dijous, 16 de maig del 2013

Sabies que...? L'Europa no ha estat mai campió de 3ª a casa ni a l'última jornada

15 d'abril de 1962: l'Europa celebra a casa el títol guanyat una setmana abans a Igualada (FONT: Mundo Deportivo)

L'Europa dels rècords té una altra fita inèdita aquest pròxim diumenge, molt complicada, però encara possible: guanyar una lliga de 3ª divisió a casa, i en l'última jornada. Un fet que no s'ha produït encara en les 48 participacions escapulades en aquesta categoria. I és que els dos títols guanyats fins ara (1962 i 1963) es van assegurar a la penúltima jornada, i jugant a fora.


En el cas del títol de 1962, amb Josep Núñez a la banqueta, es va conquerir amb 46 punts, per davant del Condal (41) i Nàstic de Tarragona (41). Tot i que en la darrera jornada de lliga es va guanyar al Nàstic a casa per 3-1, el títol ja s'havia assegurat la setmana abans (cal recordar que llavors les victòries valien només 2 punts, i no 3 com ara): concretament, el primer títol de 3ª de la història escapulada es va guanyar un 8 d'abril de 1962, amb un empat a Igualada (1-1), que va fer inútil les victòries dels tarragonins davant el Balaguer (4-0) i del Condal contra el Tortosa (3-1). Els igualadins es van avançar amb gol de Sales, però Ruiz va empatar a 6 minuts del final, assegurant el títol per a l'Europa. Aquell dia vam jugar amb els següents homes:

FONT: Mundo Deportivo

Eufòria escapulada el 14/4/63, una setmana després de conquerir la 2ª lliga a Balaguer (FONT: Mundo Deportivo)

1 any menys 1 dia després, i també amb Josep Núñez a la banqueta, l'Europa va repetir títol de lliga, amb el posterior premi afegit de l'ascens a 2ª divisió. En aquest cas, l'equip gracienc va ser campió amb 46 punts, per davant d'Hospitalet amb 41, i Condal amb 40. I una altra vegada, el títol es va garantir en la penúltima jornada, i ben lluny de Gràcia: va ser el 7 d'abril de 1963, amb un contundent triomf a Balaguer per 1-4, amb Aguirre i Marcaida com a golejadors. Aquell dia vam jugar amb el següent onze:

En d'altres temporades amb final apretat més recents, l'Europa no va a arribar a la darrera jornada amb opcions de títol: és el cas de la '95-'96, amb Pep Moratalla a la banqueta gracienca, quan els escapulats es van quedar sense el títol a la penúltima jornada: tot i guanyar 3-0 al Girona, el campió Tàrrega va sumar el punt que li faltava davant el Vilobí (2-2), de manera que la última jornada ja no hi havia res en joc pel que fa al títol. Fins i tot en l'últim títol de lliga guanyat (el de Regional Preferent de la temporada '76-'77), també es va assollir a la penúltima jornada i a fora: va ser amb una derrota al camp del Júpiter (1-0). Com que el rival Figueres no va passar de l'empat, l'Europa es va proclamar campió a La Verneda.


Entrega del darrer títol de lliga de l'Europa: el de Regional Preferent, l'any 77 (FONT: Mundo Deportivo)

----------------------------------------------------------

L'EUROPA-POBLA DE MAFUMET I EL SORTEIG DE PLAY-OFF, EN DIRECTE

La Xarxa oferirà en directe les emocions de la darrera jornada de lliga (FOTO: Toni Castro)

Com ha vingut fent durant tota la temporada, el programa 'En Joc' de La Xarxa que presenta Óscar Herreros farà un seguiment puntual de l'apassionant darrera jornada de lliga, en què Olot, Cornellà i Europa lluitaran pel títol, i Montañesa, Júpiter i Vic ho faran per eludir el descens. Com cada diumenge, el programa començarà a les 11h del matí amb tota la informació prèvia i entrevistes als protagonistes, per part dels professionals de la xarxa d'emissores municipals desplaçats a tots els camps de la 3ª divisió. L'Europa-Pobla de Mafumet tindrà una presència destacada, amb la narració de bona part del partit, i sempre ben pendents de les novetats que puguin arribar de la resta de camps amb coses en joc. Així doncs, diumenge quan vagis al Nou Sardenya, no t'oblidis la ràdio per seguir puntualment una apassionat jornada de transistors a través del 91.0 FM o el 882 AM!! I si no pots anar al camp, també tens la opció de seguir-ho en directe per internet (o descarregar-te posteriorment el podcast) a través del lloc web de La Xarxa

L'Europa ha presentat el logo oficial de l'#EuroPlayOff (FONT: CEEuropa)

D'altra banda, com ja us explicàvem aquesta setmana, dilluns vinent tindrà lloc el sorteig de la 1ª ronda dels play-off d'ascens a 2ª i 2ª B, en què l'Europa hi prendrà part per primera vegada en 12 anys. Avui hem sabut que, com també és habitual cada any, Marca TV farà la transmissió en directe del sorteig: a les 16:30h, play-off d'ascens a 2ª (on hi haurà l'Hospi, i tant de bo també el Lleida), i a les 17h, el sorteig de les eliminatòries per pujar a 2ª B, amb Europa, Olot, Cornellà i Manlleu al bombo. A més, una altra manera per seguir en directe el sorteig és a través del lloc web de la Federació Espanyola de Futbol, que cada any transmet també imatges en directe del sorteig.