diumenge, 29 de març del 2015

Prèvia Europa - Gavà; compte amb la ressaca!

No hauran passat ni 24 hores de les celebracions per la Copa Catalunya, i els jugadors escapulats hauran de tornar a saltar a la gespa per enfrontar-se al Gavà en partit de lliga. Les circumstàncies i l'agenda dels polítics han fet que sigui així, tot i que probablement hauria estat millor deixar la festa per passat el cap de setmana (abans era completament impossible, pels 3 dies de dol per l'accident aeri dels Alps); però està clar que després d'una setmana amb 2 partits ja disputats, aquestes no seran les millors condicions per afrontar un partit tan important com aquest. I no només a nivell físic, sino també a nivell mental. 

Sigui com sigui, l'Europa té poc a guanyar i molt a perdre diumenge si no se surt amb la suficient tensió competitiva, i sempre amb la incògnita de cóm respondran les cames després d'una setmana tan i tan exigent. Davant un rival en ratxa, i després de la injusta derrota davant el Rubí, toca reaccionar i sumar 3 punts per mantenir vives les aspiracions a convertir aquesta temporada en una de les millors de la història del club. I és que mai s'ha fet un doblet lliga + Copa Catalunya, i tot i que l'empresa és complicada, més ho era guanyar la tercera Copa havent de superar 6 rondes davant 3 rivals de Segona, 1 de Segona B, el líder de Tercera i un altre equip de la lliga.

El fusell emmascarat Javi Sánchez, baixa per acumulació de targetes
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Pedro Dólera té dues baixes segures: el lesionat Alegre i el sancionat Javi Sánchez, que no podrà jugar per acumulació de targetes. Caldrà veure cóm està la resta de jugadors després d'aquesta setmana de dos partits. La bona notícia és que Rovira va tornar a jugar dimecres després de 2 mesos lesionat i és un altre 'cromo' que tenen els tècnics per a la recta final de temporada; i  Víctor Durán va entrar a una convocatòria 4 mesos després, i podria tenir minuts. 


EL RIVAL:

FOTO: flickr Jaime Blanco

Dotzè amb 38 punts, el Gavà ha ressucitat en les condicions més difícils, després d'una temporada molt convulsa dins i fora del camp. La controvertida destitució d'Albert Poch i el complicat relleu a la banqueta a les mans de Juanma Pons (surrealista el seu partit de debut, on els jugadors no li van fer cas i van escoltar les instruccions de Poch des de la grada), van provocar un autèntic terratrèmol a la plantilla, amb la marxa de la pràctica totalitat de jugadors i el fitxatge a corre-cuita de gairebé un equip sencer. Amb tot, en els 2 últims mesos, el Gavà ha guanyat 6 dels 8 partits disputats, i arriba al Nou Sardenya després de dues victòries consecutives (va caure 3-0 al Prat en el partit ajornat per la vaga que es va disputar el dimecres 11 de març).

David López, i també Kiki, van caure lesionats diumenge contra el Gavà
(FOTO: flickr Jaime Blanco)

De cara a aquest partit, Juanma Pons no pot comptar amb els lesionats Rubi i Miqui Roque. També arrossegava molèsties físiques Fran Orellana, però en principi es preveu que estigui recuperat. Torna Galass, després de sanció.

Com sempre, per tota la informació referida al Gavà, us recomanem la lectura del blog de Havok.

Aquesta és la prèvia del partit de Gavà TV:



PRECEDENTS:

Cal afegir el 2-1 del partit d'anada
(FONT: Futbolme.com)

El partit de la primera volta va desequilibrar el balanç històric entre Europa i Gavà a favor dels del Baix Llobregat. En 55 precedents oficials, 23 victòries escapulades, 8 empats i 24 derrotes, amb 84 gols marcats i 83 d'encaixats. A casa, els graciencs han guanyat ls dues últimes temporades, després de 4 visites seguides en què el Gavà s'enduia els 3 punts.

La major golejada, un 5-1, va ser precisament en la primera visita del Gavà, l'any 1960
(FOTO: hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va perdre 2-1, en un mal partit dels escapulats:


  FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Diumenge 29 març, 18h

10 euros General
5 euros pensionistes, socis de la Montañesa, Martinenc i Santfeliuenc
Gratis* socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius


FOTO: 'Vamos, escapulados!'





FONT: Google Maps


Temps previst diumenge
(FONT: meteosat.com)

Com és habitual, la Penya Eskapulats ha fet una crida a través de les xarxes socials per movilitzar l'afició en aquest partit de vital importància en les aspiracions escapulades a la lliga:

FONT: facebook Eskapulats


PARTITS JORNADA 30:

FONT: FCF.cat


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-EUROPA B (26ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):

FONT: FCF.cat

-JUVENIL A (27ª jornada Lliga Nacional Juvenil, Grup 7):

FONT: FCF.cat

-FEMENÍ A (23ª jornada Segona Divisió, Grup 3): 

FONT: FCF.cat

FONT: CEEuropa.cat


VAMOS, ESCAPULADOS!!!