divendres, 13 de març del 2015

Prèvia Pobla de Mafumet - Europa; primera final

Rovira pot tornar a l'equip 2 mesos després
(FONT: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

A 10 dies de la final de Copa Catalunya, l'Europa juga aquest diumenge la primera final de lliga. Els homes de Pedro Dólera visiten el líder provisional de la lliga, la Pobla de Mafumet, que ho és des de dimecres, quan va guanyar 1-2 a Palamós el partit ajornat per la vaga de mitjans de febrer. Amb tot, els tarragonins tenen ara un partit més que Ascó i Europa, i perdrien aquest 'fals lideratge' si els de la Ribera d'Ebre guanyen el seu partit pendent. Sigui com sigui, la Pobla és ara per ara 7 punts per sobre dels graciencs, que necessiten guanyar diumenge i també el seu partit pendent a Sabadell per situar-se a 1 punt del filial del Nàstic.

L'equip escapulat arriba al decisiu partit de la Pobla després de l'empat contra el Prat, però instaurat en una bona dinàmica general. Ja són 12 les jornades invicte, i acumula 5 victòries i 1 empat en els 6 últims desplaçaments de lliga. I no hem d'oblidar que l'Europa defensarà també el punt extra del goal-average, que de moment és favorable gràcies al triomf contra la Pobla a la 1ª volta al Nou Sardenya.

Albert Alegre serà baixa per lesió
(FONT: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

De cara a aquest partit, la gran novetat pot ser el retorn de Ramon Rovira, lesionat des de principis d'any als lligaments de la clavícula. L'altra bona notícia és el retorn de Javi Lara, absent contra el Prat per sanció. En el cantó de les baixes, Pedro Dólera continua sense poder comptar amb el lesionat de llarga durada Víctor Durán. A més, aquesta setmana s'afegeixen a la llista de baixes Alegre, que va patir un trencament extern de menisc diumenge passat, i s'estarà un mínim de 3 setmanes de baixa, si no ha de passar finalment pel quiròfan. Tampoc podrà jugar Padilla, que va veure la cinquena groga davant el Prat. 


EL RIVAL:

FOTO: PobladeMafumet.cat

Equipàs en majúscules. El filial del Nàstic de Tarragona és, probablement, l'equip més professional de la darrera de les categories amateurs, i combina les habilitats tècniques dels seus jugadors amb una gran preparació física. Ara mateix líder amb 2 punts i 1 partit més que l'Ascó, l'equip de Martín Posse arriba al partit després de guanyar dimecres a Palamós, en el partit ajornat per la vaga de mitjans de febrer. La Pobla passa un petit sotrac a casa, després de perdre 0-1 amb el Gavà i d'empatar 0-0 amb el Prat; de fet, no guanya com a local des del 8 de febrer, en aquell contundent 5-0 contra el Vilafranca.

'El Cholo' Martín Posse encapçala la Pobla des de la banqueta
(FOTO: PobladeMafumet.cat)

En el mercat d'hivern, la Pobla també es va reforçar: van fitxar el colombià Luís Esteban Robles, el futbolista del Llevant B Marcelo, i Albert Miravent i Gil Muntadas, que jugaven al San Marino Calcio. Manel Lora va marxar cedit al Catllar, i Sergio González al Torredembarra.

De cara a aquest partit, Martín Posse només té l'absència de Jesús López Morón, que es recupera d'una lesió de creuats.


PRECEDENTS:

Cal afegir el 2-1 del partit d'anada
(FONT: Futbolme.com)

Moltíssima igualtat. Fins ara, el balanç en 17 enfrontaments oficials previs entre Europa i Pobla reflecteix xifres molt similars: 8 victòries, 1 únic empat, i 8 derrotes, amb 29 gols marcats i 22 d'encaixats. A terres tarragonines, ja fa 4 anys de l'últim triomf, que va ser també l'última vegada que els graciencs van marcar al camp de la Pobla: 1-2, el 19 de desembre de 2010, amb gols de Roger Segalés i Cebri de penal.

Han passat més de 4 anys des de l'últim gol i l'últim triomf escapulat a la Pobla; Segalés i Cebri, els golejadors
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va aconseguir un molt meritori triomf sobre la Pobla per 2-1, i es va situar líder:

  FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)


ESTADI:

MUNICIPAL (Bassal s/n - La Pobla de Mafumet)
Diumenge 15 de març, 17h

5 euros, General
Gratis, socis Pobla Mafumet

FOTO: REM Images

FONT: Google Maps


Temps previst diumenge a la Pobla de Mafumet
(FONT: meteosat.com)

La Pobla de Mafumet ha canviat l'horari habitual dels diumenges al migdia per fer la presentació del futbol base i afavorir així una major presència de públic (a més, a les 12h, es juga el derbi entre el primer equip del Nàstic i el Reus). La presentació serà diumenge a les 16h, i el partit, una hora després.


PARTITS JORNADA 28:

FONT: FCF.cat


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-EUROPA B (24ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):

FONT: FCF.cat

-JUVENIL A (25ª jornada Lliga Nacional Juvenil, Grup 7):

FONT: FCF.cat

-FEMENÍ A (21ª jornada Segona Divisió, Grup 3): 

FONT: FCF.cat

FONT: CEEuropa.cat


VAMOS, ESCAPULADOS!!!