diumenge, 3 de novembre del 2013

Europa 2 - Vilassar de Mar 1; caps de cursa amb un triomf de pissarra!

Dos cops de cap de Javi Sánchez i Camacho han assegurat els 3 punts (FOTO: Instagram Europa / Àngel Garreta)

Diuen que el futbol és qüestió de dinàmiques, i avui al Nou Sardenya s'ha tornat a complir aquesta afirmació. Davant un Vilassar que ha confirmat el potencial i bon joc que apuntàvem a la prèvia, l'Europa ha tornat a ser efectiu, i ha tingut bona estrella en moments claus del partit: gol en una de les primeres rematades, i resposta immediata a l'empat post-lesió Rafa Leva amb un gol calcat al que t'havien anul·lat instants abans. Un triomf de pissarra en dues rematades de cap a la sortida de sengles faltes que ha situat l'Europa líder durant unes hores, per acabar la jornada ja només per darrere el líder Montañesa. 

El partit ha començat sense gaire aproximacions a les àrees, amb un Europa pressionant a dalt per dificultar el joc de toc dels maresmencs. En una de les primeres arribades, al minut 17, Diego ha forçat una falta a l'extrem esquerre que ell mateix ha llençat, i Javi Sánchez l'ha enviat de cap al fons de la xarxa, marcant el seu sisè gol del curs (un gol que s'ha vist així des de darrere la porteria, tal com ensenya aquest vídeo del Caliu Gracienc). Avui gairebé tot el perill ha arribat de falta, com una en què Javi Lara ha obligat al porter Uri Llaveria a lluïr-se per evitar el 2-0. Al tram final de la primera meitat, el Vilassar ha despertat, però això no s'ha traduït en ocasions de gol davant un Europa sòlid, treballador i ben posicionat.

Brutal imatge de la celebració del gol de Javi Sánchez (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

A la represa, els visitants han seguit cercant l'empat i l'Europa ha buscat les recuperacions i contres o les jugades d'estratègia. En una d'elles, als 17 de la segona, falta des de línia de mitjos que treu Javi Lara i Camacho remata de cap al fons de la xarxa... però l'àrbitre l'anul·la per fora de joc. A les imatges de TV no queda clar si el gol era correcte o no. Cinc minuts després, u contra u en què Samuel Bayón topa amb Rafa Leva, que tot i intentar seguir uns minuts, s'ha hagut de retirar lesionat pel fort cop a la cama. Tot i que sembla que no té res trencat, a hores d'ara no està gens clar que pugui recuperar-se per jugar a Sant Feliu la setmana vinent (tot i que ja el coneixeu, i tampoc descartaria res encara). La lesió ha propiciat el debut aquesta temporada d'Eloi Mir, que era l'únic jugador de la plantilla que encara no s'havia estrenat. Eloi poc ha pogut fer només dos minuts després, en una rematada a boca de canó de Bayón que, sol dins l'àrea, ha empatat de xut creuat. L'Europa, però, ha tingut resposta d'equip gran, i ha trigat només 2 minuts a fer el definitiu 2-1, en una jugada calcada a la del gol anul·lat en què Camacho ha tornat a rematar de cap una falta servida per Lara. Sisè gol de cap de l'Europa aquesta lliga (més 2 mal anul·lats a Víctor Durán i el dubtós d'avui a Camacho), i tercera diana en els últims 4 partits del jugador gadità, tot i ser suplent. Amb 3 triomfs consecutius, 13 punts sumats dels últims 15 i les noves punxades de Rubí, Terrassa o Cornellà, l'equip es posa segon amb 25 punts, a 2 de la Munta. La setmana vinent, difícil visita al camp del Santfeliuenc, que ja és cinquè a 1 sol punt del play-off.

FONT: BTV Esports

FONT: BTV Esports

Zona Mixta:

A primera hora de la tarda, quan la Munta encara no havia jugat, l'autor del gol del triomf, Roberto Camacho, ha passat pels micròfons del programa 'En Joc' de La Xarxa:


FONT: La Xarxa

I com sempre, el web de l'Europa recull les principals declaracions dels dos tècnics en roda de premsa.


Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa
-Web oficial Vilassar de Mar

-Golcat
-Tercera.cat
-Futbolcatalunya
-El Travesser
-HeavenRuiz

-L'Independent de Gràcia
-Torcida Escapulada
-Amics de Vilassar


Resultats Jornada 12:


FONT: FCF.cat

Com sempre, aquest és l'habitual videoresum de la jornada que fa diumenges a la nit en Roger Sánchez a La Xarxa:



FONT: La Xarxa

Afegeixo també el triomf del líder i rival directe de l'Europa en l'últim partit del vespre de diumenge, en el resum de BTV:

FONT: BTV Esports


I pel que fa als altres equips principals de l'Europa, triomf del femení per 4-2 sobre el Transportes Alcaine B, que deixa les de Carlos Navas amb 12 punts, empatades amb 4 equips en la segona plaça, i a 4 del líder Espanyol B. L'Europa B ha atropellat l'MBD Lions per 12-0, i és segon amb 15 punts, 3 per darrere l'Olympia. I l'Europa juvenil va caure 4-1 al camp de l'Espanyol i és setè amb 14 punts, a 8 del líder Barça.