diumenge, 22 de març del 2015

Europa 0 - Rubí 1; aigua al vi

El Rubí ha tombat l'Europa per segon cop aquesta temporada
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'Europa ha posat fi a la ratxa de 13 jornades invicte en caure 0-1 amb el Rubí, en una d'aquelles tardes plujoses en què semblava impossible lluitar contra el destí. Sense fer un partit de traca i mocador, els escapulats han fet mèrits de sobra per sumar els 3 punts, però avui tot se'ls ha girat en contra: falta d'encert de cara a gol, mala sort amb un travesser o en el rebot que ha propiciat la jugada del penal, o, per acabar-ho d'adobar, un d'aquells arbitratges desencertats de gota malaia que ha aconseguit treure de polleguera als jugadors escapulats, que han acabat caient en la precipitació i la crispació. No en accions decisives, però sí en una successió de decisions errònies i/o inexplicables que han estat una trava més en una jornada aigualida. Entre les targetes que ha tret, la cinquena a Javi Sánchez, que es perdrà el partit de diumenge vinent a casa contra el Gavà.

Sergio ha repetit titularitat i Rafa Leva ni tan sols ha anat convocat per prudència, per acabar de recuperar-se de les molèsties al genoll i intentar arribar a la final de Copa Catalunya de dimecres. Amb tot, l'equip ha sortit amb un onze de plenes garanties, i amb les ganes i l'entrega total per sumar 3 punts molt importants en la lluita pel play-off, davant un Rubí que ha fet una bona i sacrificada feina defensiva. Camacho, Padilla, Cano o Poves han tingut opcions de fer l'1-0, però el Rubí ha estat de sort en una de les primeres aproximacions, al minut 35. Rebuig defensiu de l'Europa que rebota en un jugador vallesà, i s'acaba convertint en una assistència involuntària per que Collado es planti sol davant Sergio. El porter escapulat ha comès penal clar, i Álex Fernández l'ha transformat amb una forta canonada que Sergio ha tocat, sense poder evitar el gol. Abans del descans, gol anul·lat a Poves per una falta francament dubtosa, i inici de la pèrdua dels papers del col·legiat gallec Héctor Castiñeira, que ha provocat l'esbroncada del públic del Nou Sardenya camí dels vestidors.

El gallec Héctor Castiñeira ha tret de polleguera jugadors i aficionats escapulats
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

A la segona meitat, l'Europa ha sortit amb la mateixa intenció de tancar un Rubí que ha seguit molt ben ordenat. Els escapulats, però, han abusat de la rauxa i s'han oblidat del seny, i han facilitat la bona feina dels rubinencs. Tot i així, l'Europa ha pogut empatar en accions de Camacho, Padilla, Javi Lara o els cops de cap d'Ignacio, un d'ells al travesser. Com en la primera meitat, el Rubí ha arribat en llençament de falta rebutjat per Sergio, o en alguna contra que hauria pogut sentenciar el partit. Enmig de la voràgine de faltes xiulades a l'inrevés o córners clars convertits en serveis de porteria per part de l'àrbitre, i de les constants pèrdues de temps dels jugadors visitants, l'Europa ha caigut en la precipitació i en el joc directe, i ha estat incapaç de marcar.

Al final, doncs, un 0-1 que deixa l'Europa tercer amb 50 punts, i el Rubí sisè, 6 punts per darrere. La Pobla de Mafumet ha empatat 0-0 a Peralada i se situa 5 punts per sobre els graciencs, i diumenge l'Ascó també ha empatat amb el Palamós, 1-1, i queda amb 6 punts més que l'Europa. Ara toca canviar de xip, i centrar-se ja en la final de Copa Catalunya contra el Girona del pròxim dimecres.

*Hem pogut seguir el partit íntegre gràcies a la retransmissió per streaming de FutbolCatMedia.

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)

FONT: FutbolCatMedia

FONT: FCF.cat


Així ho han vist (*Ho aniré actualitzant a mida que arribin les cròniques):

-Web oficial UE Rubí

-Rodes de premsa entrenadors (web oficial CE Europa)

-Golcat
-Futbolcatalunya
-El Travesser
-Passió Esportiva


El parTUIT de la grada:

 FONT: twitter


Resultats 29ª Jornada:

FONT: FCF.cat


  FONT: twitter