dimecres, 1 de maig del 2013

Balaguer 0 - Europa 4; golejada... de campió?

Alegria escapulada pel triomf; tristesa balaguerí pel descens (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'Europa ha tingut la més dolça de les ressaques, i només 3 dies després de garantir-se el play-off d'ascens a 2ª B, ha sumat la golejada més gran de tota la temporada; de fet, feia 4 anys que els escapulats no feien 4 gols a domicili, des del 26 d'abrill de 2009, amb un 2-5 a Amposta. I l'últim 0-4 data del 12 de gener de 1997, a Tàrrega. Més dades històriques arran del triomf a Balaguer? Amb els 71 punts que suma ara mateix, l'Europa de Pedro Dólera es converteix en el segon millor de la història, superant els 70 de de la temporada 95-96 amb Pep Moratalla, i ja a només 3 del rècord absolut de 74 punts de la temporada 96-97, també amb Moratalla a la banqueta. A més, la golejada és important de cara a desfer posssibles empats en el goalverage general al final de lliga. Per cert, amb el triomf de l'Europa, el Balaguer consuma el descens a 1ª Catalana, una dècada després.

El retorn d'Alberto i de la dupla Óscar Muñoz-Epitié han estat les novetats més destacades de l'onze inicial, en una setmana de rotacions forçades pels 3 partits a jugar. L'enfrontament ha començat molt bé per als interessos escapulats, i és que al minut 2, Isaac ha volgut cedir la pilota al seu porter amb el pit, i s'ha fet un autogol (el primer que afavoreix l'Europa aquesta temporada). Els graciencs dominaven clarament però sense moltes arribades, i només un incisiu Guzmán ha tingut dues bones opcions per fer el 0-2 abans del descans. Just abans de la mitja part, el local Giribet ha vist la 2ª groga, i amb el Balaguer amb 10 homes, el partit semblava cada vegada més abocat cap al triomf escapulat. Als 11 minuts de la represa, Diego ha entrat per un Óscar que ha marxat tocat, i el canvi ha revolucionat el partit. Només entrar, ja li han anul·lat un gol per fora de joc després d'un travesser de Guzmán, i al minut 71, ha superat el porter local des de l'esquerra, fent el gol de la tranquil·litat. Just abans, Javi Lara havia vist una targeta que l'impedirà jugar diumenge contra el Vic, però que el deixa net per jugar a Olot, d'aquí a dues jornades. En els darrers 20 minuts han entrat Iván Álvarez i també Camacho, que tornava un mes i mig després de lesionar-se. En ple atac-i-gol escapulat, han arribat dos gols que haurien pogut ser encara més: al '81, Rovira celebrava el seu centenari escapulat amb un altre cacau des de fora de l'àrea, com fa 10 dies a Castelldefels. I al temps afegit, Epitié ha culminat la golejada; un gol que ha celebrat amb ràbia, després d'haver fallat un altre gol molt clar just abans. Abans d'acabar, el porter Rafa Leva també ha vist la cinquena targeta groga que l'impedirà jugar diumenge contra el Vic...

Tot i la golejada escapulada, els rivals no han fallat i tot continuarà igual en la lluita pel títol: aquesta tarda, l'Olot ha guanyat còmodament per 1-3 al camp d'un Terrassa que no es jugava res, amb gols de Carlos Martínez, Abel Solé i Uri Santos. També ha guanyat el Cornellà, que ha superat al Gavà per 2-0 amb gols de Franco i Enric Gallego. Així, la classificació a 3 jornades per acabar deixa l'Olot líder amb 75 punts, seguit del Cornellà amb 72 i l'Europa tercer amb 71. Diumenge, Europa-Vic, Pobla de Mafumet-Olot i Cornellà-Terrassa.

FONT: BTV Esports (Pablo Agudo)

FONT: Lleida TV

FONT: FCF.cat

Zona Mixta:
Ramon Rovira: 101 partits de lliga amb l'Europa (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Un cop tornats a casa amb els 3 punts, hem parlat amb un dels golejadors i homes més en forma de l'Europa: Ramon Rovira, que diumenge passat va complir 100 partits amb la samarreta escapulada: