divendres, 3 d’abril del 2015

Prèvia Peralada - Europa; apropar-se al objectius

El partit d'anada, jugat el 9-N, va ser molt disputat
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

La vida és una successió d'etapes que cal superar per seguir creixent, i a la lliga passa exactament el mateix. Diumenge l'Europa té una magnífica oportunitat de continuar cremant etapes i apropar-se encara més a alguns dels objectius en aquest campionat: després de la contundent victòria de l'Ascó sobre la Pobla de Mafumet (4-0) d'aquest divendres, l'equip de Pedro Dólera depèn de sí mateix per superar el filial del Nàstic i situar-se segon, si guanya diumenge a Peralada i dimecres en el partit ajornat al camp del Sabadell B. I no només això: l'Europa sortirà al Municipal de Peralada sabent que un triomf deixaria el play-off molt i molt a prop, ja que situaria la cinquena plaça 9 punts per darrere, i encara amb un partit menys per als escapulats (el susdit de dimecres vinent al Pepín Valls de Castellar del Vallès). I, per descomptat, cal tornar a situar-se a només 3 punts del líder Ascó, tenint en compte que els de Miguel Rubio també juguen dimecres el seu partit ajornat (a Figueres), i que d'aquí a 10 dies, l'Europa visita el camp dels asconencs.

L'equip arriba al partit en bon moment, després dels triomfs en Copa Catalunya contra el Girona, i en lliga contra el Gavà. A més, ha tingut 7 dies entre partit i partit, fet que no es repetirà fins d'aquí a 3 setmanes, en un calendari per posar-se a tremolar. Els escapulats volen continuar la magnífica línia fora de casa: si guanyen diumenge, atraparien la Pobla com a millor visitant del campionat. La darrera derrota lluny del Nou Sardenya va ser el 16 de novembre, 2-1 al camp de la Monta, ara fa gairebé una volta sencera.

Javi Sánchez ja té la pilota entre cella i cella per estar a punt en uns hipotètics play-off
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Pedro Dólera té tres baixes: Alberto haurà de complir partit de sanció per la doble groga que va veure diumenge passat contra el Gavà; i al lesionat Alegre s'hi ha afegit aquesta setmana Javi Sánchez, per un trencament de peronè i fisura als lligaments del turmell dret que es va fer en l'entrenament de dimecres. El 'fusell' escapulat haurà d'estar 1 mes enguixat, i ho tindrà complicat per tornar a jugar a la recta final de lliga, però confia arribar, com a mínim, per a uns hipotètics play-off.


EL RIVAL:

FOTO: flickr Jaime Blanco

Després d'un inici de campionat fantàstic en què va arribar a ser líder, el Peralada arriba al tram final de lliga en una situació en què no es pot despistar si no vol patiments d'última hora. Dotzè amb 38 punts, l'equip de Nacho Castro té ara mateix 4 punts de marge sobre el descens directe i 3 sobre les places que poden comportar descensos compensats si algun equip català de Segona B acaba perdent la categoria i no n'hi cap de Tercera que pugi. Els empordanesos no guanyen des del 22 de febrer (2-0 al Sabadell B) i han sumat només 3 dels últims 15 punts, però a les darreres setmanes han arrencat meritoris empats contra dos dels equips de play-off: Pobla de Mafumet a casa (0-0) i Prat al camp dels potablava (2-2). I no cal recordar que al partit d'anada van ser un rival que va demostrar la seva qualitat i va posar en moltes dificultats un Europa que va haver de remuntar un gol en contra...

El Peralada va caure diumenge passat a Rubí per 2-0
(FOTO: flickr Jaime Blanco)

De cara a aquest partit, Nacho Castro tindrà les baixes de Jaume Durán i Joan Pons, que la setmana passada es va trencar els lligaments creuats del genoll. En canvi, recupera Guillem CornellàJordi Cruz i Tidiane (absents diumenge passat a Rubí per sanció). A Can Rosés, el tècnic del Peralada va fer debutar el juvenil Zou Moustakim


PRECEDENTS:

Cal afegir el 2-1 del partit d'anada
(FONT: Futbolme.com)

Europa i Peralada s'han enfrontat 9 vegades en partit oficial, i ha estat sempre a la lliga de Tercera. Fins ara el balanç és de 4 victòries escapulades, 3 empats i 2 derrotes, amb 7 gols marcats i 7 d'encaixats. El camp del Peralada se li ha donat força bé fins ara a l'Europa, que hi ha guanyat dues vegades, n'ha empatat una, i n'ha perdut només una. 

L'últim triomf de l'Europa a Peralada, el 12 de febrer de 2006
(FOTO: hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA:

El dia del referéndum del 9-N, l'Europa va haver de remuntar un gol advers per acabar imposant-se per 2-1, amb gols de Javi Lara i Javi Sánchez:


  FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)


ESTADI:

MUNICIPAL (Zona Esportiva - 17491, Peralada)
Diumenge 5 abril, 19h

10 euros General
Gratis socis CF Peralada

FOTO: Peralada.org

FONT: Google Maps


Temps previst diumenge 
(FONT: meteosat.com)

Un altre dels aspectes a tenir en compte serà la gespa: primer, perquè el municipal de Peralada és de gespa natural, superfície poc habitual i a la que els jugadors escapulats no estan tan acostumats; i segon, perquè des de divendres s'hi juga el Torneig Garatge Sala Vila de Peralada Aleví, i les finals seran el mateix diumenge al migdia.


PARTITS JORNADA 31:

FONT: FCF.cat


ALTRES EQUIPS CE EUROPA*:

*La competició s'atura per Setmana Santa en les categories inferiors


VAMOS, ESCAPULADOS!!!