dilluns, 13 d’abril del 2015

Europa 0 - Montañesa 1; maledicció, decepció i indignació

Uri Escabrós ha comès un clar penal per mans en temps afegit; l'arbitratge ha indignat l'Europa
(FOTO: Carles Garcia / CEEuropa.cat)

L'Europa ha fet avui un altre pas enrere en les aspiracions per guanyar la lliga, en perdre el derbi davant la Montañesa per 0-1. Desè derbi a Tercera entre tots dos equips, cap victòria escapulada. Ha estat un partit intens i molt polèmic, en què l'Europa ha tornat a desaprofitar un munt d'ocasions per sumar els 3 punts, i que ha acabat amb la indignació local per l'actuació arbitral, amb 3 possibles penals no xiulats favorables als graciencs i el gol de la Monta en posició molt i molt dubtosa. Sigui com sigui, l'Europa tanca una setmana de gran exigència amb un pobre balanç de 2 punts de 9 possibles, i queda ja a 6 punts del nou líder (la Pobla de Mafumet) i a 4 de l'Ascó, a qui visitarà aquest pròxim dimecres.

Jugadors i tripleta arbitral s'han repartit el protagonisme en un derbi molt calent
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Tot i jugar el tercer partit en 7 dies davant un rival que feia 10 dies que no jugava, l'Europa ha fet una primera part de pressió, intensitat i clara superioritat, on el gran defecte de l'equip ha tornat a ser el d'altres vegades: la falta de definició. Els homes de Pedro Dólera han generat un munt d'ocasions, però han estat incapaços de marcar. Només començar ho han provat Ignacio, Poves (sobre ell ha estat el primer possible penal reclamat pels jugadors escapulats), o Cano en un córner 'made in Europa' que ha sortit massa alt. Oriol Dot ha estat a punt d'estrenar-se com a golejador gracienc en un xut que s'ha passejat per davant la línia de gol després d'una errada de Tato Burgada, que minuts després ha fet una gran intervenció per desviar a córner un fort xut de Padilla. Un altre ex de la Monta, Nils Puchades, ha xutat fregant el pal visitant, però avui ningú tenia el punt de mira ajustat, en una primera part que s'ha anat escalfant mica en mica, amb alguna dura entrada dels jugadors groc-i-negres i algun braç dels graciencs que ha colpejat el cap dels futbolistes visitants en pilota aèria. L'equip d'Antonio Escudero només ha arribat amb claredat una vegada abans del descans, en un cop de cap a fora d'Uri Escabrós.

A la represa, la Monta ha semblat fer un petit pas endavant als instants inicials, apropant-se més a l'àrea, i generant alguna ocasió a pilota aturada, com una falta a la frontal que Aleix ha enviat fregant el travesser. El segon penal reclamat per l'Europa ha reactivat els locals: ha estat en una internada diagonal des de l'esquerra de Sergi Pastells, que ha estat travat per darrere per Rubén. Incomprensiblement, l'àrbitre no ha xiulat res (si considerava que era piscina, hauria d'haver amonestat el jugador de l'Europa...), però el sentiment d'injustícia ha reactivat els escapulats, per bé que amb més cor que cap. A base d'un futbol més directe, els de Dólera han tornat a generar perill amb centrades laterals, però les diverses rematades de cap que ha fet Ignacio han sortit fora. També Putxi ha fregat el pal en un fort xut des de 40 metres, però la indolència gracienca de cara a porteria ha estat castigada de manera molt severa: a 4 minuts del final, acció per l'esquerra de Pedro García, qui a empentes i rodolons aconsegueix fer una passada al segon pal, i Raul Rodríguez apareix a l'esquena de la defensa per marcar gairebé a plaer. Tota la defensa escapulada ha reclamat fora de joc, en una acció en què les imatges televisives no resolen el dubte sobre la posició del jugador groc-i-negre.

Però ni el partit ni la polèmica han acabat aquí: en els 4 minuts restants més els 4 d'afegit, l'Europa ha tancat la Monta a la seva àrea i ha fregat el gol en rematades que semblaven impossibles de fallar. I per acabar-ho d'adobar, en un córner llençat per Padi des de l'esquerra, Rovira ha rematat en planxa de manera acrobàtica, i quan la pilota ja entrava, el defensa visitant Uri Escabrós i el porter Tato Burgada han aturat la pilota amb sengles mans, però l'àrbitre tampoc ha xiulat el que ha semblat un penal clamorós. La lògica indignació gracienca ha acabat amb targetes grogues per a Rafa Leva i Cano. Només acabar el partit, en la retransmissió en directe que ha fet BTV, Ignacio Rosillo ha qualificat de "vergonya" el que ha passat sobre la gespa, i posteriorment en roda de premsa, Pedro Dólera ha manifestat amb contundència la indignació del vestidor escapulat pels greuges arbitrals acumulats en el que portem de temporada.

*Hem pogut seguir el partit íntegre gràcies a la retransmissió que ha fet BTV

FONT: BTV Esports
(el fotograma del paràgraf anterior està extret d'aquest vídeo) 

FONT: FCF.cat


Així ho han vist (*Ho aniré actualitzant a mida que arribin les cròniques):

-Web oficial CE Europa
-Web oficial CF Montañesa

-Rodes de premsa entrenadors (web oficial CE Europa)

-Golcat
-Futbolcatalunya
-Tercera.cat
-L'Esportiu
-Passió Esportiva

-L'Independent de Gràcia


El parTUIT de la grada:

 FONT: twitter


Resultats 24ª Jornada:

FONT: FCF.cat

Pel que fa a la resta d'equips principals escapulats, l'Europa B ha golejat per 5-1 l'Atlètic Prat i continua a 2 punts d'un líder Fotnsanta Fatjó que ha tornat a guanyar de manera ajustada; el juvenil va caure 0-1 en el derbi contra el Sant Andreu i queda en la novena plaça amb 42 punts; i l'Europa femení ha perdut a L'Estartit per 4-2, i se situa en la quarta plaça amb 38 punts.