divendres, 22 de novembre del 2013

Prèvia Vilafranca - Europa; a seguir la collita de ratxes i lideratge!

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Feia 11 anys que no passava, però aquest diumenge l'Europa tornarà a defensar el lideratge en solitari de Tercera. Després del 5-0 a la Grama del passat cap de setmana, l'equip vol augmentar encara més les fantàstiques estadístiques de les darreres setmanes: 5 victòries consecutives (feia 12 anys que els escapulats no aconseguien una ratxa igual), 19 punts dels últims 21 disputats, equip més golejador de la lliga (25, empatat amb la Munta) i també el menys golejat (10, empatat amb l'Ascó), millor visitant del campionat (13 punts de 21, empatat amb Santfeliuenc), 193 minuts sense encaixar cap gol i 283 des de l'últim gol rebut a domicili... a banda de la magnífica ratxa contra el Vilafranca que repassarem després als precedents.

Un cop més, la setmana ha estat marcada per l'amistós de dijous de la selecció catalana, en un partit que van acabar jugant 3 futbolistes de l'Europa (Cano, Guzmán i Alegre, que va fer un dels gols del triomf sobre l'Espanyol B per 2-1); i com ja ha passat altres vegades, això pot condicionar l'onze inicial de diumenge. A més, Rafa Leva, Marc Estebán i Diego continuen de baixa per lesió, fet que deixa Pedro Dólera amb només 16 homes del primer equip disponibles per viatjar a Vilafranca. L'equip continua tenint 4 jugadors apercebuts que si veuen una targeta groga es perdrien el partit a casa contra el Palamós de la pròxima setmana: Guille Ramón, Víctor Durán, Alberto i Javi Sánchez.


EL RIVAL:

Com diria Roger Sánchez: Santi Triguero, 'Respect' (FOTO Sergi Ros / EsportsPenedés.cat)

Any I post-Puchi. El mític entrenador del futbol català Agustín Pujibert ha donat pas a l'ex del Vilanova Delfí Ferreres, que ha variat força la filosofia de joc del Vilafranca: menys joc directe i més elaboració és la principal diferència d'un equip que lluita per entrar a la zona alta de la classificació: ara ubicat en la 9ª plaça, a 5 punts del play-off, el renovat degà penedensenc està donant molt bones sensacions, especialment a casa. I és que al Municipal de Vilafranca ja han perdut enguany Cornellà, Terrassa o Palamós, i el Rubí no va passar de l'empat. Fins ara, només Santfeliuenc i Gavà s'han endut els 3 punts de terres penedesenques, dada que parla clarament de la dificultat del partit de diumenge.

Després de guanyar a Castelldefels i tallar amb 2 derrotes consecutives, el Vilafranca arriba amb més calma per rebre l'Europa. Tot i mantenir a jugadors importants de l'any passat com Javi González, Antolínez o 'màgic' Valerio, hi ha hagut molts canvis a la plantilla: han marxat homes de pes com Puchi, Ferran Alabau, MaldonadoDavid Márquez, o fa només unes hores, Bacaicoa; n'han arribat d'altres com l'exporter escapulat Marc Ramírez, l'ex-Gavà Gerard Boira, els ex-Pobla de Mafumet Kako i Rubén Casanova, o un il·lustre del futbol català: Santi Triguero. I poca broma en cóm ha tornat el davanter a Vilafranca, que ja ha marcat 6 gols en 14 jornades de lliga.

De cara a aquest partit, el tècnic del Vilafranca no pot comptar amb els lesionats Creixell i Rubén, mentre Boira també és dubte per problemes físics. En canvi, Ferreres recupera Javi González, que es va perdre l'últim partit per sanció. A més, dijous al vespre es coneixia la susdita baixa del capità Alberto Bacaicoa per motius esportius.


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com 

Probablement, el Vilafranca sigui la 'víctima' esportiva de l'Europa més propícia de la història recent. Això és el que diuen els números dels darrers enfrontaments: dels últims 15 partits de lliga entre escapulats i penedesencs (tant a casa com a fora), 13 victòries, 1 empat i 1 única derrota per al conjunt de Gràcia. Però si acotem la recerca a només els partits jugats a Vilafranca, els precedents són encara més espectaculars: i és que les 7 últimes visites al camp del degà del Penedès han acabat amb victòria europeista, i ja fa 28 anys de l'última derrota a Tercera en el camp del Vilafranca (un dolorós 5-0 el 27 d'octubre de 1985). Segurament el triomf més espectacular de la història recent va ser la victòria per 3-4 de l'any 1990, en un partit amb 4 penals (2 per banda) i gol del triomf de Soriano a l'últim minut.

FONT: Hemeroteca Mundo Deportivo

Més estadístiques i informació històrica al sempre interessant blog de La Prèvia, de Lluís Montaner.


ESTADI:

MUNICIPAL (Avinguda Catalunya 25, Vilafranca del Penedés)
Diumenge 24 de novembre, 12:30h.

10 euros General
Gratis socis Vilafranca

FOTO: Vilafranca.org


FONT: Google Maps

PARTITS JORNADA:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CEE EUROPA:


-Dissabte 17h: EUROPA JUVENIL - SARAGOSSA (12ª jornada Divisió d'Honor, grup 3)
-Diumenge 19h, Escola Esportiva Brafa: OLYMPIA - EUROPA B (10ª jornada Quarta Catalana, grup 17)
(La lliga femenina descansa i les noies de l'Europa no jugaran fins a la pròxima setmana, a l'Estartit)

FONT: CEEuropa.cat


-------------------------------------

L'ASSEMBLEA DE SOCIS DE L'EUROPA JA TÉ DATA

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Segons ha comunicat el web oficial del club, l'Assemblea de Socis de l'Europa tindrà lloc el pròxim DIMARTS 10 DE DESEMBRE a les 19h (1ª convocatòria) i 19:30h (2ª), a la sala d'actes del Club de Tennis de Salut (ben a prop del Nou Sardenya). Tots els detalls, al web del club.