.