divendres, 15 de novembre del 2013

Prèvia Europa - Gramenet; a posar la cinquena cap al lideratge!

12 anys després, l'Europa pot sumar 5 victòries seguides; 11 anys després, l'Europa pot ser líder en solitari de Tercera; i a més, l'Europa pot ser el primer equip de la lliga que arriba a 10 triomfs en el present campionat (per ara és l'únic que n'ha sumat 9). Poc cal afegir per deixar clar que el conjunt gracienc té prou reptes i motivacions com per afrontar el partit contra el cuer amb tota l'atenció del món. Pot ser una matinal apassionant, ja que l'equip escapulat juga a la mateixa hora que Montañesa, Rubí o Santfeliuenc, i en cas de triomf no només tindria opcions de quedar-se líder en solitari si la Munta no guanya (o si l'Europa guanya de 3 gols més que l'equip de Nou Barris), sino que a més traslladaria tota la pressió a altres rivals directes que s'enfronten a la tarda: Cornellà-Terrassa d'una banda, i Figueres-Ascó de l'altra.

L'equip arriba reforçat de moral després de l'important triomf a última hora al difícil camp del Santfeliuenc, que suposava la quarta victòria consecutiva i continuar trenant una ratxa magnífica: 16 punts sumats dels darrers 18 disputats. Després de deixar la porteria a zero per cinquena vegada aquesta temporada (totes a domicili), el conjunt de Pedro Dólera té una assignatura pendent per intentar complir diumenge: no encaixar al Nou Sardenya. Un fet que no es produeix en lliga (sí que va passar al Vila de Gràcia contra l'Olot) des del 28 d'abril, amb aquell empat a 0 davant el Palamós que va certificar la classificació per al play-off d'ascens a 2ª B.

L'any passat, Marc Esteban i Guille Ramon van jugar amb la Grama al Nou Sardenya (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'encarregat de defensar la porteria gracienca tornarà a ser Eloi Mir, i és que Rafa Leva continua de baixa per la lesió al peu que es va fer fa dues jornades contra el Vilassar. Un altre contratemps d'aquesta setmana ha estat la lesió al recte anterior del màxim assistent escapulat, Diego, que es perdrà el partit. També segueix de baixa i no podrà enfrontar-se al seu ex-equip Marc Esteban, encara arrossegant el dolor al nervi ciàtic. Sí que ho podrà fer un altre jugador que l'any passat va ser titular amb la Grama al Nou Sardenya, Guille Ramón. El lateral dret escapulat és un dels 4 jugadors apercebuts de sanció de l'equip, juntament amb Alberto, Víctor Durán i Javi Sánchez. En cas de veure una targeta groga, es perdrien el partit de la setmana vinent a Vilafranca. L'altra baixa escapulada, però ja definitiva, és la de Cristian Del Moral, després que jugador i cos tècnic decidissin dijous acabar amb el vincle que els unia, degut a la poca participació de l'extrem a l'equip. Per cert, el cos tècnic no descarta buscar-li un substitut, i és que ara mateix la plantilla del primer equip és de 19 jugadors.


EL RIVAL:

La nova Grama és un equip molt jove (FOTO: UDAGramenet.cat)

La Grama és, sense cap mena de dubte, l'equip que més ha canviat respecte la temporada passada; i és que, davant la delicada situació econòmica del club de Santa Coloma, a l'estiu van marxar tots els jugadors (tot i que després va tornar un dels homes importants, Roberto Morales) i va canviar també l'entrenador: Toni Díaz agafa el relleu a la banqueta de Toni Romero per conduir un equip molt jove: i és que només Morales, Juanmi (ex-Rubí) i Pedro Bilbao (Hospitalet) jugaven la temporada passada a Tercera o a Segona B. D'altres com l'argentí Matías Irace també tenen experiència a la primera del seu país, la nostra 2ª B o la serie D a Itàlia (Rosario Central, Sant Andreu, Casarano...). La resta dels jugadors venen del filial de la Grama, d'equips de Primera Catalana o de juvenils. 

Segurament per culpa d'aquesta inexperiència l'equip colomenc s'ha vist abocat a la lluita en la zona baixa des de l'inici de lliga. Si mirem les xifres de la Grama fins ara podem entendre la seva situació a la taula: un dels 3 conjunts que més partits ha perdut (8), equip que menys gols fa (10) i el que més rep (25). Però compte i res de confiances, perquè van ser capaços de guanyar a Cornellà, han sumat les seves dues victòries en els dos darrers partits fora de casa, i han sumat 7 dels seus 9 punts a domicili. Avís per a navegants...

De cara a aquest partit, Toni Díaz no pot comptar amb Poño (lesió de creuats de llarga durada), Pipo Sala (problemes musculars), Corpas (pubàlgia) ni Juanma Miranda (sancionat). També estan sancionats (amb 2 partits) el mateix tècnic i el delegat Manuel Gálvez, per protestar als àrbitres diumenge passat contra el Castelldefels. A més, el conjunt de Santa Coloma també ha perdut dos jugadors més aquesta setmana de manera definitiva: Pep Marcé per temes econòmics (els jugadors de la Grama no només no cobren sino que a més s'han de pagar els desplaçaments), i Sergi Boter per qüestions purament esportives (igual que Del Moral a l'Europa, ha jugat molt pocs minuts).


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Aquesta serà la 35ª vegada que Europa i Gramenet s'enfrontin en partit oficial, i la 21ª a la lliga de Tercera Divisió. I segons confirma el CD oficial d'Història i Estadística del CE Europa, en tots dos casos, el balanç és lleugerament favorable a l'Europa: a nivell global, 16 victòries, 5 empats i 13 derrotes, amb 50 gols per a cada equip; i a Tercera, 9 triomfs, 5 empats i 6 desfetes, amb 28 dianes marcades i 22 d'encaixades. L'any passat, tots dos partits es van saldar amb sengles empats a un, seguint el mateix patró: es va avançar l'Europa i va empatar la Grama al tram final.  L'últim triomf contra el conjunt de Santa Coloma va ser l'11 de març de 2012, per la mínima, amb gol de Delmàs a passada de Cebri:

L'últim triomf, fa 2 temporades (FONT: BTV Esports)

La temporada passada es van escapar 2 punts al final (FONT: Hemeroteca Mundo Deportivo)


ESTADI: 


NOU SARDENYA, (Camèlies, 42 - Vila de Gràcia),
Diumenge 17 de novembre, 12h

10 euros General
5 euros pensionistes, i socis de la Montañesa i Cerdanyola
Gratis socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius


FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps



PARTITS JORNADA 14:


FONT: FCF.cat



ALTRES PARTITS CE EUROPA:


-Diumenge 12h, Estadi Mahonès: CD MENORCA - EUROPA JUVENIL (11ª jornada Divisió d'Honor, grup 3)
-Diumenge 16h, Nou SardenyaEUROPA FEMENÍ - IGUALADA (9ª jornada Segona Divisió, grup 3)
-Diumenge 16h, Camp de l'Àliga: EUROPA B - PARC B (9ª jornada Quarta Catalana, grup 17)

FONT: CEEuropa.cat