dijous, 9 d’abril del 2015

Sabadell B 1 - Europa 1; maleït pas enrere

"Ai, si hagués ficat aquella del final..."; l'Europa ha jugat amb foc, i acabat sumant un punt insuficient
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa ha desaprofitat una magnífica oportunitat per tornar a entrar de ple en la lluita pel títol de lliga.  Els escapulats han empatat 1-1 al camp del Sabadell B en un partit que dominaven des del minut 19, però que s'ha acabat resolent amb un gol encaixat a 9 minuts del final, quan l'equip gracienc havia fet un pas enrere que l'ha acabat condemnant. Un altre gol marcat a pilota aturada, però un altre gol rebut en la mateixa faceta del joc. Tot i la reacció final, els homes de Pedro Dólera no han pogut trobar la manera de fer un segon gol, i veuen cóm no han pogut aprofitar de ple la derrota de l'Ascó a Figueres. Ara, l'Europa continua tercer, a 4 punts del líder, i a 3 de la Pobla de Mafumet. I el marge sobre el cinquè continua sent de 7 punts més goal-average.

Sergio ha cobert amb nota la baixa de Rafa Leva per motius laborals

Ha estat un partit més aviat gris, de poques opcions clares de gol, i molta lluita que reflectia que tots dos equips s'estaven jugant molt, tot i que en batalles diferents. Al principi, el Sabadell ha inquietat en un parell de rematades de cap a la sortida de sengles córners, i precisament aquesta ha estat l'arma que ha fet servir l'Europa (un cop més), per posar-se per davant en el marcador. Al minut 19, Javi Lara la posa des de la cantonada dreta, i el capità Àlex Cano salta més que ningú al punt de penal per enviar la pilota de cap al fons de la xarxa, fent inútil l'intent de rebuig del porter arlequinat Sergi Tienda. Tot i els intents de reacció local, a partir d'aquí l'Europa ha dominat la situació amb certa comoditat, intentant que passessin poques coses sobre el terreny de joc. I amb el 0-1 s'ha arribat al descans.

Córner servit per Javi Lara i rematada de Cano amb el cap al fons de la xarxa; gol 'made in Europa'

La segona meitat ha començat igual que ha acabat la primera. Un Sabadell B amb angoixes i sense moltes idees, i un Europa acomodat i esperant matar el partit en alguna contra o acció a pilota aturada. Els nervis locals s'evidenciaven en accions com la d'un cop molt lleig de Pol Roigé a Oriol Dot castigat només amb targeta groga, o en les recriminacions d'alguns aficionats cap al seus jugadors. La sensació des de fora era que si l'Europa pujava una marxa i aconseguia el 0-2, matava el partit. Els escapulats ho provaven en accions per banda d'Ignacio, Rovira o, posteriorment, Nils, i han reclamat penal en un mà involuntària d'un defensor local, però tampoc generaven sensació real de perill. I a mida que han passat els minuts, l'escenari ha anat canviant: el Sabadell B ha provat un futbol més directe, i ja fos per l'empenta local, per la fatiga gracienca, o per un cert conservadurisme mental, el cert és que l'Europa ha anat fent un pas enrere que ha acabat sent fatal. Els locals han advertit en rematades de Manel i David Jiménez que han provocat dues esplèndides aturades de Sergio i un travesser, però a la següent, no han perdonat: al minut 81, falta lateral que remata de cap Ahufinger, i troba la recompensa que el seu equip buscava des de feia minuts. Amb l'1-1, l'Europa ha canviat el xip i ha provocat tres accions clares en què ha faltat precisió i ha sobrat precipitació. Tot just després del gol local, jugada per l'esquerra de Nils fins a línia de fons, passada de la mort, i Ignacio fa un misto en la rematada des de l'àrea petita quan tothom cantava el gol. Una altra acció de Nils ha acabat amb centrada que Padilla no ha pogut connectar a porteria. I ja a l'últim suspir, una rematada amb rosca de Javi Lara des de la frontal ha passat llepant el pal esquerre de la porteria arlequinada. Al final, un empat que ha deixat contents als locals, i una amarga sensació en el cantó escapulat. Diumenge a les 18h al Nou Sardenya, nou episodi d'un calendari esgotador: ni més ni menys que el derbi contra la Montañesa.

FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

Al final del partit, hem parlat amb el tècnic Pedro Dólera, el golejador Àlex Cano i el porter Sergio Fernández:

FONT: 'Vamos, escapulados!'