divendres, 8 de novembre del 2013

Prèvia Santfeliuenc - Europa; que no s'aturi la ratxa!

FOTO: Pinterest CE Europa / Àngel Garreta

214 anys d'història en un sol partit; això és el que viurem dissabte a Les Grases, en un duel que ha aixecat moltíssima expectació a Sant Feliu de Llobregat per diversos motius: el gran debut a Tercera Divisió que està fent l'equip local, l'estrena de la nova tribuna de l'estadi de Les Grases, o la primera visita de l'Europa en partit de lliga dels últims 24 anys. Tot un esdeveniment que mobilitzarà una ciutat i atorgarà un ambient de gal·la al camp del 'Santfe'.

3 victòries consecutives, 13 punts de 15 possibles, millor equip de les darreres 5 jornades, 193 minuts sense encaixar un gol a domicili... amb aquestes fantàstiques xifres arriba l'Europa en aquesta difícil visita a Les Grases; el camp d'un dels equips revelació a Tercera del que portem de temporada, i on ja va caure, per exemple, el Cornellà. Un partit complicat i exigent, en un escenari immillorable per seguir presentant candidatura a la lluita en la zona alta de la classificació. De fet, en cas de triomf, l'Europa dormiria dissabte com a líder, en espera del partit de la Montañesa de diumenge al migdia. 

FOTO: Torcida Escapulada

El gran dubte a hores d'ara a les files escapulades és la presència o no de Rafa Leva. Després de la lesió al peu dret que va patir diumenge, caldrà esperar fins als instants previs per saber si és ell qui defensa la porteria gracienca o si ho fa Eloi Mir. Qui continua de baixa per lesió és Marc Esteban, que no juga des del 23 de setembre, ara fa ja 7 jornades. Guille Ramon, Víctor Durán i Javi Sánchez estan apercebuts, i es perdrien el pròxim partit davant la Grama si veuen una targeta groga.

Precisament el pitxitxi de l'Europa valora així el partit de dissabte, en un extracte de l'entrevista de Roger Sánchez que es publicarà a Golcat la pròxima setmana:

FONT: Golcat


EL RIVAL:

FOTO: Santfeliuenc.blogspot.com

Amb permís de Montañesa i Rubí, el Santfeliuenc està sent l'altra gran revelació de l'inici de temporada. Així com un altre dels nouvinguts a la categoria, l'Ascó, entrava en totes les travesses de play-off per l'experiència i potencial de la seva plantilla, el cas del conjunt d'Andrés González ha resultat més sorprenent. I és que molts segurament ens pensàvem que, en l'any del seu debut a Tercera, podria pagar el salt de categoria i es trobaria en la zona mitja-baixa de la classificació. El cert, però, és que els blanc-i-blaus estan fent un troç de temporada enorme: 7 victòries de 12 partits, millor visitant de la lliga, i 22 punts que el fan ser cinquè a només 1 del play-off; mitja feina feta en quant un primer objectiu (permanència), i per què no, amb el somni obert de seguir el camí d'ascensos aconseguits a les darreres temporades.

L'equip de Sant Feliu de Llobregat manté el bloc que va aconseguir l'ascens des de Primera Catalana la darrera temporada: homes com el porter Santi, Pere, Gerard Rovira, Palote, Joserra, Josele, Jairo o una debilitat personal, Álex Bolaños, que va marxar a mitja temporada al Santboià i a l'estiu va tornar al 'Santfe'. Gordillo (Castelldefels) o Alberto Cantero (Prat) són altres reforços amb experiència a la categoria, i ara fa un parell de setmanes es va afegir també el davanter Carlos Cano (germà de l'Àlex, amb els que vam fer un reportatge aquesta setmana), que va marcar el gol del triomf el dia del seu debut contra el Gavà.

De cara a aquest partit, el tècnic Andrés González té unes quantes baixes: a banda de les de llarga durada (Pere, Josele, i Peralta), tampoc hi serà  Jony per sanció. Maldonado té problemes musculars i és dubte seriós, mentre sembla que finalment sí que podria tornar Nacho Ruiz.

El tècnic del Santfeliuenc valorava així, també a Golcat, el partit contra l'Europa:

FONT: Golcat


PRECEDENTS:

FONT: CD oficial història i estadística CE Europa

Entre Santfeliuenc (108 anys) i Europa (106) sumen 214 anys d'història, però curiosament aquesta serà la primera vegada que s'enfrontin en partit de lliga de Tercera Divisió. Fins ara els 6 únics precedents oficials van ser a Regional Preferent, als anys 80, amb 3 triomfs escapulats, 1 empat, i 2 derrotes, i 11 gols per a cada equip (al blog del Santfeliuenc els han repassat tots en aquest article). L'últim triomf escapulat a Sant Feliu va ser en un amistós passat per aigua l'estiu de 2010, amb triomf per 1-4 (gols de Delmàs, Cebri, Rovira i Gatell; Sascha va fer el dels locals). L'única victòria en partit de lliga va ser la diada de Sant Jordi de l'any 1989, a Regional Preferent, amb victòria per 1-2 i gols d'Antonio i Castillo.

FONT: Hemeroteca Mundo Deportivo


ESTADI:

LES GRASES (c/ Mataró s/n, Sant Feliu de Llobregat)
Dissabte 9 de novembre, 18h.

10 euros General
5 euros Socis CE Europa, Prat, Cornellà, Santboià i Castelldefels, i habitants St. Feliu (amb DNI)
Gratis socis Santfeliuenc




FONT: Google Maps


Per cert, l'històric primer enfrontament a Tercera entre dos equips centenaris com el Santfeliuenc i l'Europa tindrà un altre element per al record: i és que l'estadi de Les Grases estrenarà la nova tribuna, remodelada especialment amb motiu de l'ascens. Els dos clubs han tancat a les últimes hores un acord de reciprocitat per que els socis de totes dues entitats paguin només 5 euros a camp contrari en els partits entre els dos equips, com ja ha fet l'Europa aquesta temporada amb Montañesa, Cerdanyola o Manlleu. Per tot plegat, el president del conjunt del Baix Llobregat, Alberto Prieto, valorava a La Xarxa de Comunicació Local la transcendència del partit:

FONT: La Xarxa


PARTITS JORNADA 13:

FONT: FCF.cat


FONT: La Xarxa


ALTRES PARTITS CE EUROPA:

-Dissabte 16h, Mpal. Vallvidrera: MONTEROLS - EUROPA B (8ª jornada Quarta Catalana, grup 17)
-Dissabte 17h: EUROPA JUVENIL - ST. ANDREU (10ª jornada Divisió d'Honor, grup 3)
-Diumenge 10:30h, José Luís Ruiz Casado (St. Adrià Besós): SAN GABRIEL B - EUROPA FEMENÍ (8ª jornada Segona Divisió, grup 3)


FONT: CEEuropa.cat