dilluns, 20 d’abril del 2015

Europa 0 - Cerdanyola 1; veure per creure

Decepció escapulada per un altre partit en què s'hauria pogut golejar... i s'ha perdut
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Houston, tenim un problema: l'Europa acumula 5 partits sense guanyar, després de fer 5 actuacions en què hauria pogut sumar 15 punts de 15 possibles, si partim dels mèrits fets. Donant un marge per a alguna petita relliscada o cop de mala sort, posem-li 13 de 15. Però el rèdit en aquests 5 partits ha estat de 3 punts de 15. Si un es posa els resums d'aquests 5 partits un darrere l'altre, possiblement pugui sumar una quarentena d'ocasions de gol, per a un total de... 2 dianes anotades. La indulgència escapulada en aquests últims partits s'ha acabat convertint gairebé en masoquisme, i al marge d'altres circumstàncies com els errors arbitrals (avui un gol anulat a Cano per un fora de joc dubtós, i un possible penal a Pastells segurament no xiulat per l'exageració posterior en la caiguda), la major de les injustícies l'està cometent el propi equip amb sí mateix, en no rematar la magnífica feina de desplegament físic i generació de futbol amb una collita de punts proporcional als mèrits realitzats.

Fora de joc? Penal? En cas de dubte, els àrbitres sempre ho estan veient del costat dels rivals...
(FOTOS: Videocaptures cfc.cat i BTV)

El partit d'avui pot recordar a d'altres recents com Montañesa o Peralada: infinitat d'ocasions de gol gracienques, i porteria que es va fent més petita a mida que acumules errades en la definició. I, per contra, i com admetia el tècnic visitant Toni Carrillo, una arribada del rival, un gol. Han pogut avançar l'Europa Camacho, Ignacio o Nils en més d'una ocasió, Cano, Poves, Padilla en dos llençaments de falta al travesser... cada ocasió de gol semblava més increïble que l'anterior, i per acabar-ho d'adobar, Sergi Arranz ha sabut aprofitar una manca d'entesa entre Víctor Durán i Rafa Leva per marcar de vaselina. L'estocada a un diumenge en què la Pobla ha salvat un empat in-extremis al minut 87 (i amb penal fallat pel Manlleu al '94), i en què l'Ascó ha guanyat a Peralada gràcies a 2 gols en temps afegit. La merda que hem trepitjat deu ser ben grossa, perquè si no, tot resulta inxeplicable.

Amb tot, l'Europa continua tercer, ara a 6 punts de la Pobla (que té 1 partit menys) i a 7 de l'Ascó. Ergo, adéu al títol de lliga tret de miracles del tamany d'Austràlia. Al marge del problema de gol (purament psicològic, i que s'acabarà en quant entri la piloteta d'una vegada...), l'altre motiu de preocupació ara mateix és el play-off: el Prat s'ha situat a només 2 punts, i el primer que quedaria fora de les places de privilegi, que és el Rubí, es troba a només 3, i amb el goal-average per a ells. Això sense descartar encara Terrassa o Figueres, que són a 4 punts dels escapulats, però amb el goal-average per a l'Europa. A 4 partits del final, cal espavilar d'una vegada a nivell pragmàtic, i assegurar quan abans millor l'objectiu de mínims exigible a una plantilla amb el potencial del conjunt gracienc.

Després de jugar 8 partits en 30 dies, ara l'Europa gaudirà d'una setmana per preparar el pròxim partit: novament serà diumenge vinent a les 18h, al camp d'un rival en zona de descens i que només ha sumat 2 dels últims 24 punts: el Santfeliuenc. Un partit que es perdrà Oriol Dot, que avui ha vist la cinquena targeta groga.


FONT: BTV Esports



FONT: cfc.cat

FONT: FCF.cat


Així ho han vist (*Ho aniré actualitzant a mida que arribin les cròniques):


-Rodes de premsa entrenadors (web oficial CE Europa)

-Golcat
-L'Esportiu
-Passió Esportiva



El parTUIT de la grada:

 FONT: twitter


Resultats 34ª Jornada:

FONT: FCF.cat

Pel que fa a la resta d'equips principals escapulats, l'Europa B continua la ratxa de victòries: 0-3 al camp de l'Almeda, per seguir pressionant al líder Fontsanta Fatjó, que manté 2 punts de marge sobre els escapulats; el juvenil va caure 3-1 al camp de la Damm B, i segueix en la novena plaça amb 42 punts; i l'Europa femení ha perdut 0-1 amb el Vic, i continua en la quarta plaça amb 38 punts.