divendres, 20 de març del 2015

Prèvia Europa - Rubí; l'únic partit al cap

Lliga, lliga i només lliga. Aquest és el missatge que s'ha donat des del vestidor de l'Europa durant tota la setmana, per tal de focalitzar tota l'atenció en aquest important partit contra el Rubí. Un enfrontament que s'avança a dissabte a les 18h, i que ha de servir per mantenir les opcions al títol i per intentar eliminar un rival directe en la lluita pel play-off. A ningú se li escapa que el partit arriba a 4 dies de la històrica tercera final de Copa Catalunya de l'Europa, però ja hi haurà temps de pensar-hi i preparar-la a partir de diumenge. Fins dissabte a la nit, només hi ha d'haver una cosa al cap: guanyar els 3 punts contra el Rubí.

L'Europa arriba a aquest partit amb la moral pels núvols, després de l'èpica victòria al minut 95 al camp del fins llavors líder Pobla de Mafumet. Un triomf que ha permès els escapulats reenganxar-se a la lluita pel títol de lliga, i situar-se a 5 punts del líder Ascó i a 4 de la Pobla, que té un partit més. A banda d'intentar escurçar diferències amb aquests dos rivals, l'altre gran objectiu de la cita de dissabte ha de ser deixar el Rubí a 12 punts, i si pot ser amb l'extra de goal-average (l'Europa ha de recuperar el 2-1 en contra del partit d'anada). Deixar el sisè classificat a aquesta distància seria donar un petit pas més per assegurar quan abans millor una plaça de play-off i complir el primer objectiu de la temporada.

L'equip ha entrenat aquesta setmana amb un únic objectiu en ment: els 3 punts contra el Rubí
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, la gran notícia és que només seran dues les baixes de l'equip: els lesionats Alegre i Víctor Durán, qui segons deia aquesta setmana el tècnic Pedro Dólera, podria tornar a l'equip en un parell de setmanes. Rafa Leva arriba molt justet per les molèsties al genoll que li van impedir jugar diumenge passat, i Sergio o Víctor Cócera podrien encarregar-se de defensar la porteria escapulada davant el Rubí. Per primer cop en moltes setmanes, l'equip no té cap sancionat.


EL RIVAL:

FOTO: flickr Jaime Blanco

Un gran equip en un moment delicat. Després d'una magnífica primera volta en què va ocupar places de play-off des de la primera jornada (de fet, hi va ser fins el passat 8 de març), el Rubí viu actualment el seu pitjor moment de la temporada, tant pel que fa a resultats com a situacions extraesportives que han aturat la bona línia rubinenca. Ara mateix ocupa la sisena plaça amb 41 punts, 9 per sota de l'Europa. El conjunt de Julià Garcia ha perdut 5 dels 6 últims partits (1 punt dels últims 18), i només ha guanyat 1 dels 10 darrers enfrontaments de lliga; va ser el 2 de febrer, amb un 0-2 al camp del Masnou. Amb tot, és un gegant que arriba ferit al Nou Sardenya, i només cal fixar-se en les seves xifres golejadores per adonar-se del seu potencial: 37 gols marcats, els mateixos que l'Europa...

David López, i també Kiki, van caure lesionats diumenge contra el Gavà
(FOTO: flickr Jaime Blanco)

En el mercat d'hivern, el Rubí va fer uns quants moviments: va incorporar el porter Imanol Castilla i els futbolistes Àlex Fernández i Guillermo Torres, i van marxar el porter Miguel Ramos, el golejador Boris Garrós, i també Carlos Esteban i Roger.

De cara a aquest partit, Julià Garcia té unes quantes baixes: ell mateix ha estat sancionat amb 2 partits per l'expulsió de diumenge passat contra el Gavà, en un partit que també ha generat càstigs per al futbolista Héctor Moreno per acumulació de targetes, i per al fisioterapeuta Guillem Jabardo, que va ser expulsat (a més, segons explica Ràdio Rubí, el segon entrenador Jose A. Vargas tampoc podria assistir perquè entrena el juvenil i li coincideix el partit a la mateixa hora). Tampoc podrà jugar perquè encara ha de complir un segon partit de sanció Cervantes. Aquest darrer partit també va deixar les baixes per lesió de Kiki i David López. Per si tot això fos poc, també són dubte per molèsties físiques Fontanils i Xavi Bou. La bona notícia per als rubinencs és el retorn d'Àlex Fernández, després de sanció. 


PRECEDENTS:

Cal afegir el 2-1 del partit d'anada
(FONT: Futbolme.com)

Tot i el resultat del partit de la 1ª volta, el cert és que els precedents contra el Rubí són força favorables a l'Europa. De 21 enfrontaments oficials, l'Europa n'ha guanyat 13, ha empatat 1, i n'ha perdut 7, amb 30 gols marcats i 20 d'encaixats. A la Vila de Gràcia, l'equip escapulat ha guanyat els 4 darrers precedents i, de fet, el Rubí no s'endú els 3 punts en les visites al Sardenya des de 1998. L'any passat, 1-0 amb gol de Camacho, en un partit en què l'àrbitre va anular un gol completament legal de Javi Sánchez.

La major golejada, un 3-0 amb gols de Verdú i doblet de Diego l'any 1997; el de la primera Copa Catalunya...
(FOTO: hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va perdre 2-1 al minut 86, en un partit cruel i molt injust, i en què es van lesionar Poves, Padilla i Cano:

  FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Dissabte 21 març, 18h

10 euros General
5 euros pensionistes, socis de la Montañesa, Martinenc i Santfeliuenc
Gratis* socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius


FOTO: 'Vamos, escapulados!'





FONT: Google Maps


Temps previst diumenge
(FONT: meteosat.com)

Com és habitual, la Penya Eskapulats ha fet una crida a través de les xarxes socials per movilitzar l'afició en aquest partit de vital importància en les aspiracions escapulades a la lliga:

FONT: facebook Eskapulats

Per cert, el club ha anunciat que durant tot el dissabte (de 9:30h a 13:30h, i per la tarda abans i durant el partit) farà un mercat de roba solidària de l'Europa, amb peces de tota mena de temporades anteriors a preus reduïts.

El partit podrà ser seguit també per streaming en la retransmissió que farà FutbolCatMedia.

FONT: twitter FutbolCatMedia


PARTITS JORNADA 29:

FONT: FCF.cat


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-EUROPA B (25ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):

FONT: FCF.cat

-JUVENIL A (26ª jornada Lliga Nacional Juvenil, Grup 7):

FONT: FCF.cat

-FEMENÍ A (22ª jornada Segona Divisió, Grup 3): 

FONT: FCF.cat

FONT: CEEuropa.cat


VAMOS, ESCAPULADOS!!!