divendres, 29 de novembre del 2013

Prèvia Europa - Palamós; líder contra degà

Diumenge d'europeisme i solidaritat el que ens espera, coincidint amb la visita del Palamós: recapte solidari per al Banc d'Aliments (amb regal d'exemplars de la revista Panenka per als 300 primers que aportin productes a la recollida), presentació del futbol base, sorteig de 2 viatges a Sardenya o Roma amb Grimaldi Lines, i partit davant el degà del futbol català per continuar defensant la primera plaça de Tercera, just abans de l'aturada per la disputa de la Copa de les Regions UEFA. Un partit que de ben segur comportarà la major afluència d'espectadors de la temporada, superant amb escreix el miler.

L'Europa arriba a aquest partit immers en una magnífica espiral de ratxes positives: 6 victòries consecutives 12 anys després; 22 punts dels últims 24; equip més golejador (27) i menys golejat de la lliga (11, empatat amb l'Ascó); 4 triomfs seguits al Nou Sardenya... i per si tot això fos poc, l'atenció se centrarà també en la banqueta escapulada: i és que Pedro Dólera complirà el seu partit oficial nº 177 dirigint l'Europa (168 de lliga, 2 de play-off, i 7 de Copa Catalunya), i es convertirà en el segon entrenador amb més partits de la història del club gracienc. Passa per davant del mític Càndid Maurici, i li faltaran només 13 partits més per superar els 189 de Pep Moratalla (si tot va bé, ho farà al març).

#Dólera177: diumenge serà el segon tècnic amb més partits dirigits de la història de l'Europa (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

A tot això, Dólera no podrà comptar una setmana més amb el porter Rafa Leva (que espera estar recuperat per a la pròxima jornada), ni tampoc amb els també lesionats Marc Esteban i Diego. També és dubte Alberto per problemes al genoll. Per si tot això fos poc, cal afegir la baixa de Cebri, sancionat incomprensiblement amb 2 partits de suspensió per la topada fortuïta amb el jugador del Vilafranca Font, i que ja li va valer l'expulsió diumenge passat. La llista de jugadors apercebuts continua creixent, i ja són 5 els jugadors escapulats que es perdrien el partit al camp de la Rapitenca si veuen targeta groga aquest diumenge: els defenses Guille Ramón, Alegre, Alberto (si acaba jugant) i Víctor Durán, i el pitxitxi gracienc Javi Sánchez.


EL RIVAL:

FOTO: fanspalamoscf.com

Ubicat en la 8ª plaça de la lliga amb 20 punts (a 7 del play-off), el Palamós es troba en zona tranquil·la, i encara amb els objectius per definir. De moment, la trajectòria del degà del futbol català aquesta temporada ha estat irregular: capaç de guanyar a camps tan complicats com Figueres (1-3) o Cornellà (0-1), però també de perdre 0-3 amb un equip de la zona baixa com el Castelldefels el passat diumenge. Els palamosins només han guanyat 1 dels últims 6 partits, i com a visitant han sumat 8 punts de 21 possibles.

Amb la marxa d'Edu Vílchez a l'Olot, Jordi Guerrero va agafar el relleu a la banqueta. L'equip manté bona part del bloc de l'any passat, amb homes com el porter Bayona (que diumenge complirà 400 partits de lliga!), Chicho, David Malo, Raul Calvo, Venzal, Ritxi o el golejador Javi Revert, empatat a 9 dianes amb l'escapulat Javi Sánchez com a segon màxim golejador de la lliga (per davant tenen el davanter del Rubí Ernest Forgas, amb 11 gols). Hi han marxat jugadors com Iván Díaz, Biri o David Cano, i han estat reemplaçats per futbolistes com Pugui (Terrassa), Toni Cunill (Llagostera), Maik Molist (Vic) o el golejador de La Jonquera Sergi Arimany, que ja suma 4 gols. Amb la temporada començada també es va incorporar l'ex de l'Europa Dani Romero, que tornarà al Nou Sardenya per retrobar-se amb els ex-companys uns mesos després.

L'exescapulat Dani Romero, el dia de la presentació a Palamós (FOTO: fanspalamoscf.com)

De cara a aquest partit, Jordi Guerrero no pot comptar amb Maik Molist ni Venzal (operats aquesta setmana de sengles lesions de creuats).

Per cert, si us voleu fer una petita idea de cóm juga el Palamós, ho podeu fer amb els vídeos que penja cada setmana a Youtube el blog 'fansdelpalamoscf.com'. Una mostra, els dos corresponents al partit de la passada setmana contra el Castelldefels:



FONT: fanspalamoscf.com


PRECEDENTS:


 FONT: Futbolme.com

Segons el CD oficial d'història i estadística del club, Europa i Palamós s'han enfrontat 33 vegades en partit oficial, amb un balanç d'11 victòries escapulades, 13 empats i 9 derrotes, amb 48 gols marcats i 44 rebuts. A la lliga de Tercera divisió, trobem 26 enfrontaments, amb 7 triomfs graciencs, 11 empats i 8 desfetes, 35 gols a favor i 34 en contra. L'últim tromf de l'Europa a Gràcia va ser fa 3 temporades, amb un 3-0 amb gols de Delmàs, Remo Guzmán.

Golarro per l'escaire de Guzmán en l'últim triomf a Gràcia, el 20 de març de 2011 (FOTO: Pinterest CEEuropa / Àngel Garreta)

Però està clar que el record recent més dolç lligat als partits contra el Palamós és el del partit del passat mes d'abril, quan l'Europa es va assegurar matemàticament la presència als play-off d'ascens a 2ª B per primera vegada en 12 anys:

FONT: BTV Esports

ESTADI:

NOU SARDENYA, (Camèlies, 42 - Vila de Gràcia),
Diumenge 1 de desembre, 12h

10 euros General
5 euros pensionistes, i socis de la Montañesa i Cerdanyola
Gratis socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius


FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps


Amb motiu dels actes previs al partit abans esmentats, l'activitat al Nou Sardenya començarà abans del que és habitual: serà a partir de les 10:30h del matí, i si voleu saber-ne tots els detalls, el club els explica amb pèls i senyals al web oficial de l'Europa.

FOTO: CEEuropa.cat

Si voleu participar en el Gran Recapte del Banc d'Aliments, recordeu que ho podeu fer tot el cap de setmana al Nou Sardenya i al Camp de l'Àliga. Els productes recomenats són arròs, pasta, galetes, cereals, llet, llegums, sucre, oli o d'altres productes sense caducitat immediata i que es puguin conservar béTots els aliments recaptats (l'any passat va ser un èxit enorme, superant les expectatives i arribant als 2.500 kg de menjar) aniran destinats a la Parròquia de la Salut.


PARTITS JORNADA 16:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CEE EUROPA:


-Dissabte 15:30h, Son Bibiloni: MALLORCA - EUROPA JUVENIL (13ª jornada Divisió d'Honor, grup 3)
-Diumenge 12h, Municipal L'EstartitL'ESTARTIT - EUROPA FEMENÍ (10ª jornada Segona Divisió, grup 3)
-Diumenge 19h, Nou Sardenya: EUROPA B - BARCINO (11ª jornada Quarta Catalana, grup 17)



 FONT: CEEuropa.cat