Expulsions a favor:      5 (vs. Terrassa, Castelldefels, Sabadell B, Rubí i Peralada)

Expulsions en contra:  8 (Sabadell B, Palamós, Gavà, Cerdanyola, Terrassa, Masnou, Vilafranca i Gavà)

Gols de falta:  1 (Padilla vs. Montañesa)

Quan encaixa l'Europa?:

CONCLUSIONS / CURIOSITATS:

Dels 10 últims gols de l'Europa entre lliga i copa... 9 han estat de cap!!!!
(FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat)

*L'Europa torna a ser el millor equip de la 2ª volta (21 punts de 27). També sumen 21 punts Pobla i Prat, però sobre 30 disputats, ja que ja van jugar els respectius partits pendents de la jornada 24.

*Ara mateix, l'Europa suma només 2 punts menys (53) que la passada temporada en aquesta mateixa jornada (55, tot i que encara ha de jugar el partit de la vaga de la jornada 24). Llavors, l'equip era segon a 4 punts de la Montañesa, després de guanyar 1-0 el Rubí, i ara és tercer a 5 punts del líder Pobla (que té 1 partit més) i a 3 del segon, Ascó.

*L'equip és el sisè màxim golejador de la lliga, amb 39 dianes (superat pel Terrassa amb 43 gols, per l'Ascó amb 42, Manlleu i Pobla de Mafumet amb 41, i Rubí amb 40). A més, és el segon equip menys golejat, amb 25 gols rebuts (superat per Pobla amb 20, i igualat amb Ascó i Prat, també amb 25)

*Més de la meitat de gols encaixats per l'Europa han estat a pilota aturada (15 de 25; un 60%): 4 de penal (Sabadell B, Ascó, Terrassa i Rubí), 4 de falta directa (Palamós, Montañesa, Ascó i Santfe), 6 en rematades a servei de falta (Rubí, Montañesa, Santfe, Castelldefels, Vilafranca i Gavà), i 1 en segona rematada a llençament de córner (Palamós).

*Per contra, l'Europa ha marcat 16 dels seus 39 gols a pilota aturada (41%): 2 de penal (Peralada i Terrassa), 1 de falta directa (Montañesa), 5 de rematada directa a servei de falta (Castelldefels, Prat, Rubí, Manlleu i Palamós), 3 a rematada directa en servei de córner (Santfeliuenc, Vilafranca i Pobla de Mafumet) i 3 més de segona rematada a servei de cantonada (Castelldefels, Peralada i Manlleu).

*Feia 1 mes que l'Europa no marcava ni guanyava com a local en lliga: l'equip va acumular 209' sense marcar a casa, des que Ignacio va fer el 2-1 contra el Vilafranca en el minut 76, el passat 23 de febrer, fins que ahir ho va fer Poves al minut 15. Pel mig, 0-0 contra el Prat i 0-1 davant el Rubí.

*L'Europa només ha encaixat 4 gols als 9 últims partits al Nou Sardenya (el del Rubí, el del Vilafranca i el del Gavà en lliga, i el del Girona a la final de Copa Catalunya): en aquest període, ha deixat la porteria a zero contra el Prat, Masnou, Sabadell B, Figueres i Martinenc.

*El gol del Vilafranca va trencar amb 2 mesos i mig (i 392') sense encaixar al Nou Sardenya: l'equip havia empalmat 4 partits a casa sense encaixar (Masnou, Sabadell en Copa Catalunya, Figueres i Martinenc), i el darrer gol rebut va ser el de l'empat a 2 contra el Santfeliuenc a 2 minuts per acabar aquell partit jugat el 6 de desembre.

L'Europa torna a ser el millor equip de la 2ª volta: 26 punts de 42 possibles

*L'equip escapulat suma 27 punts de 45 possibles com a local, 5 menys que l'any passat en aquesta jornada. És només el quart millor local, superat per Ascó (32), Pobla (29) i Montañesa (28). Està igualat amb Prat i Vilafranca, que també han sumat 27 punts a casa.

*Per contra, l'Europa és el segon millor visitant de la lliga, amb 26 punts de 42 possibles. El supera la Pobla de Mafumet, amb 29 punts de 45.

*L'Europa ja ha deixat escapar els mateixos punts a casa que en les dues últimes temporades (18). Tant en la campanya 2012-13 com en la 13-14 van volar 18 punts del Nou Sardenya.

*A Can Peixauet, l'Europa va fer un balanç com a local de 2 triomfs i 4 empats (lliga + Copa Catalunya), i 5 punts de 9 en lliga.

*L'assistència oficial acumulada a Can Peixauet en els tres primers partits de lliga va ser de 1.200 espectadors (400 + 450 + 350). La passada campanya, el Nou Sardenya va acumular 21.198 espectadors en 21 partits de lliga i play-off, amb una mitjana de 1.009 persones per partit.

*La mitjana d'espectadors de l'Europa com a local aquesta temporada en lliga és de 582 per partit (8.735 espectadors en 15 partits).

*En Copa Catalunya, els espectadors acumulats en 6 partits són 5.765, amb una mitjana de 960 per partit.

*En total, la xifra d'espectadors dels partits de l'Europa com a local aquesta temporada és de 14.500 amb una mitjana de 690.

Només 4 gols rebuts en els 9 últims partits jugats al Nou Sardenya

*L'equip acumula 6 derrotes en 39 partits de la temporada 2014-2015 (amistosos + Copa Catalunya + lliga): el balanç és de 21 victòries, 12 empats i 6 derrotes, 55 gols marcats i 30 d'encaixats.

*L'Europa ha estat aquesta temporada 13 jornades de lliga invicte, i un total de 14 partits oficials sense perdre (13 de lliga -jornades 15 a la 28, amb l'excepció de la 24, ajornada per vaga- + el de Copa Catalunya contra el Sabadell)

*Segons explica el web oficial, aquesta és la tercera millor marca històrica de l'Europa: el rècord està situat en 26 partits invicte, entre la jornada 16 de la temporada 62-63 (a Tercera divisió) i la 7 de la 63-64 (ja a Segona). La segona millor marca va ser de 15 partits, entre les jornades 3 i 17 de la temporada 61-62 (a Tercera). I després ja vindria aquesta, que iguala les aconseguides la temporada 2010-2011 (jornades 9 a 21 de la lliga a Tercera), i la campanya 93-94, entre la jornada 32 i la final de play-off.

*Amb la lesió de Rafa Leva a la Pobla, ja no hi ha cap jugador de l'Europa que hagi disputat tots els minuts a la lliga.

*Amb el debutant Sergio Fernández, l'Europa ja ha utilitzat 22 jugadors en aquesta lliga.

*9 dels 10 nous fitxatges ja han debutat amb l'Europa en lliga: Oriol DotPastellsPutxiIgnacioPovesPadilla, Nils Vives. Queda per estrenar-se el porter Víctor Cócera

*Abans dels debuts de Josa i Guti, l'anterior estrena d'un jugador del filial en lliga havia estat el d'Isaac Moreno l'1 de desembre de 2013 davant el Palamós.

*Enguany també ha debutat amb el primer equip Carles Torrentbó, en el partit de Copa Catalunya cntra el Sabadell.

*L'any passat, l'equip va perdre 5 partits a fora en tota la lliga. Ara n'acumula ja 4 en 30 jornades.

*L'Europa va acumular 283 minuts sense encaixar un gol com a visitant. Va ser des del de Masip (Montañesa) en el minut 66 d'aquell partit, i fins al minut 79 a Vilassar (entre mig, porteria a zero a Cerdanyola i Manlleu).

*L'equip va estar 485 minuts sense encaixar cap gol a principis de temporada. El darrer abans del gol del Sabadell B havia estat el de l'Ascó a Copa Catalunya, al minut 55 d'aquell partit.

*En lliga regular, van ser 507 minuts sense rebre un gol: l'anterior al del Sabadell B havia estat el d'Aitor en el 0-2 del Masnou de la darrera jornada de la passada temporada, al minut 33 d'aquell partit.

Poves passa a ser l'escapulat amb millor promig golejador: 1 diana cada 208' de lliga

*Contra el Rubí, l'Europa es va quedar sense puntuar per primera vegada en un partit en què no va marcar (les 5 ocasions anteriors havien estat empats a zero: Terrassa, Masnou, Martinenc, Figueres i Prat)

*L'Europa s'ha quedat sense marcar en 6 dels 29 partits de lliga jugats fins ara.

*Per contra, l'equip ha deixat la porteria a zero en 11 dels 29 primers partits de lligaLa passada temporada, l'equip no va encaixar en 14 dels 38 partits de lliga (6 a casa) i en 3 dels 4 partits de play-off (2 a casa). La millor ratxa sense encaixar van ser els 365 minuts que van passar des del gol d'Aitor en el 0-2 del Manlleu a la diana de Santi Cabeza en el 2-0 a Socuéllamos.

*L'equip s'ha fet fins ara un únic autogol en el que portem de lliga (El de Víctor Durán al Prat)

*Per 2ª vegada a la història, l'Europa acumula 3 temporades seguides guanyant el primer partit de l'any: 2013 (1-0 davant l'Olot), 2014 (0-1 al camp del Masnou) i 2015 (1-2 a Vilassar de Mar).  Aquest fet només havia passat 1 cop abans en la història escapulada des que es va inaugurar la lliga de Tercera divisió: va ser els anys 1956 (4-2 davant el Sants), 1957 (4-1 amb el Puig-reig) i 1958 (7-0 contra l'Horta)

*El gol d'Àlex Alba (Cerdanyola) va ser l'únic en pròpia porteria que va afavorir l'Europa en tot l'any 2014

*Els 39 gols de l'Europa els han marcat 12 jugadors diferents (11 de l'Europa i 1 autogol d'un rival). Ignacio i Poves són els pitxitxis escapulats amb 7 dianes cadascun (també han estat pitxitxis absoluts en Copa Catalunya, amb 3 gols). Els segueixen Javi Sánchez Camacho, amb 5 dianes cadascun.

*El gol d'Àlex Cano contra el Santfeliuenc va ser el nº 3.000 de la història de l'Europa a Tercera.

*Els 3 gols de Cano en aquesta lliga han estat de cap i a passada de Javi Lara.

*Àlex Poves ja és el jugador amb millor promig golejador de l'Europa en lliga, amb 1 diana cada 208 minuts disputats (7 gols en 1459 minuts); després vindrien Roberto Camacho (1 gol cada 212 minuts), Ignacio (1 cada 234'), Javi Sánchez (1 cada 287').

*En les dues últimes temporades, cap equip li havia remuntat un partit a l'Europa. L'última derrota en un partit que havies començat guanyant va ser el 5 de febrer de 2012: curiosament, també va ser al camp del Prat, després d'avançar-te amb gol de Cano, i el partit també va acabar 2-1. Enguany ja van dues remuntades en contra: Prat (del 0-1 al 2-1) i Ascó (de l'1-0 a l'1-3).

Vuitena expulsió en contra en lliga: 6 victòries, 1 empat i 1 única derrota

*L'equip ja ha estat castigat amb 6 penals (Sabadell B, Palamós, Ascó i Rubí a casa, i Cerdanyola i Terrassa a fora) i 8 expulsions (contra Sabadell B, Palamós, Gavà, Cerdanyola, Terrassa, Masnou, Vilafranca i Gavà). Per contra, ha rebut 5 penals i 5 expulsions a favor.

*L'Europa ha rebut tants penals en contra (6) com la suma de les dues temporades anteriors (4+2).

*En tota la lliga passada, l'equip va ser castigat amb 6 expulsions.

*L'expulsió d'Alberto és la vuitena que veu un jugador de l'Europa en aquesta lliga (abans, tres més d'Alberto, contra el Sabadell B, el Palamós i el Cerdanyola; dues de Padilla -davant Terrassa i Masnou- una de Putxi contra el Vilafranca, i una altra de Camacho a Gavà). Dels 8 partits amb 10 homes, 6 victòries, 1 empat i 1 única derrota. En tota la lliga passada, 6 jugadors escapulats van ser expulsats.

*L'Europa ha rebut per ara 5 expulsions a favor (4 d'elles a casa): Ignasi davant el Peralada, Ahufinger pel seu clar penal en el partit contra el Sabadell B, Pelegrín davant el Castelldefels, i Pere Segarra en el debut amb el Terrassa. I a Rubí, Adri. L'any passat, 10 rivals de l'Europa van veure la vermella (9 jugadors en lliga i 1 en play-off)

*De 5 vegades jugant contra 10 homes, l'Europa només ha pogut guanyar 2 partits (contra el Castelldefels, per 4-0, i davant Peralada, amb el 2-1 que ja reflectia el marcador en el moment de l'expulsió)

*Rafa Leva ha aturat 2 dels 5 penals que li han llençat en aquesta lliga (en tots dos casos, l'equip va acabar guanyant el partit)

*L'equip ha fallat 3 dels 5 penals a favor en aquesta lliga (Camacho contra el Sabadell B i Javi Lara davant el Figueres i el Masnou; en els dos primers casos, el partit va acabar amb empat, i en el tercer, amb triomf). En les dues lligues anteriors, els 11 penals llençats per l'Europa havien acabat en gol (8 de manera directa, i els altres 3 en el rebot posterior).

*Abans dels 2 fallats seguits, Javi Lara havia marcat els 6 penals anteriors llençats a la lliga (enguany, a Terrassa i davant el Peralada; la darrera temporada, contra Cerdanyola i Cornellà; i fa dues temporades, a Figueres i a Gavà). El darrer penal fallat per Lara va ser el 23 de desembre de 2012 a Vic (però Cano va marcar en el rebot). Dels 10 darrers penals llençats en lliga per Javi Lara, 9 van acabar en gol (8 directes i el de Cano).

*Els 2 gols de penal que ha marcat l'Europa en lliga els ha fet Javi Lara (a casa davant el Peralada i a Terrassa).

*L'Europa no rebia un penal a favor a domicili des de feia 9 mesos (13 d'abril de 2013; el va marcar Javi Sánchez en l'històric 1-7 a Santa Coloma)

*En només 20 jornades, l'equip ja havia estat castigat amb més penals que en tota la lliga passada (5, pels 4 rebuts en tot el campionat anterior). Amb els 5 penals a favor, ja supera els 3 de la darrera campanya.

*Contra el Sabadell B, l'equip va rebre el primer penal a favor i el primer en contra en aquesta lliga. Camacho va fallar l'escapulat, i Oriol va marcar l'arlequinat.

Un 60% dels gols rebuts en lliga són a pilota aturada!

*Al Prat l'Europa va rebre els primers gols com a visitant en aquesta lliga. L'últim gol encaixat a fora en lliga o play-off havia estat a Socuéllamos, en el play-off (van ser 319 minuts imbatut a domicili); i el darrer gol rebut en lliga regular com a visitant havia estat el de l'ara escapulat Oriol Dot a Terrassa, en la penúltima jornada de la passada lliga (362 minuts sense encaixar a fora en lliga).

*Javito ha marcat 6 gols contra el Castelldefels en 6 partits com a escapulat (l'any passat, 2 als Canyars i 1 al Nou Sardenya en lliga; enguany, 1 en Copa Catalunya i 2 a l'anada de la lliga. Només es va quedar sense marcar en el partit de Copa Catalunya de la passada temporada).

*A Figueres, l'equip va trencar amb 377 minuts sense marcar com a visitant en lliga/play-off. Abans de la diana de Javito a Figueres al minut 1, l'últim gol a fora havia estat el setè contra la Grama, marcat també per Javi Sánchez al minut 74 d'aquell partit. Era el 13 d'abril.
*La de Palamós és la tercera remuntada completa de la temporada, i la 1ª a domicili (abans, Peralada i Vilafranca a casa)

*Feia 2 anys menys 8 dies que l'Europa no remuntava fins al triomf fora de casa: va ser el 9 de març de 2013, a Gavà (es va passar de l'1-0 a l'1-3 final)

*Segons explica el web oficial de l'Europa, aquesta temporada és la 4ª vegada a la història que l'Europa suma 4 victòries seguides a domicili en una mateixa campanya: abans ho havia fet les temporades 97-98, 68-69 i 61-62; en aquest darrer cas, va allargar la ratxa fins als 5 triomfs seguits fora de casa.

*El tècnic Pedro Dólera va sumar ahir el seu partit oficial nº 239 a l'Europa (220 de lliga, 6 de play-off i 13 de Copa Catalunya), rècord absolut del club (l'anterior era Pep Moratalla, amb 190 partits en dues etapes)

*Segons explica el web d'Arrels Europeistes, Javi Lara ja supera els 100 partits amb l'Europa (ara ja en són 131 entre lliga i play-off; va complir els 100 a Socuéllamos). Contra el Sabadell B, Rovira va complir els 150, i Cano arribava als 170, situant-se en el Top-10 de jugadors amb més partits de la història de l'Europa (dades des de la temporada 50-51)

*Segons les dades anteriors, Àlex Cano va complir contra el Rubí el seu partit nº 193 amb l'Europa, i supera Ureña en la setena plaça dels jugadors amb més partits de la història escapulada. Just per davant té a Jordi Surrallés (199 partits), i el Top-1 el marca Ventura Gómez (383 partits).

El gavanenc Xavi Civil va fer la 4ª rematada contra els pals escapulats a la lliga

*L'equip ha marcat 18 dels 39 gols de lliga a la 1ª part (46%) i els altres 21 a la 2ª (54%). El tram de partit en què l'Europa marca més gols és el darrer quart d'hora, amb 9 dianes (també és el tram en què més encaixa, 8)

*Els 39 gols de l'Europa es reparteixen així: 7 amb l'esquerra, 16 amb la dreta i 15 amb el cap (+1 autogol)

*Amb els dos gols de cap contra el Gavà, l'Europa ja n'ha fet 15 de 39 en lliga, un 38% del total.

*L'equip ha marcat amb el cap... 9 dels 10 últims gols en lliga i copa!! (tots menys el d'Ignacio a Palamós)

*L'Europa va trencar amb 22 mesos i 11 dies sense marcar un gol de falta. El darrer abans del marcat per Padilla al camp de la Monta havia estat el de Javi Lara a l'Olot, el 5 de gener de 2013, que va donar el triomf i els 3 punts a l'equips escapulat.

*Nils i Javi Lara són líders d'assistències de l'Europa en aquesta lliga, amb 6 cadascun (Lara n'ha fet 3 a Cano, 2 a Javi Sánchez i 1 a Poves; de la seva banda, Nils n'ha fet tres a Ignacio, i una a PovesCamacho i Javi Lara)

*El travesser d'Ignacio contra el Rubí fa pujar fins a 7 les rematades a la fusta de l'Europa en aquesta lliga (abans, hi va haver 2 travessers d'Alberto i Ignacio contra el Martinenc, un pal de Poves al camp de la Monta; un altre d'Ignacio contra el Peralada, un travesser d'Oriol Dot contra el Sabadell B, i Javito va fer un altre travesser contra el Terrassa). La passada temporada l'equip va estavellar 13 pilotes contra la fusta.

*L'equip ha rebut 4 pals: el de Chicho (Figueres), el de Ferran Vila (Rubí) el travesser d'Argilaga (Ascó) i un altre travesser de Xavi Civil (Gavà).

Tercera temporada seguida guanyant el Gavà a la Vila de Gràcia

*L'Europa suma 3 victòries consecutives contra el Gavà al Nou Sardenya. Dels 6 últims partits a casa i fora en lliga, 5 victòries i 1 derrota (a la 1ª volta d'aquesta lliga).

*Feia 22 anys que l'Europa no perdia els 2 partits de lliga contra el Rubí: va ser la temporada 92-93, quan els escapulats van caure 2-0 a terres vallesanes, i 0-1 a Gràcia.

*L'Europa ha guanyat els dos partits contra la Pobla de Mafumet per idèntic resultat (2-1 / 1-2)

*L'Europa va sumar el segon triomf a Palamós als 3 últims anys, i ja fa 7 anys que no perd en les seves visites al Municipal empordanès.

*El balanç dels últims 18 partits de lliga contra el Vilafranca a casa i a fora és de 16 triomfs, 1 empat i 1 única derrota.

*Amb l'empat als Canyars, l'Europa trenca una ratxa de 4 triomfs seguits en partits de lliga contra el Castelldefels: a l'anada 4-0, l'any passat 2-1 i 0-2, i fa dues temporades el 0-3 dels Canyars.

*L'Europa no ha perdut mai com a local davant el Figueres en 11 enfrontaments a Tercera Divisió (7 victòries i 4 empats). Feia 32 anys que els empordanesos no puntuaven a Gràcia en aquesta categoria (a Segona B, havien guanyat 0-1 ara fa 20 temporades)

*L'Europa no li marcava un gol al Terrassa ni el guanyava des de feia 13 mesos. Va ser en el 2-0 al Nou Sardenya del 23 de desembre de 2013, amb gols de Diego i Óscar Muñoz.

*Europa i Vilassar continuen sense empatar en un partit oficial; fins ara, 8 victòries escapulades i 11 derrotes, amb 29 gols marcats i encaixats. Ahir, tercer triomf a la història a Vilassar de Mar.

*Feia 21 anys menys 19 dies que Europa i Martinenc no s'enfrontaven en un partit de lliga.

*L'Europa va guanyar per 3ª vegada a la història a Manlleu. A més, feia 10 partits (5 anys menys 2 dies) que no derrotava al conjunt osonenc en tots els enfrontaments a Gràcia o Manlleu (la darrera vegada també havia estat a Manlleu, per 1-3, el 16 de desembre de 2009)

*Els 3 enfrontaments entre Europa i Santfeliuenc a Tercera s'han decidit als últims minuts de partit: dissabte, el gol de Guzmán als 85' va ser contrarrestat per Nacho als 92'. La temporada passada, Cebri va fer l'1-1 al minut 88 del partit a Gràcia, i Javi Sánchez va marcar el definitiu 0-1 a Sant Feliu al minut 86.

*L'Europa va sumar el seu primer triomf de la història en 3 enfrontaments contra el Cerdanyola. L'any passat, havia perdut els 2 anteriors, en 2 partuts molt pol·lèmics.

*L'Europa va perdre per primera vegada en la història contra l'Ascó. Fins ara, els 5 precedents anteriors (4 en lliga i 1 en Copa Catalunya) s'havien saldat amb dues victòries i 3 empats.

*L'equip continua patint la malastrugança davant la Monta a Tercera: 9 partits, 0 victòries, 4 empats i 5 derrotes.

*El 2-1 d'ahir contra el Peralada és el segon triomf en 5 partits com a local davant el conjunt empordanès. Feia 9 anys de l'última i única victòria aconseguida a Gràcia contra ells.

*Feia 3 anys que l'Europa no perdia contra el Gavà. La darrera derrota davant els gavanencs havia estat el 6 de novembre de 2011, per 2-0. Des de llavors, s'havien guanyat 3 partits i empatat 1 contra els blaugranes.

*Feia 2 anys, 9 mesos i 4 dies que l'Europa no perdia contra el Rubí; els 4 darrers enfrontaments havien estat victòries escapulades, i l'última derrota havia estat el 22 de gener de 2012, en caure per 2-1 a Can Rosés.

*L'Europa ha guanyat 4 dels 8 partits contra la Pobla a casa a Tercera Divisió, i n'ha perdut els altres 4.

*L'Europa acumula 3 derrotes consecutives en les seves visites al Sagnier. L'última vegada que va puntuar al camp del Prat va ser el 21 de febrer de 2010 (1-1), i l'últim (i únic) triomf a Tercera va ser el 29 d'abril de 2007 (0-1 amb gol de Delmàs)

*Feia gairebé 2 anys que l'Europa no marcava i guanyava al Palamós (9 de desembre de 2012, 1-3 a terres gironines). Feia més de 3 anys i mig que no el derrotava a casa (3-0 el 20 de març de 2011).

*L'Europa ha guanyat les 9 últims visites a Vilafranca. La darrera desfeta a terres penedesenques va ser el 24 de gener del 1988, quan va caure 3-1 en partit de Regional Preferent. A Tercera, l'última derrota a Vilafranca va ser el 27 d'octubre de 1985, ara fa gairebé 29 anys, quan va perdre per un contundent 5-0.

*L'empat 1-1 contra el Sabadell B és el primer resultat oficial entre els dos conjunts en tota la història.

*L'empat contra el Masnou acaba amb una ratxa de 7 victòries seguides al camp de l'equip maresmenc. Feia 33 anys de l'última visita escapulada al Masnou sense victòria: el 24 de maig de 1981 (també 0-0)

*Feia 44 anys que l'Europa no guanyava a Figueres. L'últim cop havia estat el 25 de gener de 1970 per 0-2, amb gols de Litri i Gil.

*El 0-1 de la 2ª jornada de lliga és el primer cop que l'Europa guanya a Vilatenim, després de 4 visites en lliga.