*En vermell si comporta sanció per al pròxim partit

Expulsions a favor:      4  (vs. Cornellà, i a Castelldefels, Montañesa i Manlleu)
Expulsions en contra:  4  (a camp Montañesa, i 3 vs. Cerdanyola)

Remuntades en contra:

Quan marca l'Europa?:

Quan encaixa l'Europa?:

CONCLUSIONS / CURIOSITATS:

Potencial aeri: 6 gols de cap... i 3 més d'anul·lats!! (FOTO: Àngel Garreta / Pinterest CE Europa)

*L'equip ha empalmat 3 victòries consecutives i suma 13 punts dels últims 15, després d'aquell sotrac amb 3 derrotes consecutives. El conjunt gracienc va ser el millor del mes d'octubre a Tercera divisió, amb 10 punts i +6 gols.

*L'Europa ha sumat 15 punts de 18 possibles a casa. Al Nou Sardenya ja han caigut Cornellà, Gavà, Pobla de Mafumet, Ascó i Vilassar, i només ha guanyat el Cerdanyola, en el pol·lèmic partit amb 3 expulsions.

*L'Europa ha sumat 10 punts de 18 a fora de casa. Es va guanyar a St. Boi, Castelldefels i Rubí; es va empatar a Figueres; i es va perdre a Nou Barris i Manlleu.

*Els 3 gols d'Álex Cano en aquesta lliga han estat de cap.

*Per ara han marcat 3 defenses, 2 migcampistes, i 4 atacants. El partit a Castelldefels va ser el primer en què no marcava un defensa escapulat en aquesta lliga.

*Dels 19 gols de l'Europa a la lliga, 11 han estat amb cama dreta, 2 amb cama esquerra, i 6 de cap (a més, a l'equip li van anul·lar 2 gols més de cap totalment legals, i un altre de dubtós)

*L'Europa ha encaixat més del doble de gols a casa (7) que a fora (3), i encara no ha deixat la porteria a zero al Nou Sardenya. Han marcat Cornellà (1), Gavà (1), Cerdanyola (3), Pobla de Mafumet (1), Ascó (1) i Vilassar (1).

* L'equip gracienc ha deixat la porteria a zero 4 vegades en 12 jornades de lliga (l'any passat ho va fer en 18 partits de 38). Curiosament, les 4 vegades ha estat a fora: Santboià, Castelldefels, Figueres i Rubí.

*Ara fa ja 193 minuts de l'últim gol rebut a domicili. Va ser al minut 77 del partit a Manlleu, i des de llavors, l'equip ha deixat la porteria a zero a Figueres i Rubí.

Amb Eloi, ja han debutat a la lliga els 20 jugadors de l'Europa (FOTO: Àngel Garreta / Pinterest CE Europa)

*Rafa Leva i Eloi Mir han encaixat 10 gols (9/1) i acumulen, doncs, una mitjana de 0'83 gols encaixats per partit (la lliga passada, l'Europa va tenir una mitjana de 0'65 gols encaixats per partit, rècord històric del club)

*L'Europa s'ha quedat sense marcar 3 vegades en 11 jornades de lliga: ha estat en els 3 darrers partits a fora: Montañesa, Manlleu i Figueres.

*Sempre que l'Europa s'ha avançat en el marcador en aquesta lliga, ha acabat guanyant el partit. Ha estat davant Cornellà (2-1), Santboià (0-1), Gavà (3-1), Castelldefels (0-2), Pobla Mafumet (4-1), Ascó (2-1), Rubí (0-2) i Vilassar (2-1).

*Les tres vegades que l'Europa ha anat per darrere en el marcador aquesta lliga, no ha pogut remuntar. Ha estat davant Muntanyesa (1-0), Cerdanyola (1-3) i Manlleu (1-0).

*L'equip porta 1 punt més que l'any passat en aquesta mateixa jornada, i es troba a 4 punts menys del líder. Som segons (l'any passat èrem tercers), però després de vèncer 2-1 al Santboià l'any passat estàvem a 6 punts del líder Cornellà; enguany estem a només 2 punts del primer, que és la Montañesa.

*A Manlleu, Cebri va tornar a jugar amb l'Europa després de 10 mesos i mig d'absència per lesió. El seu últim partit havia estat el 18 de novembre de 2012, quan es va lesionar al Nou Sardenya davant el Santboià.

*Quan Cebri va marcar a Rubí, feia 1 any menys 1 dia que no marcava. El seu últim gol abans de la greu lesió va ser el 28 d'octubre de 2012; aquell dia, va fer 2 gols al tram final del partit Europa-Gavà que van donar els 3 punts.

*També el dia del Rubí, Cebri va ser titular 343 dies després. Va ser, precisament, el dia de la greu lesió contra el Santboià (18 de novembre de 2012)

*Amb la lesió de Rafa Leva durant el partit contra el Vilassar, ja no queda cap futbolista escapulat que hagi jugat tots els minuts de lliga. Amb el debut d'Eloi substituïnt Leva, ja s'han estrenat tots els jugadors de la plantilla en aquesta lliga (Curiosament, l'any passat Eloi també va jugar contra el Vilassar a casa, per sanció de Rafa Leva)

*Els 6 nous fitxatges han debutat amb l'Europa en lliga: contra el Cornellà, Guille Ramon i Javi Sánchez de titulars, i Charly Ruiz i Alegre a la 2ª part; contra el Santboià, Cristian Del Moral, que va ser titular; i a Castelldefels, el fins llavors lesionat Marc Esteban.

*A Víctor Durán ja li han anul·lat 2 gols legals en aquesta lliga. Tots dos, en només 7 dies: el que significava l'1-1 davant el Cerdanyola, i el que hauria posat el 0-1 al marcador a Manlleu.

*En només 6 jornades, l'Europa ja havia rebut gairebé la meitat d'expulsions que en tota la lliga passada (4, per les 9 de tota la darrera campanya).

*En canvi, també ha rebut gairebé tantes expulsions a favor com en tota la lliga passada (4, per les 5 de l'última temporada completa). Això sí, dues van ser en temps afegit.

Muralla escapulada: l'Europa ja és el tercer equip menys golejat de la lliga (FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat)

*L'Europa feia 25 anys que no guanyava els 4 primers partits de lliga. Va ser al 1988, quan va empalmar 6 triomfs seguits en l'arrencada de campionat de Regional Preferent, davant Gimnàstica Iberiana (1-3), Hospitalet Atlètic Guimerà (2-1), Amposta (0-3), Poble Sec (2-0), Lleida (1-2), i Gavá (2-1). Com molt bé em matisa l'Agustí Tenllado, aquest partit es va suspendre a la mitja part amb 1-1. Es va reprendre dijous 10 de novembre i l'Europa va guanyar 2-1, així que tècnicament es pot dir que els escapulats van guanyar els 6 primers partits de lliga, tot i que cronològicament la ratxa havia quedat trencada abans d'aquest últim triomf, el 23 d'octubre de 1988, quan l'Europa va caure al camp del Rayo Esplugues per 2-1 en la 7ª jornada de lliga.

*L'Europa feia 30 anys que no guanyava els 4 primers partits de lliga a Tercera Divisió. Va ser al 1983, quan va guanyar els 5 primers partits: FC Barcelona Aficionats (3-1), Reus (0-1), Terrassa (1-0), Horta (0-1) i Vic (1-3). La ratxa es va trencar el 9 d'octubre de 1983, amb una pol·lèmica derrota a casa davant el Júpiter (0-3), en un partit en què l'Europa va patir 4 expulsions!

*L'Europa no perdia 3 partits seguits de lliga des de feia gairebé 21 mesos. L'última vegada va ser en les jornades 17, 18 i 19 de la temporada 2011-2012, quan va enllaçar tres desfetes: a casa contra l'Olot (0-1, 4 desembre 2011), Montañesa (1-0, 18 desembre) i Vilafranca (0-1, 8 de gener 2012). La mala ratxa es va trencar el 15 de gener de 2012, amb un triomf 1-0 davant l'Amposta. L'any passat s'havien enllaçat 3 derrotes en empalmar la darrera jornada de lliga davant la Pobla (1-2), més els dos partits de play-off contra l'Arandina (0-1 i 2-0).

*12 dels 19 gols de l'Europa han estat en tram final de 1ª o 2ª part: els dos contra el Cornellà van ser en temps afegit (el d'Alberto en el temps extra de la 1ª part, i el de Javi Lara en el minut 93); el de Guille a Sant Boi a 9 minuts del final; el segon de Javi Sánchez contra el Gavà, al minut 87; el segon a Castelldefels, a 11 minuts per acabar; l'únic contra el Cerdanyola (Javi Lara de penal) en temps afegit; els dos darrers contra la Pobla, a 6 minuts del final (Guzmán) i en el penúltim (Camacho); el de Cano contra l'Ascó, a 6 minuts del descans; el de Camacho a Rubí, al 84; i el de Camacho contra el VIlassar, al 79.
*Dels 19 gols de l'Europa a la lliga, 12 han estat a la segona part (63%).

*Gairebé la meitat de gols en lliga de l'Europa (9 de 19) han estat en l'últim quart d'hora de partit.

*3 dels 9 gols al darrer quart d'hora de partit han donat 6 punts més a l'equip gracienc (Cornellà, Santboià i Vilassar). Dels altres 6, 5 han servit per sentenciar els partits de Gavà, Castelldefels, Pobla de Mafumet i Rubí. I el del Cerdanyola només va servir per maquillar la derrota.

*De fet, dels 29 gols que s'han marcat en els partits de l'Europa, 15 han estat en el darrer quart d'hora de partit (9 marcats per l'Europa i 6 pels rivals).

*A l'Europa li han assenyalat 2 penals a favor i 1 en contra en aquesta lliga: tots van acabar en gol. Els 2 favorables els va transformar Javi Lara (davant Cornellà i Cerdanyola al Nou Sardenya), i l'únic en contra també va ser a casa, contra la Pobla.

Javi Lara, i també Diego, màxims assistents escapulats (FOTO: Torcida Escapulada)

*Javi Lara, i Diego lideren el rànquing d'assistències a l'Europa, amb 3 cadascú. Amb 2 hi ha Cebri i Cano, i amb 1 assistència Charly Ruiz i Camacho.

*L'Europa ja porta 4 pals en aquesta lliga: Guzmán a Sant Boi va fer un travesser, Cano un pal contra el Gavà, Marc Esteban un travesser a Castelldefels, i Diego un travesser contra el Cerdanyola.

*L'Europa ha guanyat els 2 últims partits contra el Vilassar, trencant una ratxa de 7 derrotes consecutives i 12 anys sense derrotar als maresmencs.

*L'Europa ha guanyat els 3 últims partits de lliga contra el Rubí. Les dues darreres visites a Can Rosés més el del Nou Sardenya de la passada temporada.

*L'Europa no ha perdut mai contra l'Ascó: de 3 enfrontaments, 2 victòries i 1 empat.

*Es manté la maledicció a Figueres, on l'Europa fa 43 anys que no guanya: l'última vegada va ser el 25 de gener de 1970, amb un triomf per 0-2 amb gols de Litri i Gil.

*L'Europa va perdre el primer enfrontament oficial de la història davant el Cerdanyola.

*Abans d'aquest partit davant el Cerdanyola, feia 15 partits oficials que l'Europa no encaixava 3 gols en un partit. Va ser el 14 d'abril, en el 2-3 davant el Manlleu (també pol·lèmic, per cert...)

*En només 39 minuts, l'Europa va encaixar tants gols com en les 5 primeres jornades de lliga (3).

*L'Europa continua sense guanyar mai la Montañesa en partit de lliga: 7 partits, 3 empats i 4 derrotes.

*L'Europa ha guanyat en 3 de les darreres 4 visites en lliga a Castelldefels.

*L'Europa suma 3 victòries consecutives en lliga contra el Gavà. L'any passat va guanyar els 2 partits de la lliga passada, i ara aquest.

---------------------------------------------

QUATRE ESCAPULATS CONVOCATS AMB CATALUNYA

León, lateral indiscutible en els plans de Toni Almendros (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa és l'equip que més jugadors aporta a la selecció catalana amateur, de cara a l'amistós que jugarà dijous contra el Badalona. Es tracta d'un partit de preparació per a la 1ª fase estatal de la Copa de les Regions UEFA que, recordem, es jugarà a principis de desembre a Cornellà. En aquest partit de dijous a les 20h al CAR de St. Cugat han estat convocats Àlex Cano, Javi León, Carlos Guzmán i Albert Alegre. Una setmana carregada, doncs, per a aquests 4 jugadors escapulats, i és que dissabte l'equip visitarà el Santfeliuenc en partit de la 13ª jornada de lliga. La convocatòria completa de la selecció, en aquest enllaç de la Federació Catalana de Futbol.

RECORDEU: REGAL D'11 ENTRADES PER AL SANTFELIUENC - EUROPA!!

Com us explicava la passada setmana, el compte de twitter del blog 'Futbol Catalán Baix Llobregat' regala 11 entrades per al partit Santfeliuenc - Europa del pròxim dissabte a les 18h. Per incentivar que la gent s'agregui i arribar al miler de seguidors de twitter, els premiats seran els que ho facin entre el 990 i el 1000. En el moment d'escriure aquestes línies porten 972 seguidors, així que esteu ben atents si voleu gaudir del partit a Les Grasses sense passar per taquilles!

Per cert, avui dilluns a les 21h al programa 'Àrea de Joc' de Ràdio St. Feliu, Joaquín Rivas entrevista al futbolista santfeliuenc de l'Europa Charly Ruiz, i també al jugador del conjunt local Gerard Rovira. Es pot escoltar en directe per internet a través d'aquest enllaç de l'ajuntament de St. Feliu de Llobregat.