divendres, 10 d’abril del 2015

Prèvia Europa - Montañesa; la història passa per trencar-la

La història s'escriu sempre a partir de les derrotes i decepcions prèvies, i de la fe i l'esperit de superació per redreçar situacions que poden semblar impossibles. I després de 2 empats amb mal sabor de boca en només 3 dies, ara a l'Europa se li presenta un altre gran repte en aquest esgotador 'tour de force' que viu a les darreres setmanes: guanyar per primera vegada a Tercera un derbi davant la Montañesa, abans d'afrontar dimecres vinent la visita al camp del líder Ascó. Una Monta que portarà 10 dies preparant aquest partit i que ha anat en clara línia ascendent en la segona volta del campionat. Tota una prova de foc per a un Europa més desgastat, però que ha de treure l'enorme talent que té a la plantilla i la mateixa il·lusió que l'ha convertit en campió de Catalunya superant 3 equips de Segona Divisió. 

L'empat a darrera hora del Sabadell B en el partit ajornat del passat dimecres va ser un cop dur des del punt de vista anímic, però ha de ser una gran lliçó de cara als 7 últims partits de lliga: en un tram en què ningú et regalarà res i tots els equips es juguen les garrofes en les respectives lluites, s'ha de ser més ambiciós que mai i provar de matar els partits quan abans millor. La tensió competitiva ha de ser més gran que mai per corregir els punts febles de l'equip, i has de ser capaç de sotmetre el rival a les seves pròpies angoixes a partir del teu potencial, i que no sigui a l'inrevés. Fàcil de dir des del sofà, és cert. Sigui com sigui, després de sumar només 2 punts dels últims 6, diumenge només val guanyar si es vol arribar al partit d'Ascó amb opcions de fer coses grans a la lliga. I a més, com que el derbi s'endarrereix a les 18h per tenir una mica més de marge de recuperació i descans, els homes de Pedro Dólera sabran ja el resultat matinal del líder al camp del Rubí (partit que farà per streaming FutbolCatMedia), i al descans també coneixeran què ha fet la Pobla, que juga a les 17h a casa contra el Cerdanyola. 

Camacho torna a l'equip després de sanció
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

De cara a aquest partit, Pedro Dólera no pot comptar amb el lesionat Javi Sánchez, que aquesta setmana coneixia que el dia 22 li trauran el guix abans de començar la rehabilitació (no es descarta que arribi per a uns hipotètics play-off). Si no hi ha cap contratemps de darrera hora, i de manera gairebé inèdita en moltes setmanes, aquesta seria l'única baixa gracienca per a aquest partit: i és que Alegre ja té l'alta mèdica i pot entrar a la convocatòria, Rafa Leva tornarà després de ser baixa dimecres per motius laborals, i Camacho ja estarà disponible després de complir partit de sanció contra el Sabadell B. Per cert, el Comitè va acceptar el recurs de l'Europa, i li ha tret la targeta groga que l'acta arbitral de diumenge a Peralada li atribuïa erròniament a ell, quan en realitat era per a Javi Lara (que ara acumula 6 grogues).

Javi Sánchez, única baixa per al derbi
(FOTO: 'Vamos, escapulados')

Serà, per cert, el partit 1900 de l'Europa a Tercera, i el 950 a casa en aquesta categoria. A partir de les dades del CD oficial d'història i estadística del CE Europa, el balanç en els 1899 partits jugats fins ara a la categoria és de 802 victòries, 449 empats i 648 derrotes, 3012 gols marcats, 2545 de rebuts, i 2349 punts sumats en 51 temporades a Tercera.

FONT: BTV Esports


EL RIVAL:

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Ocupant ara mateix la desena plaça a 6 punts del play-off i a 7 del descens, la Montañesa arriba al derbi en zona de ningú, i amb l'objectiu final encara per definir en aquests darrers partits de lliga. Dijous de la setmana passada va guanyar 1-0 el Rubí i va trencar amb una ratxa de 5 partits sense vèncer, però malgrat tot, continua sent un dels millors equips de la 2ª volta, amb 19 punts sumats de 36 possibles (els millors són l'Europa i el Figueres, amb 23 de 36). Amb tot, l'equip de Nou Barris haurà tingut 10 dies des de l'últim partit abans del derbi, en un període de temps en què els graciencs han jugat 2 partits de gran exigència. La Monta està basant la seva fortalesa en els grans números a casa (únic equip invicte com a local), però a fora baixa bastant el rèdit de punts sumats: només n'ha guanyat 11 de 48 possibles (3 úniques victòries a Gavà, el Guinardó i Castelldefels), i és el segon pitjor visitant de la lliga (només superat pel Vilassar, que ha sumat 10 punts a fora).

Ferran Mélich, baixa per sanció
(FOTO: Àngel Garreta / REM Images)

De cara a aquest partit, el tècnic Antonio Escudero no pot comptar amb dos jugadors: d'una banda, el lateral José Santos, lesionat al taló en el partit contra la Pobla de Mafumet. I de l'altra, Ferran Mélich, que va veure la cinquena targeta groga en l'últim partit, i haurà de complir sanció. En canvi, recupera Pedro García, absent en l'últim partit també per motius disciplinaris.


PRECEDENTS:

Cal afegir la derrota per 2-1 del partit de la 1ª volta
(FONT: futbolme.com)

Continua la maledicció de la Monta: en 9 precedents a Tercera divisió, l'Europa no ha estat capaç de guanyar mai l'equip de Nou Barris. El balanç és de 4 empats i 5 derrotes, amb només 5 gols marcats, i 12 d'encaixats. A casa, ja fa 3 anys que ni tan sols es veu un gol en els derbis entre escapulats i groc-i-negres, que acostumen a ser partits molt travats, físics i de gran desgast.

Les dues úniques victòries en partit oficial van ser en Copa Catalunya (1-5, el 12 d'octubre de 1989), i en lliga de Primera Catalana, en el que va ser l'únic triomf a Gràcia contra el conjunt de 'la Prospe' (1-0, el 10 d'abril de 2005). Encara que sembli una condemna, 10 anys i 2 dies seran ja els que han passat des d'aquell darrer triomf gracienc contra la Monta i el partit de diumenge. El balanç total de partits oficials entre Europa i Monta és de 13, amb 2 triomfs graciencs, 5 empats, i 6 derrotes, 13 gols marcats i 16 d'encaixats.

10 d'abril de 2005, únic triomf a casa contra la Monta; va ser a Primera Catalana
(FOTO: hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA:

Just 4 dies després d'eliminar el Barça B de la Copa Catalunya, l'Europa va perdre 2-1 davant la Monta, en un fluix partit escapulat.


  FONT: BTV Esports


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Diumenge 12 abril, 18h

10 euros General
5 euros pensionistes, socis de la Montañesa, Martinenc i Santfeliuenc
Gratis* socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius

FOTO: 'Vamos, escapulados!'





FONT: Google Maps


Temps previst per a diumenge
(FONT: meteosat.com)

Al descans del partit, el club ha anunciat un homenatge per commemorar els 20 anys de la creació de l'himne de l'Europa.

Com és habitual en aquests derbis, s'espera una gran presència d'aficionats de la Montañesa que donaran llum i color a la grada. Davant la importància vital del partit per a l'Europa i dels reptes que té l'equip a les pròximes setmanes, el club fa una crida per que siguin molts també els aficionats escapulats que vinguin a acompanyar l'equip.


Els Eskapulats fan la crida habitual per crear gran ambient a la grada
(FONT: twitter Eskapulats)

Com ja és habitual en els derbis dels darrers anys, BTV farà la retransmissió en directe per streaming, a través del seu lloc web. Roger Matamoros farà la narració del partit, amb els comentaris tècnics de l'ex-capità escapulat Àlex Delmàs, i amb David Ferrús al càrrec de les imatges. El partit també es podrà escoltar per Barcelona FM.

Delmàs-Matamoros, dupla habitual de les retransmissions de BTV
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)


Per cert, al marge de l'actualitat pròpiament esportiva, el grup Arrels Europeistes ha fet públic al seu web un ampli comunicat dividit en 6 articles per demanar la convocatòria d'una Assemblea General Extraordinària de socis, i d'unes eleccions quan acabi la temporada.


PARTITS JORNADA 32:

FONT: FCF.cat


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-EUROPA B (27ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):

FONT: FCF.cat

-JUVENIL A (28ª jornada Lliga Nacional Juvenil, Grup 7):

FONT: FCF.cat

-FEMENÍ A (24ª jornada Segona Divisió, Grup 3): 

FONT: FCF.cat

Per cert, la jugadora del primer equip femení Clara Clemente ha estat convocada amb la selecció catalana sub-18.


FONT: CEEuropa.cat


VAMOS, ESCAPULADOS!!!