dilluns, 18 de novembre del 2013

Europa 5 - Gramenet 0; tempesta escapulada... i líders!!

Happy when it rains: Valderas ha mullat gràcies a la fe... i la pluja! (FOTO: Àngel Garreta / REM Images)

En una dia de gossos, l'Europa ha ballat sota la pluja i s'ha convertit en el nou líder en solitari de Tercera Divisió, 11 anys, 2 mesos i 2 dies després. Havia plogut des de llavors, i més que ho ha fet avui, en què s'han acumulat alegries i estadístiques per trencar: 5 victòries consecutives 12 anys després (continua la benedicció de Panenka); 5 gols en un partit 2 anys i 8 mesos després; un 5-0 4 anys i 10 mesos després; porteria a zero al Sardenya 7 mesos després; equip més golejador i menys golejat de la lliga; 100 partits com a escapulat de Carlos Guzmán... i millor m'aturo, que estic fent la peça de les Europadístiques en lloc de la crònica.

Rovira ha estat un malson per a la defensa de la Grama (FOTO: Caliu Gracienc)

Si dissabte a Sant Feliu l'Europa va guanyar amb la granota de treball, avui ho ha fet amb l'esmòquing. I això que la Grama ha plantat cara durant la primera part, però s'ha vist condemnada per l'estripada escapulada, i el xic de sort necessari en l'esport i la vida: al minut 19, enorme pressió de Rovira i Valderas que forcen la cessió curta d'Edu Soler cap al seu porter, i amb l'ajut d'un toll d'aigua que frena la pilota, 'Valde' arriba abans amb tota la fe per fer el seu primer gol de la temporada. Un merescudíssim premi a la incansable feina del migcampista 'indie' de l'Europa. A poc del descans, el colomenc Carlos ha estavellat una falta a la creueta, i en l'últim minut de la 1ª part, els graciencs no han estat tan benèvols: doble centrada de Javi Lara i rematada de cap de Victor Durán d'esquenes a porteria que supera per alt el porter Juanmi. Primer gol concedit al central de l'Europa en aquesta lliga (tot i que la fitxa de la Federació li dóna a Cano), que ja n'havia fet 2 mal anul·lats contra Cerdanyola i Manlleu.

Cebri ha sortit des de la banqueta per fer el 4-0 (FOTO: Torcida Escapulada)

A la 2ª part, la superioritat escapulada ha estat encara més gran: els jugadors de Pedro Dólera han gaudit i han fet gaudir, amb gols, triangulacions i jugades espectaculars. Per exemple, la que ha fet Rovira per l'extrem dret marxant de 3 defenses i assistint el pitxitxi gracienc Javi Sánchez per que descarregués el seu fusell per vuitena vegada en aquesta lliga al minut 67. Els jugadors que han sortit de la banqueta han mantingut el nivell, com prova la jugada del 4-0, amb gran assistència d'Alegre i control i definició perfectes de Cebri. Amb la Grama ja molt tocada, error defensiu visitant que aprofita a la perfecció Camacho per fer el cinquè de vaselina. Una matinal perfecta que ha tingut la cirereta amb el gol del Masnou contra la Monta en temps afegit que convertia l'Europa en el primer classificat. La setmana vinent, visita a Vilafranca, mentre els dos immediats perseguidors s'enfrontaran entre sí a Nou Barris: Montañesa-Ascó.

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)


La fitxa oficial dóna el gol de Víctor Durán a Cano, i s'oblida de les 3 targetes visitants (FONT: FCF.cat)


Així ho han vist:




Resultats Jornada 14:

FONT: FCF.cat

I com sempre, aquest és el resum amb els gols de la jornada que fa Roger Sánchez a La Xarxa:

FONT: La Xarxa (Roger Sánchez)

I pel que fa als altres equips principals escapulats, l'Europa B ha tornat a golejar: victòria 11-0 contra el Parc B, i líder per goalverage empatat a 21 punts amb l'Olympia. El juvenil ha perdut 2-0 a Menorca i ara és setè amb 15 punts; i l'Europa femení ha empatat 1-1 amb l'Igualada, i és quart a 3 punts del líder Espanyol B (tot i que les blanc-i-blaves no han jugat el derbi contra el Barça per culpa de la pluja).