dimarts, 7 d’abril del 2015

Prèvia Sabadell B - Europa; conformar-se o somiar

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Després de l'empat amb mal regust de boca a Peralada, l'Europa afronta aquest dimecres a Castellar del Vallès una jornada clau que ha de marcar les aspiracions finals de l'equip en el darrer tram de la lliga. L'equip de Pedro Dólera es posa al dia i jugarà al camp del Sabadell B el partit de la jornada 24 suspès en el seu dia per la vaga contra la fiscalització de l'esport català, en un dimecres que acabarà de posar en ordre la classificació abans de les 7 darreres cites pendents del campionat. Al ben mig de la voràgine de partits diumenge-dimecres-diumenge, el conjunt gracienc està obligat a guanyar i esperar el que faci l'Ascó a Figueres, per veure definitivament quina és la distància a retallar respecte al líder a les 7 últimes jornades si es vol aspirar al primer doblet lliga-Copa Catalunya de la història de l'Europa. I això sense oblidar que un triomf davant el filial arlequinat situaria els escapulats a 1 sol punt de la segona plaça que ara ocupa la Pobla, i augmentaria encara més el marge respecte al cinquè (que seria de 9 o 10 punts, en funció dels partits de Figueres i Terrassa), deixant a tocar l'objectiu de mínims del play-off.

Aquest examen d'ambicions escapulades no arriba en les millors condicions, és cert: calendari hipercarregat (serà el cinquè partit dels últims 18 dies, i encara n'esperaran 3 més als 11 segënts), baixes que deixen la plantilla curta d'efectius (dimecres només hi haurà 14 jugadors de camp del primer equip, a banda dels 3 porters), i un nou partit després de la jornada laboral de futbolistes i tècnics, no són elements que dibuixin l'escenari ideal per afrontar aquest partit. Però a aquestes alçades de la temporada, si vols aspirar al títol, només val sumar els 3 punts superant totes les adversitats que es presentin. 

Alberto torna a l'equip després de sanció, però Camacho serà baixa pel mateix motiu
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

De cara a aquest partit al Municipal Pepín Valls, Pedro Dólera torna a tenir baixes: no hi serà segur Javi Sánchez pel trencament de peronè que va patir la setmana passada en un entrenament (per cert, les proves mèdiques han confirmat que la fractura és neta i sense afectació dels lligaments, i el 22 d'abril ja li trauran el guix per poder començar la rehabilitació; així que no cal descartar que encara pugui jugar al tram final de temporada). Alegre es troba ja en la recta final de la recuperació del trencament extern de menisc que va patir contra el Prat, i no es descarta fins i tot que pugui entrar ja a la convocatòria. Un dels ex-arlequinats de la plantilla, Roberto Camacho, haurà de complir partit de sanció per la vermella directa que va veure diumenge a Peralada. Per contra, els tècnics recuperen Alberto, absent en l'últim partit pel mateix motiu. Per cert, l'Europa ha recorregut la targeta groga que l'acta arbitral de diumenge atribuïa erròniament a Camacho, i que en realitat va veure Javi Lara.

Aquesta era la valoració prèvia del partit que feia Pedro Dólera després de jugar a Peralada:

FONT: BTV Esports


EL RIVAL:

Onze del filial arlequinat en l'última jornada al camp del Martinenc
(FOTO: CESabadell.cat)

El Sabadell B arriba al partit de dimecres en una situació molt compromesa: és dissetè amb 35 punts, a només 1 de les places de descens directe, però ocupant aquesta quarta plaça per la cua que podria comportar perdre la categoria si baixen més equips catalans des de la Segona B dels que puguin aconseguir l'ascens des de Tercera. El filial arlequinat ha perdut 4 dels 5 últims partits, i l'angoixa que puguin sentir els joves jugadors sabadellencs ha de ser un element a gestionar pels futbolistes de l'Europa per portar el partit al terreny que més interessi als escapulats. Una altra dada a tenir en compte: demà s'enfrontaran el pitjor local de Tercera contra el segon millor visitant (de fet, en cas de guanyar demà, l'Europa tornaria a ser el millor equip a fora). El Sabadell B suma 12 punts de 42 possibles al seu camp, on només ha aconseguit dues victòries en 14 partits. Això sí, poca broma amb aquests dos triomfs, que van ser davant el líder Ascó i la Monta.

Amb tot, a ningú se li escapa la qualitat dels jugadors del Sabadell B (que ja van arrencar 1 punt en el partit de la 1ª volta), o el fet que també han estat capaços de guanyar a camps tan complicats com Rubí, Gavà o el Masnou, per citar-ne només 3 exemples. Segurament els empats han penalitzat molt l'equip de Toni Rodríguez, que ara s'han vist implicats en una lluita que semblava lluny en altres moments de la temporada. Un altre element a tenir en compte seran els ànims de revenja esportiva que puguin tenir alguns dels jugadors del filial que van participar en les semifinals de Copa Catalunya al Nou Sardenya amb el primer equip del Sabadell, i que van caure per 3-0 davant l'Europa.

Tot i aquest gol de penal de David, el Sabadell B va caure al Guinardó en l'últim partit
(FOTO: CESabadell.cat)

De cara a aquest partit, Toni Rodríguez no pot comptar amb els lesionats Oriol González i Parera, ni amb el sancionat Pol Moreno, expulsat amb doble groga en l'última jornada al camp del Martinenc. Cesc és dubte per molèsties físiques i en principi tampoc hi seria Yeray, amb el primer equip del Sabadell. En canvi, els tècnics sabadellencs recuperen Aleix Domínguez i Albert Estellés, absents al Guinardó per sanció.


PRECEDENTS:

Precedents amb el primer equip del Sabadell; cal afegir el 3-0 de Copa Catalunya
(FONT: CD oficial Història i Estadística CE Europa)

L'únic precedent oficial entre Europa i Sabadell B és el partit de la 1ª volta. Pel que fa a enfrontaments entre escapulats i el primer equip arlequinat, el balanç és de 15 precedents, amb només 3 victòries gracienques (comptant ja la semifinal de Copa Catalunya del passat 4 de febrer), 4 empats i 8 derrotes, amb 13 gols marcats i 18 de rebuts.

Els partits entre escapulats i arlequinats, tot un clàssic des dels anys 20
(FOTO: Arca / Biblioteca Nacional de Catalunya)


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va veure cóm li volaven 2 punts a darrera hora, després de fallar un penal, i encaixar l'1-1 a l'últim minut també des dels 11 metres; el gol d'Oriol va ser el primer rebut per l'equip gracienc en tota la lliga, després d'una ratxa de 485 minuts imbatut a principis de temporada:


  FONT: BTV Esports


ESTADI:

MUNICIPAL PEPÍN VALLS (C/Tarragona s/n - 08211, Castellar del Vallès)*
Dimecres 8 abril, 20h

10 euros General
Gratis socis Sabadell


FOTO: futbolbasecatala.cat

FONT: Google Maps


Temps previst dimecres a Castellar del Vallès
(FONT: meteosat.com)

*ATENCIÓ! Si voleu anar a animar l'Europa en aquest partit, recordeu que el filial arlequinat juga els seus partits a Castellar del Vallès, i no pas a Sabadell!!


PARTITS JORNADA 24:

FONT: FCF.cat



VAMOS, ESCAPULADOS!!!