dijous, 14 de novembre del 2013

L'Europa pot ser líder en solitari de Tercera 11 anys després

15/9/02, l'Europa líder de Tercera per últim cop (FONT: Hemeroteca Mundo Deportivo)

15 de setembre de 2002. En la 4ª jornada de lliga de Tercera Divisió, l'Europa visita el Premià, on juga un tal Àlex Delmàs. Els homes de Miquel Corominas capgiren el gol inicial de Bio i acaben guanyant per 1-3, amb dianes d'Aleix, Ros i Sito Martínez. Un triomf que situa el conjunt de Gràcia al capdamunt de la classificació amb 10 punts, 1 per sobre del Sant Andreu i el Palafrugell. Diumenge farà 11 anys, 2 mesos i 2 dies d'aquella data. Aquella seria la darrera vegada que l'Europa ha estat líder en solitari de Tercera Divisió en acabar la jornada. En d'altres ocasions va ser colíder (com ara mateix), o líder durant unes hores (com dissabte passat), però en cap cas encapçalant la classificació de lliga amb més punts que tota la resta de rivals en completar-se la jornada. Un matís: l'Europa va ser líder en solitari en l'any a Primera Catalana. Concretament, ho va ser per última vegada el 20 de març de 2005, tot i empatar a 0 a casa contra el Morell; i és que els rivals van perdre els seus partits, i els homes de Pep Moratalla van acabar aquella 29ª jornada líders amb 52 punts, 1 més que Prat i Masnou. 

FONT: Hemeroteca Mundo Deportivo


Preferiu una onomàstica o l'altra, el cert és que ha plogut moltíssim des de llavors, i diumenge vinent a les 12h l'Europa de Pedro Dólera pot tenir la oportunitat de repetir aquesta fita; no serà gens fàcil, però si els escapulats guanyen la Grama al Nou Sardenya i la Montañesa empata o perd al Masnou a la mateixa hora, el conjunt gracienc tornaria a ser líder en solitari. Una altra opció per ser-ho? Que l'Europa guanyés per 3 gols més que la Munta si els de Nou Barris aconsegueixen els 3 punts en la seva visita a terres del Maresme...

Per cert, el web del popular programa de Ràdio Marca 'Marcador Internacional' ha escollit l'Europa-Grama com a 'Partit Fieldoo' de la jornada. Tots els detalls, en aquest enllaç.


ELOI MIR POT REPETIR TITULARITAT A LA PORTERIA DIUMENGE

FOTO: Àngel Garreta / REM Images

En espera del resultat de la ressonància magnètica que es feia avui dijous Rafa Leva, les opcions que el porter escapulat torni a l'equip diumenge no semblen massa probables. Així, a dia d'avui Eloi Mir repetiria titularitat després de deixar la porteria a zero a Sant Feliu el passat dissabte. El porter lleidatà, per cert, va ser protagonista d'un dels relats ficció de 'Les 10 Vides de la Tercera' que escriu Roger Sánchez cada setmana a Golcat.com. No és l'únic escrit relacionat amb l'Europa que fa el periodista de La Xarxa aquesta setmana, i és que en el mateix portal avui ha publicat una interessant i extensa entrevista amb el pitxitxi escapulat Javi Sánchez.

Recordeu que, a banda d'aquestes aparicions, dilluns linkava en aquest blog la participació del capità Àlex Cano en la tertúlia de futbol català de Ràdio Marca amb Ricard Vicente. Per si encara no l'heu escoltat, us torno a afegir l'enllaç:

FONT: Ràdio Marca Barcelona


PANENKA, PROTAGONISTA ALS MITJANS OFICIALS DEL CLUB

L'Europa es va enfrontar al Bohemians al 1930 (FOTO: Ramon Vergés / CEEuropa.cat)

Després de l'acord entre Europa i la revista Panenka que va portar al popular futbolista al Nou Sardenya ara fa 4 setmanes (des de llavors, l'equip ha guanyat els seus 4 partits...), els mitjans oficials de l'entitat escapulada se centren en la seva figura i en vinculacions històriques amb el club gracienc. Així, el web de l'Europa publica un interessantíssim article de l'historiador del club Xavier Vidal, on repassa la gira de l'equip escapulat pel nord d'Europa l'any 1930. Una sèrie de partits que el van portar a jugar amb el Bohemians de Praga, club on va jugar molts anys Antonín Panenka i del qual n'és president d'honor. A més, Panenka és portada del nº 43 de la revista 'L'Escapvlat', que es repartirà diumenge al Nou Sardenya durant el partit contra la Grama. Un exemplar on també s'entrevista al soci nº1 de l'Europa, Alexandre Pujol.

L'EUROPA, GUANYADOR ALS PREMIS 'SPAVILAGRÀCIA'

L'Europa continua acumulant premis i distincions de tota mena. En aquest cas, es tracta de la 1ª edició dels Premis SpaVilaGràcia, organitzats per tota un sèrie d'entitats gracienques i que s'ha votat a nivell popular. Uns guardons que es van lliurar dimecres al vespre al Centre del carrer Ros de Olano. El club escapulat va guanyar el premi 'Spa Vila Gràcia', "dirigit a reconèixer la trajectòria pofessional d'aquelles persones i/o entitats que encara tenen força recorregut per poder contribuir amb la seva feina a millorar el teixit social gracienc".