dilluns, 9 de març del 2015

Prèvia Europa - Prat; el factor Sardenya

L'Europa afronta aquest diumenge contra el Prat el primer gran examen d'un mes de març d'avaluació contínua. Un mes on l'equip escapulat es juga bona part de les seves aspiracions en lliga i Copa Catalunya, i on els capricis del calendari han volgut que 4 dels pròxims 5 partits siguin al Nou Sardenya: i és que, després de rebre el Prat, el conjunt de Pedro Dólera afrontarà el vital partit a la Pobla de Mafumet, per després empalmar Rubí, final de Copa contra el Girona, i Gavà a l'estadi gracienc. Després d'haver guanyat els 3 darrers partits jugats com a local, els escapulats volen seguir diumenge amb aquesta línia d'efectivitat cassolana. 

La visita d'un equipàs com el Prat es presenta com tot un repte per a l'Europa. Primer, per buscar la cinquena victòria consecutiva entre lliga i Copa Catalunya. Segon, per derrotar l'equip que marca ara mateix la primera de les places fora de promoció, i ampliar distàncies amb un rival directe en la lluita pel play-off. Tercer, per mirar de capgirar el goal-average particular, després de la derrota per 2-1 al Prat en el partit de la 1ª volta. Quart, per intentar tombar un rival que només ha perdut un dels 14 partits amb Manolo Márquez a la banqueta. I cinquè, perquè Rubí i Pobla de Mafumet s'enfronten entre ells, i guanyar el teu partit implicaria sí o sí guanyar terreny a algun dels rivals directes (o fins i tot als dos, en cas que empatin).

Javi Lara va decantar l'últim Europa-Prat amb 2 gols; diumenge serà baixa per sanció
(FONT: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

De cara a aquest partit, Pedro Dólera continua sense poder comptar amb els lesionats Rovira i Víctor Durán. A més, un dels molts ex-potablaves de l'Europa, Javi Lara, es perdrà el partit per acumulació de targetes. En canvi, Putxi torna després de complir sanció a Palamós. També tornen després de lesió i malaltia, respectivament, Valderas i Pastells


EL RIVAL:

FOTO: AEPrat.com / Paco Carrasco

A principis de temporada ningú s'hauria estranyat que el Prat arribés al Nou Sardenya lluitant per places de play-off, perquè després de baixar de la Segona B, era un dels ferms aspirants al títol i promoció d'ascens. Amb tot, un pèssim inici va enfonsar l'equip potablava a les darreres places, i com acostuma a passar en aquests casos, el tècnic Pepe Delgado va pagar els plats trencats. Des de l'arribada de l'ex-escapulat Manolo Márquez a la banqueta pratenca, l'equip ha canviat radicalment les seves prestacions: en 14 jornades, només ha perdut un partit, i s'ha situat ja cinquè amb 38 punts, a només 3 del play-off que ara marca el Rubí. L'equip potablava s'ha fet fort al darrere (només 22 gols encaixats, els mateixos que l'Europa), i compte, perquè encara no ha perdut com a visitant amb Márquez a la banqueta. De fet, el Prat no perd fora de casa des del 2 de novembre, fa més de 4 mesos, quan va caure a Ascó.

Manolo Márquez només ha perdut 1 de 14 partits des que va agafar l'equip, i continua invicte a domicili
(FOTO: AEPrat.com)

Respecte el partit d'anada, hi ha hagut alguns canvis: a banda de la banqueta, durant la temporada també hi ha hagut moviments de jugadors que van marxar, com Roland Garrós o Joan Castillo; i també d'altres que van arribar, com José Garcia, Sebas, Albarran, Manolo Bueno o el darrer en fitxar, l'ex-Rubí Roger Martínez.

De cara a aquest partit, Manolo Márquez no pot comptar amb el lesioant Juli.


PRECEDENTS:

Cal afegir el 2-1 del partit d'anada
(FONT: Futbolme.com)

Europa i Prat s'han vist les cares en 29 enfrontaments oficials, amb un balanç molt igualat: 10 triomfs, 6 empats i 13 derrotes, 29 gols marcats i 28 d'encaixats. Els 3 últims partits al Nou Sardenya van ser victòries, i de fet, els escapulats es van imposar en 6 de les 7 darreres visites potablaves a la Vila de Gràcia.

17 de setembre de 2011; la darrera visita del Prat al Nou Sardenya
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va encaixar la primera derrota de tota la temporada en la seva visita al Sagnier, tot i avançar-se en el marcador:

  FONT: BTV Esports (Pablo Agudo)


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Diumenge 8 març, 12h

10 euros General
5 euros pensionistes, socis de la Montañesa, Martinenc i Santfeliuenc
Gratis* socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius


FOTO: 'Vamos, escapulados!'





FONT: Google Maps



Temps previst diumenge a Palamós
(FONT: meteosat.com)

Per cert, tal i com anunciava fa uns dies el compte de facebook de la penya Caliu Gracienc, al bar del Nou Sardenya es poden adquirir tasses commemoratives de la final de Copa Catalunya del pròxim 25 de març.

FOTO: facebook Caliu Gracienc



PARTITS JORNADA 27:

FONT: FCF.cat


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-EUROPA B (23ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):

FONT: FCF.cat

-JUVENIL A (24ª jornada Lliga Nacional Juvenil, Grup 7):

FONT: FCF.cat

-FEMENÍ A (20ª jornada Segona Divisió, Grup 3): 

FONT: FCF.cat

FONT: CEEuropa.cat


VAMOS, ESCAPULADOS!!!