divendres, 1 de novembre del 2013

Prèvia Europa - Vilassar de Mar; prohibit confiar-se

Partit perillós. Després de dues victòries consecutives de molt de mèrit davant rivals directes com Ascó i Rubí, i havent sumat 10 dels últims 12 punts en joc, l'Europa no es pot permetre caure en el relaxament davant un Vilassar de Mar que arriba en zona de descens. Ubicats a només 2 punts del líder, els escapulats podrien fins i tot ser líders si guanyen diumenge; i tot i que aquesta és una fita intanscendent a aquestes alçades de la temporada, només cal pensar en els punts tontos que es van escapar a casa en partits teòricament 'assequibles', i que es van trobar a faltar a final de temporada per poder ser campions. Diumenge cal seguir amb la bona línia dels últims partits i seguir dient-li als rivals que aquest equip té aspiracions de màxims aquesta temporada.

Els 6 punts aconseguits davant Ascó i Rubí, amb les desfetes dels rivals de les dues últimes jornades, van capgirar la perspectiva escapulada en només 7 dies: d'estar en un situació delicada i amb el risc de quedar-se molt lluny del lideratge, a tenir-lo a només 2 punts i amb un únic equip amb més puntuació, com és el líder Montañesa. Una situació ideal (la temporada passada en la jornada 11 el líder es trobava a 8 punts), i que permet afrontar el partit amb tranquil·litat per desplegar el millor joc possible, davant un rival al que, tot i que els resultats no l'han acompanyat, li agrada jugar un futbol de toc. 

El timó de l'Europa torna després de sanció (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'equip recupera Javi Lara, un cop complert el partit de sanció a Rubí. Continua de baixa per lesió Marc Esteban. Està apercebut Guille Ramón, que si veiés una targeta groga diumenge, no podria jugar la setmana següent al camp del Santfelieunc (que, per cert, estrenarà la nova tribuna de Les Grasses contra l'Europa. Recordeu que, com us deia dimarts, el blog 'Futbol Catalán Baix Llobregat' regala 11 entrades per al Santfelieunc-Europa per als seus seguidors de twitter entre el 990 i el 1000. Ara en porten 970).


EL RIVAL:

FOTO: Amics de Vilassar

Renovadíssim respecte a l'any passat, el nou Vilassar de Mar de Toni Fuentes està pagant segurament l'adaptació a la categoria de molts dels seus jugadors. Els que ja l'han vist jugar aquesta temporada asseguren que és un equip al que li agrada sortir amb la pilota jugada des del darrere, i que s'ha vist condemnat en alguns partits per una inexperiència que els ha fet perdre punts als darrers instants del temps reglamentari. Per ara, els maresmencs són penúltims amb 6 punts, i un balanç d'un triomf, 3 empats i 7 derrotes. Són el segon equip més golejat de la lliga (19 dianes rebudes), i com a visitants han perdut els 4 partits disputats (a Palamós 3-2; a Terrassa 2-1; a Cornellà 3-1; i a Gavà 2-0). A més, arriben al Nou Sardenya després de 4 derrotes consecutives.

Poc té a veure aquest Vilassar de Mar amb el de l'any passat: començant pel canvi a la banqueta, amb l'exentrenador del Vilassar de Dalt Toni Fuentes cobrint la marxa de Manel Moya. El nou tècnic dels vilassarencs ha portat un gruix de 7 jugadors del seu ex-equip (Fran Fuentes, Edu Camps, Vives, De Frías, Galeano, Mendoza i Vicente), i també a molts altres que jugaven a Primera Catalana. De fet, només Guillem Creus (Prat) i els vinguts a mitja temporada Samuel Bayón (Badalona) o José (Cornellà) procedeixen d'equips de 2ª B o 3ª. També ho feia David Prats, però l'il·lustre davanter català es va retirar al poc de començar la lliga. Es mantenen de l'any passat homes com el porter Imanol, Peque, Escribano o l'exescapulat Aitor González, i han marxat d'altres com Uri Serra, Luque, Urbano, Cañadilla, Molina o Quim Solano.

De cara al partit al Nou Sardenya, Toni Fuentes no pot comptar amb el lesionat GaleanoDe Frías és dubte i torna a l'equip l'ex-escapulat Aitor González després de complir sanció. El Vilassar no té sancionats per a aquest partit.


PRECEDENTS:





FONT: Futbolme.com

La temporada passada l'Europa va posar fi a la mala estrugança que darrerament implicava enfrontar-se al Vilassar de Mar: i és que el triomf per 1-0 del passat 3 de febrer amb gol de Cano posava fi a 7 derrotes consecutives i 12 anys sense guanyar al conjunt del Maresme (tant a casa com a fora): 

FONT: BTV Esports

De fet, el Vilassar ha guanyat en 3 de les 4 darreres visites a Gràcia. Segons el CD oficial d'història i estadística  de l'Europa, els 16 enfrontaments oficials entre tots dos equips han estat sempre a Tercera Divisió, i l'Europa només n'ha guanyat 5, i n'ha perdut els 11 restants. Curiós, doncs, que mai s'hagi produït un empat entre tots dos equips. 


ESTADI: 

NOU SARDENYA, (Camèlies, 42 - Vila de Gràcia),
Diumenge 3 de novembre, 12h

10 euros General
5 euros pensionistes, i socis de la Montañesa i Cerdanyola
Gratis socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius


FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps


PARTITS JORNADA 12:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:


-Dissabte 16:15h, Ciutat Esportiva Dani Jarque: ESPANYOL - EUROPA JUVENIL (9ª jornada Divisió d'Honor, grup 3)
-Diumenge 16h, Nou SardenyaEUROPA FEMENÍ - TRANSPORTES ALCAINE B (7ª jornada Segona Divisió, grup 3)
-Diumenge 18:30h, Nou Sardenya: EUROPA B - MBD LIONS B (7ª jornada Quarta Catalana, grup 17)

FONT: @EuropaBase